Möten
Medlemmar

       

Aktuellt från

Lions Club

Gävle Norra 

 

Årg. 18                                        2016/17                        Nr 50 juni 2017


Lions i Gävle Norra                                                                2017-05-29

Klubbens aktiviteter under maj månad

Under maj månad har vi visat film vid två tillfällen på äldreboendet Forellen, vi har också ordnat den månatliga Herrträffen och spelat Bingo. Vid filmvisningarna kom det ca tjugo besökare som skrattade gott åt filmen ”Vi hade i alla fall tur med vädret”. Vi lärde besökarna hur man blåser i biobiljetter som man gjorde på matinéer på 50-talet. 

                                                     Filmvisning

Lions riksmöte 2017

Vi har varit på Lions Riksmöte (RM) i Upplands Väsby den 19 och den 20 maj, tillsammans med 318 registrerade Lionsdelegater. På fredagen genomfördes två seminarier, ett om Lions Quest och ett om Lions nya distriktsorganisation. Guvernörsrådet (GR) redovisade till RM ett förslag i organisationsfrågan samtidigt som de tre klubbarna LC Gävle Norra, LC Sandviken och LC Hofors gett in en motion i samma fråga. Mellan seminariet och förhandlingarna på RM gjorde GR en omformulering av sitt förslag till att i stort bli identiskt med klubbarnas motion. Klubbarna drog därför tillbaka sin motion. I övrigt skedde sedvanliga val och i stort togs beslut i enlighet med GR:s yrkande. 

     

 De nya guvernörerna med partner                       Entrén till Riksmötet

LC Gävle Norras våravslutning

Vi träffades i Hemlingby måndagen den 29 maj. Efter en kortare promenad i ”Storskogen” bland stora och mindre djur fick deltagarna bevisa om de var ”Smartare än en 5-klassare”. De hade konkurrens i skogen av en förskoleklass som också var ivriga att kolla på alla djuren. Efter lunch på Hemlingbystugan fick några av deltagarna svara på fem frågor om de djur de hade sett i ”Storskogen”, med lite hjälp visade de att de var ”Smartare än en 5-klassare”. Alla fick pris, speciellt våra damer uppskattade de fina pins de fick.

      

     Den lilla myran i större storlek                        Så här gör myran

                           

                Några Lions med damer och hundar studerar hur gör djuren

 

Nu ser vi fram emot ”Den blomstertid som kommer med lust och fägring stor, nu nalkas ljuva sommar då gräs och grödor gror…

LC Gävle Norra önskar alla besökare en skön sommar.

Sveriges Lions motto:           För samhällsansvar och livskvalitet

 

 

 

                           

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter