Möten
Medlemmar

Välkommen till Lions Club Tyresö

Aktuellt

Trafiksäkerhetens dag 2018

Trafiksäkerhetens dag 26:e maj 2018

Den 26:e maj ägde Trafiksäkerhetens dag rum vid Tyresö brandstation. Lions Club Tyresö medverkade och bjöd som tidigare år Tyresös allra yngsta på en gratis åktur med ett mini-tåg. På plats vid brandstationen fanns polis, brandkår, ambulans och flera andra aktörer från räddningstjänsten. Det varma och soliga vädret lockade många besökare.

Julkonserten 2017 

Den 10:e december ägde Lions tradionella julkonsert rum i Tyresö kyrka. Medverkade gjorde Tyresö Vokalensemble under ledning av  Anne Aaltonen-Samuelsson, William Baker, sång, Mathias Kjellgren, orgel och piano samt Jessica Fernadez Rodrigez, violin.


Tyresöfestivalen 2017

Lions Tyresö deltog i Tyresöfestivalen 2017

Den 2:a september anordnades Tyresöfestivalen för nionde året i rad med aktiviteter och upptåg för alla Tyresöbor. Många av Tyresös föreningar visade upp sin verksamhet under dagen. Även Lions Club fanns på plats och passade på att informera om Lions verksamhet både på hemmaplan och runt om i världen. Besökarna fick också möjlighet att pröva lyckan i ett chokladlotteri.


Trafiksäkerhetsdagen 2017

Den 22:a april ägde Trafiksäkerhetsdagen rum vid Tyresö brandstation. Lions Club Tyresö medverkade även i år och bjöd som vanligt Tyresös allra yngsta på en gratis åktur med ett mini-tåg. De något äldre besökarna bjöds på kaffe och kaka. Kaffet värmde i det kyliga aprilvädret och vi passade på att informera om Lions verksamhet. Ett 15-tal personer anmälde sitt intresse att få veta mer om Lions och eventuellt bli medlemmar. På plats vid brandstationen fanns även polis, brandkår, ambulans, sjöräddning och många andra aktörer från räddningstjänsten och trots det kyliga vädret så lockade evenemanget många besökare.


Vid adventskonserten i Bollmoradalens kyrka den 4:e december tilldelades Mathias Kjellgren Lions utmärkelse Melvin Jones Fellowship för sin uppskattade medverkan under många års konserter.


Den yngste artisten på advenstkonserten var Leon Boberg, endast 13 år gammal, och han bjöd på välklingande musik på flygel. Här får han välförtjänt uppskattning av Robert Engström, president i Lions Club Tyresö.


För 49:e året i rad arrangerade Lions Club Tyresö den traditionella adventskonserten med medverkan av Tyresö Vokalensemble under ledning av Anne Aaltonen Samuelsson, tenoren William Baker, organisten/pianisten Mathias Kjellgren samt ett par yngre artister. Konserten ägde rum den 4:e december i  Bollmoradalens kyrka och var både uppskattad och välbesökt.


Under december sålde Lions Club Tyresö julgranar i centrum och i Krusboda. Efterfrågan på kungsgranar var ovanligt stor och de såldes snabbt slut. Julgransförsäljningen är en viktig inkomstkälla för klubbens hjälpverksamhet och vi vill tacka alla tyresöbor som köper julgranar av oss.


Flyktingkrisen

Sverige är ett av många länder som drabbas av den här krisen och har sett behovet i första hand. Flyktingar kan resa genom vårt land eller integreras i våra samhällen. Lions samlar för närvarande in donationer för att hjälpa dem som drabbats av krisen. Dessa medel kommer att användas för att hjälpa till med flyktingarnas omedelbara behov.

Behovet är stort, men tillsammans kan vi ge hjälp och hopp åt de drabbade.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter