Kokoukset

 Aktiviteetit

LC Messukylän toiminta

Lions Club Tampere Messukylä kokoontuu säännöllisesti ja järjestää mm. esitelmätilaisuuksia jäsenille. Klubi harrastaa myös varainkeruutoimintaa erilaisten kohteiden tukemiseksi. Lisäksi klubin jäsenet tekevät esimerkiksi teatterimatkoja ja sekä vierailevat ystävyysklubeissa Saksassa ja Eestissä.

LC Messukylä kerää rahaa tukeakseen paikallista nuorisotyötä. Klubi oli 1960-luvulla mukana perustamassa Messukylän yhteiskoulua, joka tuolloin oli itäisen Tampereen ensimmäinen oppikoulu. Myöhemmin koulu jakautui Ristinarkun kouluksi ja Messukylän lukioksi. LC Messukylä on edelleen mukana koulujen toiminnassa  jakaea vuosittain stipendejä oppilaille. Nuorisotyön lisäksi Messukylän leijonaklubi kunnioittaa myös Suomen sotien veteraaneja.

Tällä hetkellä LC Messukylän keskeisin varainkeruuprojekti on Kalle Päätalon Nouseva maa -taulun myynti. Aiemmin klubi on myynyt esimerkiksi Suomen luontoon sopivia linnunpönttöjä. Muu mahdollinen tuotto esimerkiksi arpajaisista menee myös suoraan hyväntekeväisyyteen.

Jo vuosia kestänyt joulusinapin tekeminen ja myynti ovat olleet  merkittävimpiä vuosittaisia varainkeruuaktiviteetejä varmaan jo vuodesta 2008 alkaen ja jatkuen edelleen.

Puoliso/kumppani-toiminta

Tärkeä osa Leijona-toimintaa on myös varsinaisten Leijona-klubin  jäsenten puolisoiden/kumppa-neiden toiminta. Kaikki kokoukset tapahtuvat yhdessä puolisoiden/kumppaneidenn kanssa Varainkeruutoimintaan he osallistuvat aktiivisesti esimerkiksi järjestämällä arpajaisia, myyjäisiä ja kirpputoreja.

LC Tampere Messukylän klubin sääntömuutoksen seurauksena klubi toimii 1.7.2016 alkaen yhtenäisklubina ja voi siten ottaa vastaan jäsenhakemuksia sekä mies- että naispuolisilta kansalaisilta.

Kalle Päätalon Nouseva maa -taulu

Taulun kuva on vedostettu alkuperäispiirroksesta alkuperäiskoossaan Kalle Päätalon Nouseva Maa -kirjan kansikuvituksesta.

Jyväskyläläinen taiteilija Matti Louhi, joka on tämän kuvituksen käyttöoikeuden lahjoittanut, on tehnyt Kalle Päätalon kaikkien teosten kannet vuodesta 1964 lähtien. Matti Louhi on valmistunut graafiseksi muotoilijaksi Englannissa vuonna 1962. Hän käyttää mitä erilaisempia tekotapoja ja tyylejä. Kalle Päätalon kansien kuvitustyyli on kirjailijan toiveiden mukainen ja jokaisesta kannesta, sen aiheesta ja yksityiskohdista kirjailija ja taiteilija kävivät tarkan keskustelun.

Vedoksia on otettu ainoastaan 300 kpl. Jokainen taulu on numeroitu ja sen ovat signeeranneet sekä kirjailija Kalle Päätalo että taiteilija Matti Louhi. Kuva on Viialasta kirjailijan omalta tontilta Messukylän kirkolle päin.

Taulujen myynnissä oleva määrä on nykyään vähäinen.Lisätietoja voit kysyä vaikkapa Hannu Liikalta puh. 0400 622724 tai sähköpostilla hannu.liikka(at)pp2.inet.fi

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter