Kokoukset

 

Hyväntekeväisyyttä kauttamme tekemässä myös:

Ansioniemen Sähkö Oy

Arvo Eskola

Autokorjaamo T ja P Lahti Ky

Eskolan Visa Oy

Gasthaus Koskenniemi Oy

Hartola Golf Oy

Itä-Hämeen LVI-Ala Oy

Jamicam Oy

Järvisen Liikenne Oy

Konepaja Seppo Suomi Oy

Kuljetus- ja jätehuolto Seppo Hynninen Ky

Kuljetusliike Yrjö Erämies Oy

Oy Redox Ab

Perlacon Oy

Skyr Finland Oy

Sähkö-Saarinen Oy

Tuomo Tuukkanen Ky

Haluatko tehdä hyvää? Ota yhteys klubimme veljiin! AUTETAAN YHDESSÄ!


 Lions Clubin Äitienpäiväkakut

Hartolan Lions Clubin laulavat miehet tervehtivät palveluasumisyksikkö Kotisalon asukkaita, äitejä ja henkilökuntaa lauantaina 11.5. viemällä kolme isoa täytekakkua Äitienpäivän kahvihetkeen. Leijonat toteuttaa tätä yhtä toiminta-ajatuksensa mukaista perinnettä siinä mielessä haikeana, että tänä vuonna Kotisalossa on yksi osasto vähemmän asukkaita aikaisempiin verrattuna. Miehet toivottivat jaksamista ja terveyttä sekä asukkaille, että myös henkilökunnalle. Kortin ja kukkien sijaan veljet kajauttivat kaksi laulua: ”Poijat kun raitilla laulelivat” ja ”Yksi ruusu on kasvanut laaksossa”. Laulavina kakkujen antajina olivat Aarne Salakka, Jukka Kärkkäinen, Pertti Vuokko ja Juha-Matti Marttila.

 Lions Club Hartola on mukana KAMPANJA 100 - varainkeräyskampanjassa. Se on Lions-klubien kansainvälisen säätiön (LCIF) maailmanlaajuinen varainkeräyskampanja.

Lions Clubien maailmanlaajuiset palvelualueet ovat nälkä, näkö, ympäristö, diabetes ja lapsuusiän syöpä.


LC Hartolan telttavuokraus

Tarvitsetko telttaa pihajuhliin tai muuhun tilaisuuteen? Klubilla on vuokrattavana kaksi eri kokoista telttaa. Iso teltta on kooltaan 6 x 10 m ja pieni 4 x 6 m. Ison teltan vuokra on 300 euroa/päivä pystytettynä, pienen 150 euroa/päivä. Pienen teltan voit pystyttää myös itse, jolloin vuokra on 100 euroa/päivä.

Varaukset puh. 050 545 0420 (Jukka Kärkkäinen ) tai

040 743 7346 (Aarne Salakka)


Tarvitsetko järjestyksenvalvojaa?

Meiltä voit vuokrata järjestyksenvalvojia tilaisuuteesi.

Ota yhteyttä:

0440 341 392 (Veli Vesala) tai

050 545 0420 (Jukka Kärkkäinen) tai

040 584 5450 (Pekka Mannila)


 

Klubin 50 vuotisjuhlat

Alkuvuonna 1917 Chicagossa kokoontui Melvin Jones kumppaneineen pohtimaan mitä he voisivat tehdä yhteisönsä hyväksi. Kului puoli vuosisataa ja Hartolan keskustassa kokoontui 18 henkeä saman kysymyksen äärelle. Paikkakunnan parhaat miehet olivat kokoontumassa leijonalaumaksi.

Klubin alkuvuosien toiminta oli ilmeisen tiivistä yhteiseloa, kokouksia pidettiin niin kodeissa kuin mökeilläkin ja asiaa riitti aamutunneille.  Ns. retkusiiven merkitystä hengen luojana ei kannata aliarvioida tänäänkään, pelataan sitten korttia, pilkitään, golfataan tai keilataan. Viihtyä pitää, ja jos varsinaisissa kokouksissa lasketaan prosentteja, retkusiivessä ei huolta kanneta edes promilleista.

Oli myös tarve kerätä rahaa. Alkuaikoina arvailtiin joulukuusen pituutta, pidettiin pilkkikisoja ja myytiin Hartolan kirjaa. Kasaan saatiin joitakin tuhansia markkoja.

Hartolan Lions Clubin täyttäessä 20 vuotta syntyi ajatus suurhankkeesta, joka alkoi keskellä nousukautta ja valmistui talouslaman kurimuksessa. Kovalla puristuksella pystytettiin vuonna 1993 Hartolan kirjaston eteen Taru Mäntysen veistos ’Viisahampi vieressäsi’. Hintaa patsaalle kertyi 230 000 markkaa. Avokätisten lahjoitusten lisäksi piti keksiä joku tuottoisa tulonlähde ja joku veljistä lienee saanut päähänsä laventaa Lions Clubien tunnuslauseen ’We serve’ muotoon ’We serve beer’. Näin paikallisherkku sahdin myynti aloitettiin Hartolan markkinoilla ja talous saatiin kuntoon muutamassa vuodessa.

90 -luvun loppupuolella aloitettiin nuorten työllistämisprojekti, johon LC Hartola on lahjoittanut tuntuvasti rahaa jo parikymmentä vuotta. Nuoria on kannustettu myös muuten: vuoden nuorina, koulustipendein ja viimeisen kymmenen vuoden ajan myös 40 -vuotisjuhlarahastoa tyhjentämällä.

Vuonna 2008 sahdinmyynnin rinnalla aloitettiin toinen markkinoille huipentuva tulonhankkimistapa: autoarpajaiset. Jo seitsemän kertaa toteutettu prosessi on tähän mennessä tuottanut lähes 100.000 euroa. Rahankeruu ja sen lahjoittaminen tarvitseville on onnistunut erinomaisesti.

Hartolan Lions Club voi hyvin. Talous ja jäsenmäärä on pidetty erinomaisessa kunnossa, intoa riittää ja tyytyväistä murinaa kuuluu niin lauman sisältä kuin sen palvelemasta yhteisöstäkin. Mr. Melvin Jones voisi olla meistä ylpeä. Paljon on vuosikymmenien saatossa muuttunut maailmassa, yhteiskunnassa ja klubin toiminnassakin, mutta perustehtävä ja tunnelma on pidetty kunnossa. (lainauksia veli Simo Vehkasalon juhlahistoriikista)

Juhlamusiikista vastasi maineikas Kalhon soittokunta

Juhlassa palkittiin lukuisa joukko klubin veljiä ja heidän leidejään

Lion Helge Uitos lyötiin ritariksi juhlavassa seremoniassa


Autoarpajaisten 2017 voitot arvottiin Hartolan markkinoilla lauantaina 2.9.2017 Onni suosi Kaisa Lehtosta Heinolasta, hän voitti arpajaisten pääpalkinnon Volkswagen Up -henkilöauton. Onnea kaikille voittajille ja suuri kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Arpajaisten sekä klubin sahtiravintolan tuotto käytetään kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen paikkakunnalla. 

Arpajaisten voittoluettelo avautuu alla olevasta linkistä

Voittoluettelo

Kuvassa onnetar on juuri nostanut päävoiton voittaneen arpalipukkeen

 

 

 

Lions Clubs International on maailman suurin palveluklubijärjestö, jossa on yli 1,4 miljoonaa jäsentä noin 46 000 klubissa yli 200 maassa ja maantieteellisellä alueella.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter