Möten
Medlemmar

Välkommen till Lions Club Tyresö

Aktuellt


   Bildresultat för lions international trade marks
Lions Club Tyresö + Lions Club Trollbäcken

Den 1:a juli händer det - då slår vi ihop Lionsklubbarna i Tyresö till en av de största inom Lions och därmed kommer vi att bättre kunna utföra våra aktiviteter som ger oss medel att hjälpa till att stödja personer och organisationer där speciella behov uppstår.

Klubben kommer att arbeta under det gamla namnet
Lions Club Tyresö

Trafiksäkerhetens dag

Den 25:e maj ägde Trafiksäkerhetens dag rum och som vanligt så var räddningstjänsten väl representerad. Evenemanget var välbesökt och är ett eldorado för både stora och små. I stark konkurrens med polis, brandkår och ambulans så bjöd Lions Club Tyresö som traditionen bjuder de allra minsta på en åktur i ett minitåg.


Med Lions till Nationalmuseum

Torsdagen den 28 mars besökte medlemmar ur både Lions Tyresö och Lions Trollbäcken det nyligen återöppnade Nationalmuseum. Vi fick en innehållsrik guidning av museet med tonvikt på de förändringar som gjorts av byggnaden inom ramen för den renovering som pågått i fem år och som kostat 1,2 miljarder kronor. Efter besöket på museet åt vi en lunch på närbelägna Grand hotell. Från och med den 1 juli 2019 går ju de bägge klubbarna ihop - men redan idag kunde vi alltså ha en trevlig aktivitet tillsammans.


Lions Club Tyresö och Lions Club Trollbäcken går ihop

Den 1 juli 2019 går Lionsklubbarna i centrala Tyresö och Trollbäcken ihop och lever vidare som Lions Club Tyresö. Lions Club Tyresö bildades redan 1960 medan Trollbäcksklubben kom till 1980. Nu blir alltså Lions Club Tyresö åter den enda Lionsklubben i Tyresö. Klubben är öppen både för män och kvinnor. De bägge klubbarnas olika aktiviteter fortsätter som tidigare. Aktiviteter som drivits av bägge klubbarna, t ex julgransförsäljningen, samordnas. Lions Club Tyresö blir nu en till antalet medlemmar betydligt större klubb - men det finns plats för ytterligare medlemmar.


Julkonserten den 9:e december 

       

 Årets julkonsert ägde rum söndag den 9 december i Bollmoradalens kyrka. Lilla Akademins kammarkör under ledning av Mark Tatlow sjöng för oss liksom Madeleine Hilleard, vinnare av TV4:s Talang 2018. Katarina Stenberg spelade valthorn och ett par orgelelever från Lilla Akademin framförde ett fyrhändigt orgelstycke. Mathias Kjellgren var konfrencier och stod också för ackomanjemang på flygel och orgel. Ett 80-tal personer lyssnade på konserten.


Trafiksäkerhetsdagen 2018

Trafiksäkerhetens dag 26:e maj 2018

Den 26:e maj ägde Trafiksäkerhetens dag rum vid Tyresö brandstation. Lions Club Tyresö medverkade och bjöd som tidigare år Tyresös allra yngsta på en gratis åktur med ett mini-tåg. På plats vid brandstationen fanns polis, brandkår, ambulans och flera andra aktörer från räddningstjänsten. Det varma och soliga vädret lockade många besökare.

Julkonserten 2017 

Den 10:e december ägde Lions tradionella julkonsert rum i Tyresö kyrka. Medverkade gjorde Tyresö Vokalensemble under ledning av  Anne Aaltonen-Samuelsson, William Baker, sång, Mathias Kjellgren, orgel och piano samt Jessica Fernadez Rodrigez, violin.


Lions Club Tyresö deltog i Tyresöfestivalen 2017

    Tyresöfestivalen 2017

Den 2:a september anordnades Tyresöfestivalen för nionde året i rad med aktiviteter och upptåg för alla Tyresöbor. Många av Tyresös föreningar visade upp sin verksamhet under dagen. Även Lions Club fanns på plats och passade på att informera om Lions verksamhet både på hemmaplan och runt om i världen. Besökarna fick också möjlighet att pröva lyckan i ett chokladlotteri.


Trafiksäkerhetsdagen 2017

Den 22:a april ägde Trafiksäkerhetsdagen rum vid Tyresö brandstation. Lions Club Tyresö medverkade även i år och bjöd som vanligt Tyresös allra yngsta på en gratis åktur med ett mini-tåg. De något äldre besökarna bjöds på kaffe och kaka. Kaffet värmde i det kyliga aprilvädret och vi passade på att informera om Lions verksamhet. Ett 15-tal personer anmälde sitt intresse att få veta mer om Lions och eventuellt bli medlemmar. På plats vid brandstationen fanns även polis, brandkår, ambulans, sjöräddning och många andra aktörer från räddningstjänsten och trots det kyliga vädret så lockade evenemanget många besökare.


Adventskonserten 2016

För 49:e året i rad arrangerade Lions Club Tyresö den traditionella adventskonserten med medverkan av Tyresö Vokalensemble under ledning av Anne Aaltonen Samuelsson, tenoren William Baker, organisten/pianisten Mathias Kjellgren samt ett par yngre artister. Konserten ägde rum den 4:e december i  Bollmoradalens kyrka och var både uppskattad och välbesökt.

Vid adventskonserten tilldelades Mathias Kjellgren Lions utmärkelse Melvin Jones Fellowship för sin uppskattade medverkan under många års konserter.

Den yngste artisten på advenstkonserten var Leon Boberg, endast 13 år gammal, och han bjöd på välklingande musik på flygel. 

     


Flyktingkrisen

Sverige är ett av många länder som drabbas av den här krisen och har sett behovet i första hand. Flyktingar kan resa genom vårt land eller integreras i våra samhällen. Lions samlar för närvarande in donationer för att hjälpa dem som drabbats av krisen. Dessa medel kommer att användas för att hjälpa till med flyktingarnas omedelbara behov.

Behovet är stort, men tillsammans kan vi ge hjälp och hopp åt de drabbade.

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter