Möten
Medlemmar

Älta Lions har delat ut sitt uppmuntringspris för 2017 under Ältadagen. Blommor och presentkort på ICA. Manell Isslas för sitt engagemang att stötta och hjälpa nyanlända kvinnor och barn att komma in i samhället. Michel Hoffman för sitt idoga arbete att  hjälpa ensamkommande  barn och nyanlända familjer som kommer till Älta. Från Lions Kent Jonsson

 

 

 

 

300 par glasögon skänkta av Ältabor via Älta Bibliotek tvättade, klara att sändas till "Vision for all" fvb till behövande runt om i världen. Lions i Älta tackar alla som har bidragit och till support från Biblioteket.


       

Vårens insamlingsaktiviteter är avslutade i och med sista omgången som parkeringsvakter i Sickla Köpcenter.  Flitigast att delta som parkeringsvakt har varit Monika Norlén.


Jan-Olof hälsas välkommen som medlem i Älta Lions

 

Två Lions (Sten Grack och Leif Dixon) som firat jämna födelsedagar grattas av Evert Olsson. 

 

​En ny kurs kurs i hjärt lungräddning har genomförts i Lions regi i Älta centrum.

Stort Tack!
Årets insamling av julklappar  till barnhemsbarn i Baltikum är avslutad. 18 säckar, med uppskattningsvis 500 leksakspaket är nu på väg till förväntansfulla barn på andra sidan Östersjön
Lions Club tackar alla generösa givare i Älta och personalen på Älta Bibliotek för deras insats och engagemang under årets insamling.

 

 


 

                          Lions laddar upp för julmarknaden 2016

 

En av många fint inslagna julklappar som har lämnats av givmilda barn & vuxna till insamlingen på Älta Bibliotek.

 

Ljusslingan vid Älta Gård är nu upphissad och lindad runt flaggstången av Lions ansvarige Evert Olsso

    

Älta Lions har äntligen fått sin första kvinnliga medlem. Gunnar Anderlun hälsar Monica Norlén välkommen

Som valigt höll Älta Lions ordning på publiken under årets Sicklalopp. Här springer sedraren David Nilsson i mål.


Tack vare bidrag från Älta Lions har Ältas äldsta scoutungdommar fått möjlighet till det stora äventyret. Att bestiga Kebnekaise.

 

Lions skänker Hjärtstartare till Stavsborgsskolan

Kent Jonsson överlänar hjärtstartaren till Stavsborgskolans rektor  Lena Jansson 
 

1000 säckar levererade till Ältaborna.

Tack till alla som stödjer Älta Lions hjälparbete.

 

Lions Club Älta bildades 1985 och firade 2015 sitt 30-års jubileum. Vi är i dag 18 medlemmar och har Ältatorpet som vår klubbstuga. Ett torp som klubbens  medlemmar själva flyttat och byggt upp vid Älta gård. Genom olika klubbaktiviter samlar vi in pengar och ger sedan ut bidrag till lokala, nationella och internationella stödinsatser. Lokalt är vår målgrupp i första hand ungdomar och äldre.

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation med mer än 1,3 miljoner medlemmar i cirka 45 000 klubbar i mer än 200 länder och geografiska områden runtom i världen

Gå med i Älta Lions du också:  Klicka här!

 

Älta Lions firade 2015 sitt 30 årsjubilem. I samband med detta utdelades utmärkelsen Melvin Jones till två av medlemmarna, Sten Grack och Mats Broström, som också varit med från början. Utmärkelsen delades ut av presidenten Dage Åberg.

 

 

 

Lions drar in pengar som P-värdar i Sickla Köpkvarter

Lions Club i Älta och Tyresö medverkar som parkeringsvärdar vid Sickla Köpkvarter oftast i samband med "lönehelger", när biltrafiken är som intensivast.

Bland andra Kent Jonsson och Dage Åberg, Älta, hjälpte trafikanterna tillrätta under Sicklaloppet

Alla Lionsmedlemmarna ställer upp gratis och inkomsterna från arbetet går direkt till vår hjälpkassa.

 

2015 års loppis genomfördes i Älta Centrum. Ett stort tack till alla ivriga köpare som bidrog till en lyckad försäljning och en fin kassa till välgörande ändamål främst till unga och gamla i Älta.


 

            VI SPONSRAR LIONS CLUB ÄLTA

 

    Älta                

    Älta Centrum                

 Wallenstam


 


 


Tack alla Maxikunder för över 5 000kr till Världens Barn 2016                                                                 Lions Club Älta har  även 2016  samlat in pengar utanför ICA MAXI i Nacka.  Pengarna sätts in på Radiohjälpens konto.

Tack alla för era bidrag


 

 

Ett 20-tal engagerade anställda vid Coop Konsum i Älta, Älta skola och Älta IF deltog i Lions kurs i Hjärt- och Lungräddning.

- Det är mycket viktigt att det finns välutbildad personal i närheten av hjärtstartaren, säger Evert Olsson, som ansvarar för Lions satsning. Därför har vi med hjälp av Civilförsvarsförbundet utbildat personal på ICA Nära, Coop Konsum, företag i Älta Centrum, Älta IF och Älta skola i HLR.

Pengar till utbildning och hjärtstartare har samlats in genom Lions kvalitetsloppis i Älta och andra aktiviteter i Nacka.


500 par glasögon insamlade under 2015 är upplagda och tvättade för leverans till Vision For All

Lionsmedlemmen Evert Olsson och Tore Tuhlin i full aktivitet med packningen Glasögonen har skänkts till Lions av besökarna på Älta bibliotek. Insamlingen fortsätter!

Lions Club i Älta har sedan flera år samlat in begagnade glasögon med hjälp av biblioteket i Älta. Stora mängder har skickats vidare till Lions internationella hjälpverksamhet i flera utvecklingsländer, där de gör stor nytta bland fattiga som inte har råd att själva skaffa sig glasögon.


 


Sök Lions Ältastipendium 15 000 kr

Klubben ska varje år dela ut stipendier till ungdomar, ungdomsledare eller andra förtjänta personer i Älta. 2016 års Ältastipendier uppgår till maximalt 15 000 kr. Alla boende och organisationer i Älta kan nominera stipendiat/er. Förslag ska vara Älta Lions Club tillhanda senast den 30 april varje år.

Läs mer och nominera mottagare av stipendiet HÄR.

Sök projektbidrag från Älta Lions Club

Älta Lions Club kan ge ekonomiskt stöd eller bidrag till organisationer för att stimulera aktiviteter som är till nytta för samhällsutvecklingen och skolorna i Älta samt för att uppmuntra duglighet och ansvars-känsla. Ekonomiskt stöd kan utges i form av projektbidrag, sponsring, direkt ekonomiskt eller stöd till enskild person. Enbart ansökningar från boende och organisationer i Älta hanteras. Skicka efter regler och blankett på lions.alta@gmail.com

 


 

 

 

 

Gå med i Älta Lions du också:  Klicka här!

Andra Lionsklubbar i närheten:

Västerhaninge

Saltsjöbaden

Trollbäcken

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter