Kokoukset

Soinin yhtenäiskoulun pulkat

Soinin yhtenäiskoululla on välitunneilla hauskaa laskea mäkeä. Lions Club Soini päätti lahjoittaa pari pulkkaa koululle, jotta mahdollisemman moni lapsi pääsee sitä harrastamaan.

Suomisata jätkänkynttilät

Yrittäjäyhdistyksen sponsoroimana sytytimme Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi sata jätkänkynttilää. Niistä muodostettiin myös 100v kuvio. Tosin näkyy vain ylhäältä katsottuna. Ahon Ahti kuvasi videoa kopterilla, joka tulee aikanaan JP Newsiin katsottavaksi.

Kynttilöiden sytysporukkaa seuraavassa kuvassa

Havuseppeleet sankarihaudoille

Klubilaiset leikkasivat jo aiemmin havuja seppeleiden tekoa varten. Tarkoitus on tehdä seppeleet kaikille sankarihaudoille Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi. Seppeleen tekijöitä oli mahtava määrä. Tässä klubilaisia työn ääressä.

Jätkänkynttiläkökkä 17.8. 2017

Jätkäkynttilöiden sahaus oli jälleen ohjelmassa. Tänä vuonna oli kyseessä normaalia kunnianhimoisempi projekti. Tarkoitus oli osallistua Suomi 100 vuotta ohjelmaan sahaamalla yksi kynttilä kutakin vuotta kohti. Peuran Reijon tilalla sahasimme yhteensä 107 kynttilää. Eli päästiin tavoitteeseen.

Välissä tietenkin pidettiin taukoa, paistettiin makkaraa ja nautittiin juotavaa.

Jätkänkynttilöiden sytytys 5.12.2016

Alunperin sytytys oli tarkoitus tehdä joulunavauksen yhteydessä, mutta sää oli silloin kurjan sateinen, joten siirsimme sen näin itsenäisyyspäivän alle. Oli hyvä ratkaisu.

Jätkänkynttilöiden sahaus 24.9.2016

Jälleen se aika vuodesta jolloin sahattiin jätkänkynttilöitä myytäväksi joulunavausta varten. Tämä tapahtui Reijo Peuran tilalla.

Perinteiseen tapaan paistettiin makkaraa nuotiolla ja nautittiin limsan kera.

LC Soinin nuorisonvaihtoa

Tyttö, Hikari Kimura, kotoisi Kamazawasta

Poika, Keisuke Itsukushima, Kiotosta

Vieraana Markku ja Kati Keskimäenpään luona

Suomessa 18.7.- 7.8. Kaksi viikkoa Soinissa ja viikon nuorisoleirillä Peurungalla.

 

Kökkää Wanhan ajan päiville 2016

Viimeiset wanhan ajan päivät 2016 lähestyvät ja kökkää riittää. Tässä tehdään pärekattoa suureen savusaunaan.

Nälkäkin tulee töitä tehdessä. Kökkämiehet ruokailulla.

 

Hyvä joulumieli 2015

Viitenä vuotena peräkkäin järjestetty Hyvä Joulumieli keräys luovutettiin Soinin kunnan sosiaalitoimistolle jaettavaksi soinilaisille lapsiperheille. Vastaanottajina toimivat sosiaaliohjaaja Ritva Paarvala ja toimistotoimistosihteeri Teija Takala. Keräyksen tuoton sadan euron suuruisina lahjashekkeinä luovuttivat LC Soinin puolesta Klubin sihteeri Jussi Paarvala ja rahastonhoitaja Kalevi Saarinen.

Jätkänkynttilöiden sytytys 4.12.2015

Jätkänkynttilöiden sytytys oli tarkoitus tehdä jo edellisenä lauantaina joulunavauksen yhteydessä, mutta sää oli armottoman tuulinen ja siitä piti luopua. Ei ollut sää hääppöinen nytkään, mutta oli sentään lunta, eikä niin paha tuuli.

Ahon Ahti oli kameroineen paikalla ja ikuisti sytyttäjiä puuhassaan. Kaasupullojahan siinä avuksi tarvittiin.

Lyhteiden teko Kalevi Laitilan tilalla 15.9. 2015

Teimme viiden lionin voimin noin 60 lyhdettä myyntiin joulun alla. Kaurapelto oli Kalevi Laitilan tilalla.

Kökän lopuksi talon väki tarjosi meille kahvit ja letut talon huvimajassa. Sinne laitoimme myös lyhteet kuivumaan ja hiiriltä piiloon ennen pakkaamista muovipussiin.

Wanhan ajan päivien alueelle pärekaton tekoa 8.7.2015

Wanhan ajan päivien kattokökkä 27.6.2015

Klubi sai tehtäväkseen tehdä tiilikaton heikentyneen pärekaton päälle masinistien ruokalaan. Tiilet olivat entisistä rakenteista purettuja ja tulivat näin uusiokäyttöön.

Osa porukasta teki uutta kattoa yhteen myyntikojuista. Kökän aikana nautittiin hernekeitot ja kahvit alueen ruokalassa. Säätiedotteiden lupaamia sateita ei tullut, onneksi, vaan homma saatiin suoritettua hienossa säässä.

 

 

 

MML esitti, että klubi voisi auttaa Soini talon läheisyyteen tehdyn lasten leikkikentän aidan teossa. Alunperin projektina piti olla vain aitaelementtien teon, mutta lopulta aita rakennettiin kokonaisuudessaan. Kunnan miehillä ei siihen aika riittänyt.  Metrin mittaisia aitalautoja sahattiin kahdella sahalla.

Aitaelementin suunnittelua. Työ jatkuu keskiviikkona.

Siinä LC Soinin veljien tämäniltainen aktiviteetti. 50 kpl parimetristä aitaelementtiä lasten leikkikentän ympärille "paukuteltiin" kasaan n. kolmessa tunnissa. Ei paha

2.7. Aitapylväät sahattiin ja höylättiin.

Päivän jälkeen enää vajaa sivu jäljellä joka tehdään ensi torstaina.

15.9. Aidanteko saatiin päätökseen ja sitä juhlittiin lasten kanssa. Torstaina onkin sitten aidan vihkiäistilaisuus.

Jälleen perinteinen jätkänkynttilöiden sahaus joulunavausta varten ja myös jälleen Pekka Latvalan tilalla. Rungot olivat jo seisseet paikalla pitkään, mutta etsimällä löytyi sahauskelpoista tavaraa.

Kynttilät olivat kuivuneet kesänajan ja syttyivät hyvin.

Saarisen Sepolla oli muutama runko, joista sahattiin uusia kynttilöitä ensi vuodeksi. Niitä tuli 22 kappaletta ja olivat jykeviä.

Klubilaiset mukana parkkaamassa museonmäen risuaidan aidaksia.

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter