Möten

Lions Klubb Hallstavik-Väddö den 12 november 2018

VI HUGGER DIN JULGRAN DEN 25 NOVEMBER

För 300 kronor får du din julgran levererad hem till dig. Kontakta Jonny på 070-676 58 90 för att komma överens om tid för leverans.

Du kan också köpa granen för 250 kronor hos Hasses Hyr & Maskin, Kustvägen 2, Hallstavik.

 

Lions Hallstavik-Väddö den 26 oktober 2018

 

 

Lions Hallstavik-Väddö den 26 oktober 2018

 

Lions Hallstavik-Väddö den 13 oktober 2018

Fågelholkar till förmån för Barndiabetesfonden

Medlemmarna i klubben har nu tillverkat nya fågelholkar som du kan köpa till förmån för Barndiabetesfonden. Priset är 100 kronor styck eller två (2) för 160 kronor. Hela beloppet går oavkortat till Barndiabetesfonden.

Är du intresserad tar du kontakt med Diana Nordin på 0706-26 56 73 eller e-post diddi65@hotmail.com.

Lions Hallstavik-Väddö den 17 september 2018

Lions klubb Hallstavik-Väddös insatser 2017/-18

När klubben vid sitt senaste möte summerade vilka hjälpinsatser som gjorts under det senaste verksamhetsåret noterades bland annat:

·         Fyra stipendier á 1 000 kr har delats ut till högstadieelever som valts till ”Bästa kompis” i Hallstavik och Väddö

·         Ett bidrag om nära 10 000 kronor har givits till hjärnforskningen.

·         Hjärtstartare á 18 000 kronor har skänkts till Rospiggarna Speedway och Skebobruks Kulturförening .

·         41 000 kronor har skänkts till Lions Cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Totalt har klubben bidragit med 362 000 kronor till fonden under de senaste nio åren.

·         Drygt 24 000 kronor har skänkts till Lions internationella hjälparbete, bland annat för katastrofhjälp.

Lions Hallstavik/Väddö den 2 augusti 2018

Drive för cancerforskningen

Den 25 juli genomfördes traditionsenligt vår golftävling "Drive för cancerforskningen" på Hallstavik GK. Det var 55 deltagare som spelade och njöt i det fina sommarvädret. Mer information om tävlingen finns på Hallstavik GK:s hemsida: www.hallstaviksgk.se.

Det ekonomiska överskottet från tävlingen går oavkortat till Cancerforskningsfonden vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Detta möjliggörs tack vare generösa ekonomiska bidrag och gåvor till prisbordet från våra möjliggörare. Ett stort tack till A17 Allservice, Beijer Byggmaterial, Bergby Gård AB, Blomgrens Bygg & Bemanning, BOA Plåtslagare, Cegerblads Bil, Edblads, Elmsta Järn & Färghandel, Engmans Mekaniska Verkstad, Franks Färg, Friska Fläktar AB, GH Plast AB, Grabber, Hagmans Tak, Hallstaviks Bokhandel, Hallstaviks GK, Hallstaviks Järnhandel, Hallstaviks Mur & Kakel, Handelsbanken, Hedins Däck, ICA Supermarket Väddö, Incassator, Jeroc El & Fastighetstjänst AB, Kröns Trädgård, Kyltjänst Mattsson AB Elon, Lindgrens Radio, Lloyds Apotek, Norrtälje Tidning, Norrtälje Mobilkranar AB, Pappersstugan Väddö, Peter Mattssons Golv, Restaurang Ankaret, Restaurang Källan, Roslagens Redovisare AB, Roslagens Sparbank, Roslagsbogser, Rydqvists Golv, Sandå, Sjölunds Rör, Varma Huset, Väddö Båtcenter, Väddö Måleri, Väddö Möbler, Väddö Snickerifabrik, XL Bygg Pousette.

Lions Hallstavik/Väddö den 1 augusti 2018   

Dragningslista 2018 års båtlotteri

 1. Plastbåt med motor från Älmsta Båtcenter.
  Värde: 27 490 kr.   Vinst på lott nr 2251.
   
 2. Inträde på Havsbadens SPA för två personer.
  Värde: 790 kr.        Vinst på lott nr 34.
   
 3. Matkorg från COOP Hallstavik.
  Värde: 700 kr.        Vinst på lott nr 1707.
   
 4. Presentkort hos Väddö Gårdsmejeri gäller för kosafari, ost och glass.
  Värde: 500 kr.        Vinst på lott nr 521.
   
 5. Presentkort hos Väddö Gårdsmejeri gäller för kosafari, ost och glass.
  Värde: 500 kr.        Vinst på lott nr 3393
   
 6. Presentkort hos Olssons Marin i Tulka.
  Värde: 500 kr.        Vinst på lott nr 631.
   
 7. Resa för två personer med Eckerö Linjen inklusive Skärgårdsbordet.
  Värde: 230 kr.        Vinst på lott nr 1292.
   
 8. Resa för två personer med Eckerö Linjen inklusive Skärgårdsbordet.
  Värde: 230 kr.        Vinst på lott nr 3453.
   
 9. Resa för två personer med Eckerö Linjen inklusive Skärgårdsbordet.
  Värde: 230 kr.        Vinst på lott nr 1029.
   
 10. Resa för två personer med Eckerö Linjen inklusive Skärgårdsbordet.
  Värde: 230 kr.        Vinst på lott nr 1111.
   
 11. Resa för två personer med Eckerö Linjen inklusive Skärgårdsbordet
  Värde: 230 kr.        Vinst på lott nr 1798.
   

Ett stort tack för generösa bidrag till lotteriet från Ankaret, Björks Rostfria, COOP Hallstavik, Eckerö Linjen, Hallsta Schakt, Hotell Havsbaden, ICA Hallstavik, ICA Väddö, Karlsviken, Olssons Marin, Sparbanken, Väddö Bilstation, Väddö Gårdsmejeri, Älmsta Båtcenter.

Lotteriet omfattar 3 500 lotter.
Totalt vinstvärde: 32 000 kr

                                

  Lions Hallstavik/Väddö    2016 07 08

                                                Dragningslista båtlotteriet

 1. Nr. 2806   Aluminiumbåt med motor  Värde: 30890kr
 2. Nr. 2430   Presentkort Olssons marin Värde: 1000kr
 3. Nr. 0763   Presentkort Väddö gårdsmejeri Värde: 1000kr
 4. Nr. 3084   Presentkort Väddö gårdsmejeri Värde: 1000kr
 5. Nr. 1511   Presentkort Havsbaden spa Värde: 750kr
 6. Nr. 2820   2 pers. Ekerölinjen inkl. smörgåsbord
 7. Nr. 0092   2 pers. Ekerölinjen inkl. smörgåsbord
 8. Nr. 0546   2 pers. Ekerölinjen inkl. smörgåsbord
 9. Nr. 2831   2 pers. Ekerölinjen inkl. smörgåsbord
 10. Nr. 1706   2 pers. Ekerölinjen inkl. smörgåsbord

Vinstutlämning hos Hasses Hyr & Maskin AB Kustv. 2 tfn. 0175-20020

 


                                     Lions Hallstavik/Väddö    2016 06 10

                                                         Bästa kompis !

Härliga skolavslutningar, Vad kul det är att få deltaga på skolavslutning. Som Lionsmedlem få vara ute bland mäniskor och göra aktiviteter i olika former. Ena dagen stå i Grisslehamn och sälja lotter. andra dan stå med lucia i folketshus. Idag på skoavslutningen ge ett litet stipendium till tre elever i klass 8, för deras insats som BÄSTA KOMPIS Det är fantastiskt! Varje människa i vårat samhälle har möjlighet att var en av oss. Är du en givmild och social person som vill umgås med oss så är du hjärtligt välkommen i våran klubb. Du kan stolt vara en som står upp för 100%. Många hjälporginasationer i all ära, men vi har ingen VD som har lön eller lägger ut pengar på TV reklam.  Vi ger allt tillbaks till vårat samhälle! Ja det är kul att vara en Lions medlem. Välkommen till våran Klubb!

                 Härlig sommar och väll mött där ute. Mvh Lp Jonny Nordin

     


  Lions Hallstavik/Väddö    2016 05 12

 Cancer drabbar alla!

Får man inte cancer kommer troligen en anhörig få det. Idag driver Akademiska sjukhuset cancerforskning som gör många framsteg, man kan läsa om det på Lions hemsida under fonder och stiftelser. Men kort så får Lions cancer forsknings fond in ungefär 7 milj. kr/år som delas ut till många forskare som söker pengar ( max 200.000). Det finns många olika unika och speciella cancer former som dom arbetar med, flera kan dom i dag bota. Arbetet går vidare, och nya pengar måste in.

Så hur kan vi hjälpa på ett kul och bra sätt? Lionsmedlemmar som jobbar ideellt säljer båtlotter där du kan vinna finna priser. Du får en fribiljett med Ekerölinjen. Och hela överskottet går till Cancerforskningen. Bra och enkelt. Ni och vi i Hallstavik och alla andra som köper lotter har under många år hjälpt till att skänka ca. 40.000 kr/år till forskningen och det är jag glad över.

Tack alla Sponsorer som gör detta möjligt. Mvh Lp Jonny Nordin


Lions Hallstavik/Väddö    2015 12 28

Aktivitet: - Nu är julen över och uppvaktning i våra äldreboendenär avklarade. De insamlade pengar som blev över från luciafirandetlades på, tårta och likör som fick ätas till musik av Håkan Lunden trioett besök som uppskattas väldigt mycket av våra äldre.

Klubben har också köpt in 50 st.  mjukis lejon som vi har överlämnat till räddningstjänsten i Hallstavik och Väddö, för att finnas i ambulanser och brandbilar när dom kommer till olyckor där barn är inblandade.

Nu arbetar vi med ett 60års jubileum för våran klubb där viberäknar att vi kan få in en större summa pengar, de kommer vi att  skänka till sjöräddningen i Roslagen.

Vi har haft medlemar som varit till Akademiska sjukhuset och lyssnat på vad forskarna gör med dom pengar som vi alla skänker till cancerforskningen. Och den reflektion dom fick är att forskningen går framåt och att men idag kan bota flera olika cancerformer. Väldigt positivt.

Tack alla! Och önskar er ett härligt 2016 Lp Jonny Nordin


Lions Hallstavik/Väddö    2015 11 03

Aktivitet: I skrivande stund håller Vi Lionsmedlemmar I Hallstavik /Väddö på att hugga julgranar som vi säljer, Planerar Lucia konsert på Folketshus, jul uppvakning på äldre boende. Det är ett stort projekt som berör många inblandade. Ideellt arbetande Medlemar som försöker få ihop allt men också ett otroligt stöd av många Hallstavik och väddö bor. Släp har fått lånats, Fru Olsson hjälper till med försäljning. Hallsta kakel byggt julgrans ställning. Krögare bjudit på korv.Hallsta mark & fastighetsskötsel ställer upp den fina granen på torget som holmen skänkt. Dom duktiga Luciorna på Centralskolan övar för fult. Även gospelkören och dom lokala förmågorna som skall uppträda. Ica sponsrar med choklad. Bilhandlaren och Hallstabuss står för buss och skjuts. Kalle kommer med traktorn som drar vagnen som Brinkhage lånar ut. Profileraren trycker affischer och Hasse och co från Roslagens scenteknik hänger i taket för att få bästa ljud och ljus på scen. Pust! Vilka har jag glömt? Säkert många men Tack alla! Ni som hjälper till och alla som skänker en tanke.

Önskar er alla en god och härlig Jul!    Lp Jonny Nordin

Fakta: Lionsklubben Hallstavik/Väddö är en av flera klubbar i Sverige där även Östhammar; Öregrund, Rimbo, Norrtälje och 457 andra klubbar är representerad Vi är 12000 medlemar i Sverige.Totalt är vi 1,4 miljoner medlemar i 210 länder & geografiska områden.Lionmedlemmar i Sverige samlar in omkring 50 miljoner per år.Varje medlem betalar en års avgift på 875 kr. Detta går till att betala alla administrativa kostnader från Internationella ner till klubb nivå.Därför kan varje Lions broder och syster stolt medverka till att alla 100% insamlade medel går tillbaka till välgörande ändamål. Vi i Lions klubben Hallstavik/Väddö´s insamlade medel går till:

 • Ca. 40% Lokalt. Tex. Juluppvakning äldre boende, bästa kompis stipendium i skolorna, Lucia firande, Hjälpkassa till brand offer.mm
 • Ca. 35% Nationellt. Där vi bla skänker ca. 40 000kr till cancerforskningen på Akademisk sjukhuset varje år.
 • Ca. 25% Internationellt. Där våran klubb har köpt tält till jordbävningens offren i Nepal.

Mer går att läsa på www.lions.se

Frågor besvaras gärna utav närmaste Lions medlem du stöter på.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter