Kokoukset

LC Vantaa/Kaivokselan perustava kokous 27.2.1969 pidettiin hotelli Helsingissä, klubin suomalainen numero 477. Kaivokselan kummiklubi on LC Helsinki/Pohjois-Haaga. Klubin perustajajäseniä oli 25 veljeä, heistä ainoana nykypäivän toiminnassa on mukana Rauno Leppänen. Klubi merkittiin yhdistysrekisteriin 20.8.1969. Vuoden 1970 alussa veli Rauno Leppänen yhdessä ladynsä Pirkon kanssa suunnitteli klubiviirin. Klubin perustamisjuhla Charter Night vietettiin 16.5.1969 Helsingissä ravintola Adlonissa. Klubin jäsenmäärä nousi 25:stä kolmeen kymmeneen nopeasti, 70-luvulla jäsenmäärä oli noin 30 veljeä.

Vuonna 1979 10-vuotisjuhlissa suoritettiin juhlallinen klubilipun naulaaminen. Lipun oli suunnitellut veli Rauno Leppänen yhdessä ladynsä Pirkon kanssa.

Klubin toiminnassa on liikunta ollut mukana alusta alkaen. Uinti oli alkuvaiheina veljien leipälaji. Vuodesta 1976 vielä nykypäivään saakka ylivoimaisesti suurimman suosion on saavuttanut lentopallo veli Lauri Jylhän toimiessa Primus Motorina. Klubi on järjestänyt leijonien valtakunnallisen lentopalloturnauksen muutaman kerran. Vielä nykyäänkin veljiä osallistuu aktiivisesti viikoittain lentopalloharjoituksiin muiden Länsi-Vantaan klubien kanssa.

Veli Kare Wahlström toi klubin toimintaan keilailun, yhä vuosittain järjestettävissä klubin keilamestaruuskisoissa kilpaillaan lähinnä kakkostilasta veli Karen jälkeen. Tosin vuonna 2010 mestaruuden vei Peki, Karen sijoittuessa toiseksi. Vuonna 2011 mestaruuden vei jälleen Kare, Abon tulessa toiseksi, edellisvuoden yllätysvoittaja Peki ei ollut mukana. Vuonna 2012 mestariksi palasi Peki. Vuoden 2013 yllätysmestariksi keilasi Ismo Repo Pekin ollessa niukasti toinen. Vuonna 2014 voittajaksi palasi jälleen Peki.Vuonna 2015 klubin keilailumestaruuden voitti Peki Vuorio Flamingossa järjestetyssä kilpailussa, osallistujia oli aveceineen 10 hlö. Vuonna 2016 klubin keilailumestaruuden voitti Reijo Sandberg Peki ollessa poissa Ruusulankadulla järjestetyssä kilpailussa, osallistujia oli aveceineen 6 hlö. Vuonna 2017 klubin keilamestaruuden voitti Markku Vihavainen  edelliskerran voittajan Reijon olllessa pois Flamingossa järjestetyissä kilpiluiluissa, toiseksi sijoittui Heikki Osmonen ja kolmas oli vuoden 2013 voittaja Ismo Repo, osallistujia oli aveceineen 5 hlö. Vuonna 2018 keilaturnauksen voitti jälleen Ismo Repo Flamingossa järjestetyssä turnauksessa, osallistujia oli aveceineen 6 hlö.

Vuonna 2019 keilaturnauksen voitti avec Sirkka, jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Ismo ja Reijo, neljänneksi Heikki Flamingossa järjestetyssä turnauksessa, osallistujia oli aveceineen 8 hlö.

Vuoden 2020 keilaturnaus jäi väliin koronan takia. Vuonna 2021 keilaturnauksen voitti Jukka Parkatti, toiselle sijalle sijoittui Heikki, kolmanneksi avec Liisa Flamingossa järjestetyssä turnauksessa, osallistujia oli aveceineen 7 hlö.

Vuonna 2022 keilaturnauksen voitti lady Sirkka, toiselle sijalle edelliskauden voittaja Jukka, kolmanneksi Ismo Ruusulan keilahallissa järjestetyssä turnauksessa, osallistujia oli aveceineen 7 hlö.

Vuonna 2023 keilaturnauksen voitti lady Liisa, toiselle sijalle vuoden 2021 voittaja Jukka, kolmanneksi Ismo Ruusulan keilahallissa järjestetyssä turnauksessa, osallistujia oli aveceineen 7 hlö.

 

Taustatietoa Lions Club Vantaa/Martinlaaksosta
Lions Club Vantaa/Martinlaakso perustettiin toukokuussa 1977 Suomen 656. klubina. Se toimi Vantaan kaupungin alueella lähinnä Martinlaaksossa.

Lionsklubin taustaklubina toimi LC Helsinki/Kruunuhaka. 107-N-piirin piirikuvernöörinä toimi Sulo Kalle Olenius, Klubin jäsenenä oli myös Suomen Lions-liiton liittosihteeri Pekka Sarvanto. Taustaklubin auttamana saimme kokoon 21 jäsentä Martinlaaksosta ja sen ympäristöstä. 9.5.1977 pidettiin ravintola Topparissa Myyrmäessä perustava kokous. Kokous päätti, että klubin nimeksi tulee LC Vantaa/Jönsas sen takia, että perustava kokous pidettiin Myyrmäessä Jönsaksen alueella, josta oli joitakin aikoja aikaisemmin löydetty muinainen asuinalue. Kokous valitsi presidentiksi Markus Flaamingin.

Syksyllä 1977 klubin nimeksi muutettiin LC Vantaa/Martinlaakso useimpien jäsenten asuinalueen mukaan. Klubin perustamisjuhlaa vietettiin Hotelli Korpilammella 21.10.1977.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.1977, jolloin Suomi vietti 60-vuotisjuhlaansa, nostettiin Suomen lippu salkoon Martinlaakson ostoskeskuksen itäpäädyssä. Jokaisena itsenäisyyspäivänä sen jälkeen on nostettu lippu salkoon ja joka vuosi on paikalla ollut mukana runsaat 100 henkilöä. Kun saimme 1990 Martinlaakson aseman liikerakennuksen pohjakerroksesta vuokratuksi oman tilan, kutsuimme lipunnostossa olleet mukaan kahvitilaisuuteen Leijonaluolaamme.

Ensimmäinen aktiviteetti pidettiin huhtikuussa 1978. Martinlaakson voimalaan vei öljyrata Martinlaakson asemalta. Pyysimme VR:ltä luvan, jotta voisimme pitää siinä Resiinarallin ja saimme luvan. Vuokrasimme resiinan VR:ltä. Muut tapahtumat pidettiin Martinlaakson urheilukentällä. Sen jälkeen urheilukenttä ja rata olivat useita vuosia aktiviteetin paikkana huhtikuussa, kunnes 1980-luvun alussa muutamat isommat pojat saivat resiinaan niin suuren nopeuden, että resiina meni voimalan veräjän läpi. Hankimme oman resiinan ostamalla sen VR:ltä1980-luvin alussa edellä kuvatun tapahtuman jälkeen. Sen jälkeen resiinaa varten hankittiin oma rata, jota on säilytetty Martinlaakson huollon pihalla yhdessä resiinan kanssa. Aktiviteettia on sittemmin järjestetty paikallisen K-kaupan Ykköshallin pihassa sekä runsaan 10 vuoden ajan Laajavuoren koulun pihassa.

Resiinarallin ja sen mainosjulkaisun avulla olemme keränneet varoja, joita olemme jakaneet stipendeinä Laajavuoren ja Kivimäen sekä Myllymäen koulujen oppilaille muiden Martinlaakson ja Myyrmäen alueella toimivien lionsklubien kanssa tekemämme sopimuksen mukaan. Olemme myös hankkineet ruoka- ja muita tarvikkeita joulupaketteja varten, joita jaoimme Vantaan sosiaalitoimelta saamiimme osoitteisiin. Tästä jouduimme luopumaan, kun emme enää saaneet osoitteita kuin suurella vaivalla ja silloinkin jouduimme selvittämään saajat ja saajien halukkuuden saada lahjoja.

1980-luvun lopussa saimme vuokratuksi Martinlaakson aseman liikerakennuksen pohjakerroksesta runsaan 100 neliön huoneiston. Se nimettiin Leijonaluolaksi, johon vaihdettiin ovi, jonka veisti Kyösti Välitalo. Leijonaluola sisustettiin arkkitehti Raimo Raja-ahon piirustusten mukaan ja sinne hankittiin pöytiä ja tuoleja noin 60 henkilölle. Pankin vanha pankkitiski toimi baaritiskinä. Viime vuosina Luolassa oli myös biljardipöytä, joka oli klubi-iltojen jälkeen ahkerassa käytössä. Leijonaluola toimi myös lohkomme ja alueemme sekä piirimme kokousten pitopaikkana.

Vuonna 2009 klubimme joutui luopumaan Leijonaluolasta, koska omistaja ilmoitti, että rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi korkea liike- ja asuinrakennus. Sitä ennen olimme jo päättäneet lopettaa LC Vantaa/Martinlaakson 30.6.2009. Aktiivit jäsenemme liittyivät LC Vantaa/Kaivokselaan 1.7.2009 alkaen.

Martinlaakson klubin perinteisestä aktiviteettistä Resiinarallista on kuvia vuosien varrelta kohdassa Kuvagalleria.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter