Möten
Medlemmar

Lions bildades 1917 i Chicago, USA, och kom till Europa 1948 genom att den första klubben bildades i Stockholm. Vår klubb - Lions Club Reng Höllviken - bildades 1967 och har sedan dess varit aktiva i Höllviken med omgivningar. Vi är idag 54 medlemmar med ungefär lika många kvinnor som män..

Vill Du bli medlem i vår organisation? Känner Du att Du vill bidra med Din tid för att skapa möjligheter för dem, som har det svårt? Tveka inte. Ta kontakt med oss. Vi behöver Din hjälp!

Våra stora aktiviteter är vår välbesökta Loppmarknad, uppskattade Allsångskväll vid Falsterbokanalen och Julmarknaden under första advent. Tack vare dessa tre aktiviteter kan vi bidra med nästan 700.000 kronor per år till olika projekt i vårt närområde, Sverige och utomlands.

Bäste kompis i Höllviken

Det är Lions Club Reng Höllviken som instiftat stipendiet som varje år delas ut till en elev i 9:e klass i varje grundskola i Höllviken. Läs om årets stipendiater här.

Allsång vid Falsterbokanalen

Det är dags igen. Reservera kvällen den 14 juli. Start kl. 19.00.

Vår allsångsledare är även i år den populäre Höllvikenbon Micke Larsén. 

Artster som medverkar är:
- Mikaela Doggart: En ung, 13 år, talangfull tjej från Höllviken.·
- Peter Kisch: Heltidsmusiker som numera bor i Spanien. Var med förra året och gjorde succé.
- Amy Berg: Lokal förmåga! Har bland annat medverkat i Cats och High School Musical på Nöjesteatern i Malmö, Mary Poppins, Singin' in the rain, Les Miserables, och Wicked på Det Ny Teater i Köpenhamn
- Emma Jacobson: Lokal anknytning. Fantastisk sångerska som bemästrar det mesta!
- Anders Norman: bor i Höllviken, med djupa rötter från Näset. Farfar Johannes Norman föddes på Falsterbo fyr. Anders jobbar heltid med musik och har släppt 38 egna låtar
- Oskar Lindblad: från Höllviken en hängiven ”allsångare”

Kompband Mackan Jacobson (Gitarr), Måns Lindblom (Bas), Rasmus Kihlberg (Trummor), Peter Kisch (Keyboard), Emma Jacobson (Kör)

På området kommer Gylleneidens att sälja glass och Kalle Bagare säljer Laxtallrik, Lionsburgare och kylda drycker. Programbladen som även är inträdesbiljett till Allsången säljs utanför de två ingångarna på Östra Kanalvägen.

Bidragsutdelningar 2014/15 nästan 900.000 kr

Läs mer under Bidrag

Nästa loppis

Alla lördagar udda veckor mellan kl 10.00 - 13.00
Loppisladan, Skegrievägen (vid Kämpingegården), Höllviken. Se vidare under Loppmarknad

 

Lions valspråk

WE SERVE - VI HJÄLPER

Lions uppgift

Att göra det möjligt för de frivilliga att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället, tillgodose humanitära behov samt främja fred och internationell förståelse genom Lions klubbar.

Vill Du bidra med Din tid i ett humanitärt arbete?
Kontakta oss. Vi vet hur.

Mer information om Lions:
Lions Sverige södra distriktet www.101s.lions.se
Lions Sverige www.lions.se
Lions International www.lionsclubs.org/SW
Lions Clubs International Foundation www.lcif.org/SW/index.php

 

eXTReMe Tracker

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter