Möten
Medlemmar

  LIONS CLUB EDA  

Fredsmonumentet på gränsen​ mot Norge. År 1910 beslöt man vid den Nordiska Fredskongressen i Stockholm att samla in medel för att bygga ett fredsmonument på gränsen till Norge 1914, till minne av 100-årig fred mellan länderna. Källahttp://www.uppleveda.se/

Lions Clubs är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar som engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions förbättrar livskvaliteten för människor lokalt, nationellt och internationellt. Lions Club Eda  bildades år 1955 och hette då Lions Club Åmotfors och är öppen för alla som delar våra syften och etik. Kvinnor som män är välkomna. Vi är idag 20 medlemmar.

Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet.

Läs senaste numret av Lions tidning The Lion


AKTUELLT

TACK alla ni som stöttade Cancergalan 11/4 på Hotell Charlottenberg.

Resultatet blev hela 192.000 kr.

Nu laddar vi för att delta i Edakalaset 1:e juni.

 


Titta på Projektsidan för att se vad vi sysslar med.

Du kan även träffa oss på FaceBook
 

Lions Club Eda har ett eget Swishnummer: ​123 226 59 81, som Du kan skänka pengar till för att stödja klubbens hjälpverksamhet i Eda, Sverige och övriga Världen.
Scanna koden, fyll i valfritt belopp och signera.


Vid distriktsmötet i Ludvika fick Inger Persson ta emot Lions distriktets finaste utmärkelse Melwin Jones Fellowship, framför allt för sitt arbete som registeransvarig i distriktet, av Distriktsguvernören Ulf Carlsson.

Inger och DG Ulf

Nya styrelsen för verksamhetsåret 2018-19 är.

President:                Ewa Träff Engström
Vice president:        Per-Åke Persson 
Kassör:                    Lennart Brunzell
Sekreterare:             Inger Persson
Director:                   Börje Lätt
Klubbmästare:         Lisbeth och Ruben Eriksson samt Göran Nilsson coach.
Intern revisor:          Per-Åke Persson
Extern revisor:         John Persson
F.d. President/ MO: Svante Waljestål 

Klubben delade ut ett uppmuntringsstipendium till Valfjällets SLK (Slalomklubb), vid deras avslutningsfest 5/5-18, att användas i undomsverksamheten. Utdelare var klubbens president Svante Waljestål som här överlämnar checken till ordförande Tomas Peterson.

 

Tack alla ni som besökte oss idag. Behållningen går till Barndiabetesfonden.

VÄLKOMMEN TILL LIONS VÅRSOARE PÅ FOLKETS HUS I ÅMOTFORS 14/4 11-16.00

*********************

LIONS CLUB EDA VILL TACKA ALLA SOM STÖTTAT OSS UNDER DET GÅNGNA ÅRET OCH ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR 

**********************************

Tack alla som kom till Lions Diabetesdag i Åmotfors lördag 18/11.    heartheartheart

Tack även till Henrik Lindström Diabetesförbundet för mycket informativt föredrag, Linnea Waljestål för fantastisk sång och musik, Tommy Johansson som facinerade med sina otroliga naturbilder, Roberto som förtrollade oss med sin magi och inte minst presidenten Svante Waljestål som fick fart på det hela med sitt dragspel.
Nettot av insamlingen går oavkortat till Barndiabetesfonden och forskning om sjukdomen.

Titta gärna på filmen som visar hur det är att leva med diabetes och den okunskap som finns om sjukdomen.  https://www.youtube.com/watch?v=CJbskpcs_XA 

*********************

 

Så var det snart dags att börja månadsmötet hos Lions Club Eda. Här syns presidenten Svante Waljestål i mitten t v. I mitten t h syns f.d. distriktsguvernören Margareta von Wachenfeldt.

Lions klubb Eda är en av flera hundra Lionsklubbar i Sverige och en av oändligt många i världen. Utifrån ett neutralt ställningstagande politiskt och religiöst arbetar medlemmarna för välgörenhet åt medmänniskor som lider nöd.

Det handlar om ekonomiskt stöd i det egna närområdet men lika mycket om stöd till hjälpprojekt i andra länder.

Lions firar 100 år i år. Lions bildades 1917 i Chicago och kom till Sverige 1948. Gå in på http://www.lions.se så får du läsa mer om Lions verksamhet.

 

​Våffelcafé Skillingmark

Goda våfflor med kaffe/te och dricka i en trevlig landsbygdsmiljö i Skillingmark. Hantverksförsäljning och lotteri. Öppet från 10 juni - 27 augusti.
Lions Eda är där och serverar och säljer lotter den 24 juni till och med den 30 juni.
 

Lions Eda kommer också att delta i Cancergalan den 11 maj genom att sälja lotter med många bra vinster.
Då fick vi in drygt 200 000 kronor, säger Mimmi Adolfson, en i arbetsgruppen som förbereder cancergalan och som består av representanter för kommunen, Lions Club Eda, privata aktörer och inte minst galans initiativtagare Jasmine Carlsson.

Lions Eda kommer också att delta i  Charlottadagen med bl.a tårtlotteriet den 13 maj.

​Lions Eda har gett ett bidrag 5 000 kr till aktiviteten "Sommarskôj" i Eda 2017.

 

10 kg godis har skänkts till Lions Eda av Presentkakan i Göteborg AB genom Samhall AB.

Hör av dig om du är intresserad av hjälparbete i en organisation som jobbar med hjälprojekt lokalt (Eda) nationellt (Sverige) och internationellt (Världen).
Kontakta Halbjörg Bruknapp 070-761 89 20 

 

Lördagen den 16 april valde Lions medlemmar från Värmland, Närke och Västmaland sin fjärde kvinnliga Distriksguvernör sedan distriket bildades 1962, Margaretha von Wachenfeldt, Lions Club Eda. Hon blev därmed Eda klubbens fjärde guvernör sedan klubben bildades 1955.

 

 

 

 

 


Här står två Lions från Grums och beundrar Lions gåva "Elanie" till Eda kommun 1981. Elanie blev på så vis den första kvinnliga medlemmen i LC Eda!

 

 

 


 

"Alla vackra tankar i världen väger mindre än en enda vänlig handling."

Läs mer om vad Lions gör. >>

 

Omkring 4 miljoner svenska kronor blev resultatet av  insamlingskampanjen som Sveriges Lions genomförde i december för ”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer".

Det var i november som Lions i Skandinavien beslutade sig för en gemensam insamlingskampanj för barnen som befinner sig på flykt i bland annat i Turkiet och i Libanon. De pengar som Sveriges Lions samlat in ska gå till hjälpleveranser i Turkiet.

- Det absolut viktigaste för oss är att hjälpa flyktingbarnen. Det får vi möjlighet till nu, säger Åke Nyquist, projektledare och medlem i Lions Club Tillberga.

Att vi på så kort tid lyckats göra en gemensam kampanj med Lions som avsändare är otroligt bra och till en så låg kostnad som 15 000 kronor.

- 4 miljoner är en ansenlig summa som vi samlat in, till en låg kostnad av 15 000 kronor. Det är fantastiskt. Ett stort tack till alla de klubbar som bidragit till denna betydelsefulla insats för ”De glömda barnen i Syrien och dess grannländer”, säger Åke Nyquist.


Lions Eda har skänkt 10 0​00 kr till de glömda barnen i Syrien och dess grannländer. Medel som kommer från våra insamlingsaktiviter under november och december.

 

 

 

Lions Eda på väg att göra skillnad för äldre boende på Älvgården Åmotfors. Det bjöds på kaffe, bröd och tårta. En fråga från de boende: Ni kommer väl snart tillbaka?


Vi ses i den 25 juni 2016 i Skillingmark då Våffelcafe öppnar igen och Lions Eda är där igen för att servera Skillingmarks godaste våfflor.

Delade ut 4 000 kr i stipendie till fyra jätteduktiga rocktejerna L.I.L.L från Åmotfors, när de spelade för Lions i Järnvägsparken på Charlottadagen 2015.

Tre glad Lions på Charlottadagen.


Klicka på länken för att läsa mer..
http://www.lions.se/hardutid/

 

Cancergalan inbringade 212 000 kronor. Melvin Jones utdelades till Jasmine Carlsson som är initivtagare till galan med motiveringen "För samhällsansvar och Livskvalite". Intäkterna delas mellan Barncancerfonden väst och Lions Cancer Forskning Fond (LCFF) märkt barn.

http://www.vf.se/nyheter/eda/galan-%E2%80%93-mitt-i-prick

 

Vid 60 års jubileumet 23 jan utdelades det ett musikstipendie på 5000:- till en sångbegåvad tjej, Agnes Ekbrandt. Agnes läser på Musikestetiska Gymnasiet i Arvika och tar studenten i år. Grattis och lycka till med fortsatt utveckling av sång och musik önskar Lions Club Eda.

Vi har ett förslag!

Bli medlem i världens största hjälporganisation och var med och dela vår glädje.

Kan du tänka dig att investera lite av din fritid för en god sak?

Välkommen till Lions Club Eda!

    BLI VÄN MED LIONS!

En spruta - Ett Liv!

352 barn dör varje dag i mässlingen!

När Du blir vän med oss

räddar DU livet på 28 barn!

För endast 100 kronor!

Pengarna kan du antingen lämna direkt till en medlem i Lions Club Eda
 eller sätta in pengarna på BG: 670-4522

                          Glöm inte att lämna din e-mail adress så att vi kan tacka dig!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namn:……………………………………………………                                    
  
Email:……………………………………………………
                            
Ja jag vill ha fortlöpande information fr

 

Lions Club Eda hälsar alla hjärtligt välkomna till Våffelcafe den 13 juni 2015. Lions är där mellan den 13-19 juni. Välkomna!


Lions Eda är med på
100 års firande av Freds-
monumentet.

Lion Per-Åke, LC Eda, instruerar ungdomar i luftgevärsskytte på diabeteslägret, Sandviken/ Edane. En aktivitet som har pågått i snart 25 år. Besöket av LC Eda och LC Arvika på torsdagskvällen är av ungdomarna  mycket uppskattad och efterlängtat. Då bjuds de på tipspromenad, luftgevärsskytte och hamburgare med bröd och dricka. Alla deltagare får pris. I år var det 26 st ungdomar, med diabetes typ 1, som var samlade 1 vecka på lägervistelse med utbildad sjukvårdspersonal dygnet runt.


 

Lisbeth och Berit,LC Eda, på kafferep hos Granne med Selma, Östra Ämtervik.

 

Sveriges och Norges Lions skänkte pengar, en miljon svenska kronor, för att ge kläder till de syriska flyktingarna i läger i Libanon. Hjälpen gick genom Lions nätverk internationellt, från Lions till Lions och ut till de nödlidande.

Det var Lions i Libanon som köpte kläderna och som såg till att dessa kom ut till flyktingarna i lägren. Pengarna räckte till kläder till 28 000 personer.

Om Lions:
Lions Clubs International, Sverige är med sina 12 500 medlemmar en del av Internationella Lions med 1,4 miljoner medlemmar. Lions finns i 207 länder och geografiska områden över hela världen. Lions uppgift är att genom frivilliginsatser hjälpa andra människor, bygga broar mellan människor oavsett ras och religion och på andra sätt göra en samhällsinsats. Lokalt, nationellt och internationellt. Lions är politiskt och religiöst obundet.

Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet.

För mer information: www.lions.se

PG: 90 1948-0
Stiftelsen Sveriges Lions Hjälpfond

 

 

 

 
 
 
 


 

 

 

 

 


 

 

 

  

 

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp blir till liv!

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

 

 

              

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lions uppgift är att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk, gällande humanitära behov, genom frivilliginsatser med lokalt engagemang och internationell samverkan.

 

Sveriges Lions motto:

För samhällsansvar och livskvalitet

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter