Möten
Medlemmar

       

Aktuellt från

Lions Club

Gävle Norra 

Årgång 18    Nummer 48   Mars  2017

__________________________________________________________________________________

Lions i Gävle Norra                                                                       2017-03-28

 

 

 

 

                                                          

Den 15 mars fick vi det sorgliga beskedet att vår president Kaj hade avlidit efter en längre tids sjukdom. Lion Kaj har varit en uppskattad lionsmedlem samtidigt som vi tror att han har haft Lions som en viktig del i sitt liv. Nu känner vi alla en stor sorg och saknad över en fin vän och lion. Trots att lion Kaj var så sjuk den sista tiden var han med på vårt senaste månadsmöte den 6 mars. Förutom Lions hade Kaj många andra intressen bl.a. djur, natur och datorteknik. Det var lion Kaj som byggde upp vår hem- och Facebook-sida.

 

 

 

Äldreboendet Forellen

Vid den senaste ”Herrträffen” på Forellen bjöd vi in två personer från länsmuseet som visade bilder och berättade om gamla Gävle. En viktig del i träffarna är fikat med mingelprat. En person från den dagliga verksamheten sa att herrarna längtar efter och ser fram emot träffarna. Vi har också spelat Bingo för ett tjugotal boende på Forellen, vilket också var uppskattat.  

 

              

                                                     Bildvisning

                      

                                                 Lindbloms hörna

 

Från Lions Quest hemsida:

Två ideella organisationer i samarbete

Gunnar Sundstrand, Lions, och Gunnar Lindbom, Hille IF, träffades under vintern och kom fram till att de båda ideella organisationerna har mycket gemensamt. Det blev därför naturligt att genomföra en kurs för barn- och ungdomsledare. Kursen är en del i utbildningsprogrammet Lions Quest – Tillsammans som Lions har tagit fram för skolor, idrottsklubbar med flera.

Foto: Gunnar Lindbom

Syftet var att utveckla det sociala lärandet, fördjupa arbetet med värdegrunds­frågor samt förebyggande arbete mot bland annat mobbning. Det är ju alltför vanligt att dokument skrivs och sedan är man nöjd och den fortsatta processen stannar upp. Detta vill vi ändra på genom att under en kväll genomföra för­djupade diskussioner och grupparbeten. Allt i avsikt att gå från ord till handling med utgångspunkt från Hille IF:s visioner och strategier. En specialutbildad instruktör kom från Lions och sammanlagt deltog 20 ungdomsledare och tränare från Hille IF:s samtliga ungdomslag. Här är några kommentarer från ungdomsledarna:

"Övningarna kan jag ta med till min grupp. Det är bra för hela föreningen." "Intressant, bra tankeställare, jag kommer att ha bra nytta i min roll som ledare." "Bra att träffa alla ledare och få diskutera under bra ledning. En del har vi diskuterat tidigare, men det behöver tas upp med jämna mellanrum."

Redaktör lion Gunnar

 

                           

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter