Möten

 

________________________________________________________________________________

Gåvor / Minnesgåvor och Swish-nummer se flik "Kontakta oss".

Senast uppdaterat se fliken "PROJEKT"(Lucia kroning 2018)

_________________________________________________________________________________

Välkommen till Lions Club Örnsköldsvik 

Lucia 2018 Bruksgodset 16 december

Julfesten 2018

Årets julfest och medlemsmötet kryddades med  "dopp i gryta" och ett julklappsspel som fördelade de julklappar som medtagits. Många tjuvknep och försök till fusk övervakades noggrant. Spelet avslutade med mjuka och varma lyckönskningar till vinnarna, som av ödmjukhet gav bort sina paket till dom mest besvikna.

  

Ulf och Kristina                                    Liisi, Hans-Erik, Lage och Tage

Gunn-Lis och Siv

Lions Club kröning av Örnsköldsviks Lucia 2018

"Bra kompis och varmt hjärta"

 2018 ÅRS LUCIAKRÖNING

Det är en tradition att Lions Club i samarbete med Örnsköldsviks Allehanda genomför kröningen av Örnsköldsviks Lucia. År 1938 började Lucia att firas här i stan, och det gör att luciafirandet med åren har fått en mycket stark förankring hos oss.

Det är en tradition när dagarna är som kortast och nätterna som längst, att Lucia lyser upp vårt vintermörker med ljus, värme och kärlek tillsammans med sitt följe av tärnor.

Ordet tradition kommer från latinet och betyder ”överlämnande” och ordet avser alltså det kulturella och sociala arv, som lämnas vidare från generation till generation.

Tradition innebär att det centrala i seden bibehålles, medan vissa former och färger kan ändras. Ska vi kanske bjuda in grabbarna igen att ingå i luciatåget nästa år?

Människor har alltid behövt traditioner. Att göra sig av med dem är sällan en bra idé. Men om någon vill göra något annat under luciastunden, så ska vi naturligtvis respektera detta.

Traditioner är viktiga i företag och föreningar liksom inte minst inom vår kommunala verksamhet. Vi glömmer givetvis inte vårt sjukhus och våra äldreboenden, där många människor får en påminnelse om ständigt återvändande ljus och efterlängtad glädje.

Lions uppgift är ”Att göra det möjligt för de frivilliga att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället, tillgodose humanitära behov samt främja fred och internationell förståelse”.

I vår ideella klubb är den här högtiden en omfattande och viktig aktivitet, som ger oss goda möjligheter, inte bara som ljusspridare med hjälp av Lucia, utan framför allt till olika hjälpinsatser i närområdet och på olika håll i världen. Hjälparbetet här på orten är faktiskt något, som vi ägnar tid åt varje dag.

Jag räknar upp några bidragsinsatser som Lions medverkar i? Vår egen lokala sjukhusfond, cancerforskningsfonden vid Umeå Universitet, barndiabetes, vaccination mot mässling, Syriens glömda barn och så vidare.

Idag består vår klubb av 21 medlemmar och vi tackar er alla som hjälper oss i vår verksamhet. Kom gärna fram och prata med oss när vi är ute och visar upp oss i våra gula västar. Besök vår lokala hemsida eller på Lions International och läs om våra projekt.

Ni kan hjälpa oss att hjälpa genom att ge en slant till vår kollekt här i kväll.

Flickorna som vi ser här idag vet att det är några ansträngande dagar som väntar dem och deras medföljande kör. Tidigare erfarenheter visar, att de uppskattas, att de får uppleva en härlig gemenskap sinsemellan och upptäcka vilka insatser som Lions Club gör för människor. Därutöver får de med sig en lärorik och omistlig erfarenhet för livet, som inte står på skolschemat. Det vittnar våra tidigare luciaföljen om.

De här flickornas medverkan kommer att förgylla stämningen på många äldreboenden, sjukhus och företag m.m. - och den glädje som de sprider, blir för flickorna en delad och därmed dubbel glädje.

Lycka till och TACK TILL ALLA

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter