Meetings
Members

 ΛΕΣΧΗ LIONS ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  

 45  Χρόνια Λαϊονικής Παρουσίας & Προσφοράς! 

H Λέσχη ιδρύθηκε στις 21.3.1973. Στην ιδρυτική βραδιά παραβρέθηκαν 394 άτομα. Πρόεδρος της βραδιάς ήταν ο L. N. Μπαλτάς, πρόεδρος της αναδόχου Λέσχης Lions Αθηνών. Παραβρέθηκε ο Κυβερνήτης περιόδου 1967-1969 Στρατηγός Γεώργιος Πεταλάς. O καταστατικός χάρτης παραδόθηκε από τον τότε Κυβερνήτη Δημήτριο Καλαντζόπουλο στον Ιδρυτικό Πρόεδρο Σπύρο Κομιώτη.

 Τα ιδρυτικά μέλη: +Γ. Γαλάνης, Ηλ. Γαλανόπουλος, Κων. Γενηντουνιάς, Νικ. Διάκος, +Αδαμ. Διαμαντόπουλος, +Ι. Ζηρογιαννόπουλος, Ιάσ. Καρέλλος, Δημ. Κοντογιάννης, Σπ. Κομιώτης, Σταμ. Παπαδημητρίου, Βασ. Παπανικολάου, Ι. Πολίτης, Γ. Στρατικόπουλος, Αντ. Τόμπρος, Απ. Τούντας, Κων. Τσαμπούκος, Δημ. Χαραμής, +Ι. Χαραμής, Δημ. Χαρλάγας και Στυλ. Ψωμάκης.

Τρία μέλη υπηρέτησαν ως προηγ. Πρόεδροι Π.Θ, οι: Δημ. Χαραμής, + Διαμ. Διαμαντόπουλος και + Ιωαν. Λυριντζής και ως  προηγ. Κυβερνήτης ο Κώστας Γερόϊτος.

Μέχρι σήμερα, η Λέσχη παρείχε στο Θέμα και στο Π.Θ. πάνω από 160 πετυχημένους Αξιωματούχους και συγκεκριμένα: 3 Ταμίες Θέματος, 24, Προέδρους Ζώνης, 22 Προέδρους Περιοχής, 28 Συμβούλους Κυβερνητών, 84 Προέδρους Επιτροπών Θέματος, 6 Parliamanetarians, 3 Εκδότες του Περιοδικού “The Lion”.

Μέλη μας έχουν πραγματοποιήσει εκδόσεις πάνω από 2.000 σελίδες, με πρωτεργάτη τον Δημ. Χαραμή PCC. Οι Δημ. Χαραμής, Διαμ. Διαμαντόπουλος και Γεώργ. Διαμαντίδης διετέλεσαν εκδότες του περιοδικού “The Lion” συνολικά για 16 χρόνια.

Μέλη μας διετέλεσαν κατά καιρούς μέλη της Εκδοτικής Επιτροπής του περιοδικού και είχαν την επιμέλεια έκδοσης.

Τα μέλη Γ. Χρυσοβιτσιάνος και Στ. Βασιλειάδης συμμετέχουν ενεργά στη διεύθυνση, παραγωγή και έκδοση του μηνιαίου ηλεκτρονικού έντύπου “We Serve” του Θέματος (2015-2017).

Η Λέσχη μας εκδίδει πρωτοποριακά από το 1978 Directory σε βιβλιαράκι τσέπης, που περιέχει κατάσταση όλων των μελών, τις Επιτροπές της Λέσχης και πολλά Λαϊονικά ενδιαφέροντα. Παράλληλα, έχουν κατά καιρούς εκδοθεί ενημερωτικά Δελτία: (Α΄ περίοδος 1974-1976, Β΄περίοδος 1983-1985, Γ΄περίοδος1987-1989 και Δ΄περίοδος από το 2013 και συνεχίζουμε).

Το μέλος Ιορδ. Πιαλόπουλος υπήρξε Γραμματέας Συμβουλίου Π.Θ επί Διαμ. Διαμαντόπουλου, Γραμματέας Θέματος επί Κων. Γερόϊτου, ενώ διτέλεσε Πρόεδρος Περιοχής, Ζώνης & επιτροπών Θέματος και έχει παρακολουθήσει το Σεμινάριο ALLI (Βέλγιο 2012).

Ο Γ. Χρυσοβιτσιάνος διεκρίθη Lion της χρονιάς 2015 και ως πρόεδρος Επιτρ. Επικοινωνίας & Μέσων του Θέματος έλαβε το 3ο Διεθνώς Βραβείο (Honorable Mention) στο Διεθνές Συνέδριο 2016 της Φουκουόκα για τη δημιουργία και διαχείριση του Blog «We Serve» του Θέματος.

 Λαϊονικές Εκδόσεις: Έχουν πραγματοποιηθεί Λαϊονικές εκδόσεις πάνω από 2.000 σελίδες με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Χαραμή. Οι Δημ. Χαραμής, Διαμ. Διαμαντόπουλος και Γ. Διαμαντίδης διετέλεσαν εκδότες του Περιοδικού «THE LION» συνολικά για δέκα πέντε χρόνια και έξι μήνες, ενώ μέλη της Λέσχης διετέλεσαν κατά καιρούς μέλη Εκδοτικής Επιτροπής ή είχαν την επιμέλεια έκδοσης για σχεδόν 15 χρόνια.

 Η Λέσχη εκδίδει πρωτοποριακά και ανελλιπώς από το 1978 Directoryπου περιέχει κατάσταση  μελών, Προέδρους Επιτροπών της Λέσχης και του Θέματος και άλλα ενδιαφέροντα. Επίσης, έχουν εκδοθεί ενημερωτικά δελτία: το διάστημα 1974-1976 και επί τρία χρόνια, το διάστημα 1983-1985 τη δεύτερη περίοδο, το διάστημα 1987-1989 την τρίτη περίοδο και τέλος την τέταρτη περίοδο από τα τέλη του 2013 και συνεχίζουμε...

 Melvin Jones Fellow έχουν γίνει 13 μέλη, οι: Διαμ. Διαμαντόπουλος, Λία Διαμαντοπούλου, Κ. Γερόιτος, Δήμ. Χαραμή, Γ. Καλαντζάκος, Δημ. Χαραμής, Χρ. Παπασταύρου, Μαν. Προκοπάκης, Ηλ. Παρασκευόπουλος, Γ. Pόης, Στ. Βασιλειάδης, Ι. Χαραμής και Ι. Λυριντζής.

 Τιμητικές Διακρίσεις Μελών: O Δημήτρης Γεωργακόπουλος τιμήθηκε ως ο καλύτερος Ταμίας Λέσχης (1981), ο Γεώργιος Γαλάνης για την επιτυχή διοργάνωση του 17ου Εθνικού Συνεδρίου στην Αθήνα (1984), ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος με το 100% του Γραμματέα, της Εκτιμήσεως του Κυβερνήτου και το Achievement Award Medal. O Στάθης Βασιλειάδης ως Πρόεδρος και ως Γραμματέας Λέσχης έλαβε διακρίσεις από τους περισσότερους Κυβερνήτες, ως Πρόεδρος Ανταλλαγών Νεότητας έξι Διεθνή βραβεία για τα Προγράμματα Ανταλλαγής Νεότητας από το Π.Θ. 103 Γαλλίας και τα Π.Θ. Ιαπωνίας. O Δημήτρης Χαραμής έλαβε συγχαρητήριες επιστολές από τους Διεθνείς για το εκδοτικό του έργο, ηΜαρίνα Χαραμή για τις μεταφράσεις από τον Διεθνή Πρόεδρο Aslan, οΠέτρος Σπυρόπουλος ως Γραμματέας. H Δήμητρα Χαραμή έλαβε Certificate of Appreciation από τον I.P. H. Paterson για τη μετάφραση και έκδοση δύο βιβλίων το 1998 και δωρεάν διανομή σε όλες τις Λέσχες (Εγχειρίδιο Προέδρου Λέσχης και Γραμματέα Λέσχης), ο Χρήστος Αναστασόπουλος, ο οικονομολόγος και Διευθυντής της Εμπορικής Τραπέζης Αναστάσιος Λοΐζος, ο οποίος ρύθμισε το πρόβλημα του δεσμευμένου λογαριασμού με τους Διεθνείς σε συνεργασία με τον Κυβερνήτη Γ. Μπουλουγρά κ.ά.

 Τα σημαντικότερα έργα της Λέσχης:

- Προσφέρθηκαν χρήματα για δημιουργία 6 παιδικών χαρών (3 σε Ιδρύματα και 3 στο Δήμο Αγίας Παρασκευής).

- Προσφέρθηκε νοσοκομειακό αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Κύμης Ευβοίας και ένα αυτοκίνητο Citroen στο Ίδρυμα Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Απροσάρμοστων Ατόμων Παίδων.

- Το 1974 συγκεντρώθηκαν και αποστάλθηκαν 145 δέματα με ιματισμό και εφόδια στους πρόσφυγες της Κύπρου και διοργανώθηκε εκδήλωση 300 ατόμων υπέρ των προσφύγων, καλύπτοντας τηλεοπτικά το Θέμα της Κύπρου.

- Προσφέρθηκαν γεύματα με δώρα και βραβεύσεις, καθώς και καταβολή ποσού στο Ταμείο οδοκαθαριστών για 60 υπαλλήλους και εργάτες και τις οικογένειές τους που ασχολούνταν με την καθαριότητα του Δήμου της Αγ. Παρασκευής.

- Προσφέρθηκαν δεκάδες γεύματα σε Φιλόπτωχα και απόρους υπερήλικες στις ενορίες Αγίας Παρασκευής και Προφήτη Ηλία.

- Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επισκέψεις και προσφορές σε Ιδρύματα, Ορφανοτροφεία.

- Υποστηρίχθηκε ηθικά και οικονομικά η απόκτηση ιδιόκτητης Λαϊονικής Στέγης και στηρίχθηκε η δεύτερη αγορά για την επέκτασή της.

- Προσφέρθηκαν υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές Λυκείου του Δήμου Aγ. Παρασκευής, χρήματα στην Αντικαρκινική Εταιρεία και σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφαλάλων.

- Διοργανώθηκαν αποτελεσματικά αιμοδοσίες.

- Γιατροί, μέλη της Λέσχης πρόσφεραν δωρεάν εξετάσεις και δωρεάν φάρμακα.

- Το 2004 η Λέσχη προσέφερε και τοποθέτησε στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής ένα ρολόι SEIKO με κρύσταλλα αντιβανδαλισμού διπλής όψης και φωτιζόμενο, διαμέτρου 60 εκατοστών, τοποθετημένο σε κολώνα ύψους πέντε μέτρων με πινακίδα που αναγράφεται η δωρεά.

- Μέλη συμμετείχαν στη μεγάλη προσφορά προς το «Εργαστήρι» για το πρώτο ειδικό σπίτι που χτίστηκε στα Νέα Λιόσια όσο και για τις ανάγκες διαμονής των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

- Επίσης, συμμετείχαμε στη δημιουργία ειδικού δωματίου και εμπλουτισμό με παιχνίδια για τα παιδιά στο Νοσοκομείο Πεντέλης.

- Αποστείλαμε δέματα ιματισμού για τους Έλληνες της Αρμενίας.

- Συμμετείχαμε ενεργά στην αγορά ειδικού λεωφορείου για το Ίδρυμα  ΑμΕΑ Αγίων Αναργύρων Θηβών και πρόσφατα προσφέραμε αναπηρικό αμαξίδιο στο ίδιο Ίδρυμα  κατά την εκεί διενεργείσα εκδρομή μας.

 H Λέσχη είναι ανάδοχος των ακόλουθων 6 Λεσχών: Κέρκυρας (2.5.1973), Χαλανδρίου (28.6.1976), Αθηνών Κέντρο (22.1.1979), Lioness Αγίας Παρασκευής (5.3.1979), Κυψέλης (10.5.1980) και Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος (16.4.1984 )

  Ίδρυση Nέων Λεσχών: O Δημήτρης Χαραμής βοήθησε στη δημιουργία και ίδρυση 6 νέων Λεσχών, λαμβάνοντας από τους Διεθνείς έξι Extension Award: Αθηνών Κέντρο (22.1.1979), Ποσειδών (20.2.1979), Ακρόπολη (7.6.1979), Νέα Φιλαδέλφεια (10.1.1980), Κυψέλη (10.5.1980) και Βιομηχάνων (30.6.1980).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​

 

 

Lions Clubs International News
Connect with Us Online
Twitter