Möten
Medlemmar

   

       

Aktuellt från

Lions Club

Gävle Norra 

 

Årg. 19                                2017/18                        Nr 56 Februari 2018


Lions i Gävle Norra                                                                2018-02-15

Ny medlem

Vid januari månadsmöte hade vi nöjet att hälsa en ny medlem välkommen. Det var Inger Ahlqvist som flyttat över från Lions Club Gävle till oss. Inger är med sina kunskaper och långa erfarenhet av arbete inom Lions ett mycket välkommet tillskott till klubben. Det är glädjande att vi nu inom kort tid fått tre nya medlemmar. Och fler verkar vara på väg!

FUBs julfest

Julfesten i början av januari var som vanligt mycket välbesökt. Ett 150-tal gäster kom för att fika, umgås, köpa lotter och dansa. Klubbens medlemmar hjälpte till med förberedelserna och serveringen. Lion Hans Johansson dök upp tomteklädd och ledde ringdansen.

                                           

                                    Packning av godispåsar     

          

                                  Starflights bjöd upp till dans

Vaccinering mot mässling - en mycket aktuell fråga

Lions Clubs International Foundation (LCIF) firade i januari 2018 sitt 50-årsjubileum och uppfyllde samtidigt avtalet med GAVI – the Vaccine Alliance.

LCIF har donerat 30 miljoner US dollar för att bekämpa spridningen av mässling runt om i världen. Matchande bidrag från Bill & Melinda Gates Foundation och det brittiska departementet för internationell utveckling har fördubblat den påverkan donationen kommer att ha.

Sveriges Lions och Lions Club Gävle Norra deltar aktivt i denna ansträngning att utrota denna mycket smittsamma sjukdom. Vi välkomnar flera bidrag till det fortsatta arbetet.

                       

           

Sveriges Lions motto:           För samhällsansvar och livskvalitet

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter