Möten
 
 
VÄLKOMMEN TILL LIONS CLUB YSTAD

Vår klubb - Lions Club Ystad - bildades 1952 och har sedan dess varit aktiv i Ystad med omgivningar. Vi är idag (november 2018) 43 medlemmar och vi ägnar oss åt välgörenhet i Ystad, Sverige och internationellt.  Läs mer om oss under fliken "Om Lions och Lions Club Ystad"

 

Vi har 90-konto  BG 90 19 48 – 0

Välkomna till Lionshjälpens secondhandförsäljning. 

Södra Dragongatan 22 c i Ystad 

Vi har öppet på följande tider: Onsdag 15-18, Torsdag 11-15, Lördag 11-15

Telefon 0764-15 77 15. Du kan betala kontant, med kort eller med swish.

Julen 2018 har vi öppet till och med torsdagen den 20:e december. Sedan tar vi julledigt och öppnar igen onsdagen den 9:e januari 2019.

Varmt välkomna att fynda hos oss ! Hela nettot går till vår hjälpverksamhet.

Årslön donerad av Lions Club Ystad

Lions Club i Ystad har donerat 25 000 kronor till verksamheten i Shankuntala Hospital i Indien (se även https://www.shakuntalahospital.com). Det kommer väl tillpass inför anställning av ytterligare en sköterska. Motsvarar en årslön för henne!

Indo-Swedish Rheumatology Foundation driver ett reumatikersjukhus i staden Balasore, Indien. Balasore ligger i nordöstra delen av Indien i Odisha.På vårt medlemsmöte i september föreläste en av grundarna till verksamheten, Prof. Urban Rydholm.
På sjukhuset Shakuntala Hospital bedrivs svenska insatser mot reumatiska sjukdomar och flourförgifning i Indien.
Tack vare deras insatser kan många patienter behandlas och får en bättre fungerande tillvaro. Flera miljoner invånare i distriktet lider av kronisk inflammatorisk ledsjukdom.
 
Eddy Sundberg ny president för Lions i Ystad.
Efter ett framgångsrikt år överlämnade Sven Malmer ordförandeklubban till Eddy Sundberg på månadsmötet den 9:e augusti och önskade honom lycka till. Eddy tog tillfället i akt och framförde tre målsättningar inför det kommande året- Minst 4 nya medlemmar i klubben
Ökat fokus på lokal hjälpverksamhet med minst 100 tkr
Ett större miljöansvar lokalt bland annat genom samarbete med Marietorps marinbiologiska centrum.
Nationaldagen 2018
Vi Lionsvänner samlades den 6:e juni vid Österportsstorg och utsåg två fanbärare och intog vår plats i paraden från torg till torg.
Sommaröppet på Lionshjälpen 2018.
Välkommen in till vår sommaröppna loppmarknad Lionshjälpen.
Mycket nytt och spännande har kommit in. Vi har öppet alla veckor under hela sommaren på våra vanliga dagar, onsdag 15-18, torsdag och lördag 11-15. De enda dagarna som vi tar ledigt är på Nationaldagen den 6:e juni och Midsommardagen den 23:e juni.
 

Äventyret Alladin stödjer insamlingen "De glömda barnen från Syrien och dess grannländer"
Den 10:e mars var vi från Lions Club Ystad på Ystads Arena där ett härligt gäng gjorde en fantastisk föreställning av "Äventyret Alladin". Vi passade på att göra en bössinsamling till förmån för "De glömda barnen i Syrien och dess grannländer". Det går även bra att  i efterhand Swisha ett bidrag till PG 901948-0. Märk bidraget med DGB. Inom Lions vet vi att bidraget kommer fram.
Lions Ljushjärta 2018 onsdagen den 14:e februari kl. 15-18 på Stortorget.
Många fladdrande marschaller bildade ett stämningsfullt ljushjärta på Stortorget i Ystad. Det har blivit en tradition för Lions i Ystad att tända en marschall, bjuda på kaffe, kakor och godis på Alla Hjärtans Dag samtidigt som vi tänker på nära och kära. Vi samlade in cirka 1.700 kr, som givetvis oavkortat går till vår hjälpverksamhet.Tack för att ni hjälper oss att hjälpa! 
 
Vi välkomnar två nya medlemmar till vår gemenskap i Lions Club Ystad.
Håkan Lundh (till vänster) och Bengt-Göran Wåhlin (till höger) togs in i vår klubb på årets  första medlemsmöte i januari 2018 !

Ny TV till Barnens hus i Ystad

På önskelistan stod en ny TV och så blev det!
Vi lämnade i december en Julklapp till barnen på Barnmottagningen, Barnens Hus i Ystad. På bilden ser vi enhetschefen i klänning Ninna Darinder och barnsköterskorna Camilla Andersson och Annika Rönnholm tillsammans med fyra representanter från Lionsklubben.

En stor glädje för oss att kunna göra sjukbesöken lite lättare för barnen.
Så..... GOD JUL ALLA BARN från oss på Lions!
Och tack till alla er som hjälper oss hjälpa!.

Polen-resan 2017
Lions Club i Ystad gjorde en resa till Polen under november 2017. Michelsens och Otto Olsson i Tomelilla sponsrade transportbilar och Christian på CN-Färgcenter i Ystad skänkte en hel pall med färg. Dessutom hade vi med oss tre sjukhussängar och julklappar som vi fått från givmilda Ystadbor i samband med Barn-till-barn-kampanjen. Även mycket kläder skänkta till Lions-hjälpen under hösten delade vi ut.  Vi gjorde tre besök i trakterna kring Świnoujście, ett äldreboende och två barnhem. På den övre bilder står Sven Malmer, ordförande i Lions i Ystad, tillsammans med förvantansfulla barn och personal på ett av barnhemmen. På den nedre bilder är det Isabella Nowakovska från Lions i Ystad som överlämnar burkar med färg till barnen.
Det var en mycket meningsfull resa där vi själva kunde se att allt kommer till stor glädje och nytta, för på landsbygden finns ett stort behov av hjälp!
Tack till alla Er som hjälper oss hjälpa!
Årets förening 2017
Lions Club Ystad har utsett Scalas vänner till Årets förening 2017, med motiveringen - Föreningen Scalas vänner är en av Ystads främsta kulturaktörer som sprider god kultur till medlem och icke medlem.
Här mottar Ulla Winberg Värdebeviset på 10.000 kronor av Lions President Sven Malmer och Richard Pawlik.
LIONS JULMARKNAD OCH JULSKYLTNINGEN 2017! 
Trots en bister vind och stundtals regn kom det många till Lions traditionella julmarknad på Stortorget i Ystad söndagen den 26 november. Vi bjöd på ponnyridning för barnen, fiskdamm, lotterier med chocklad, rökt korv och ål samt många fina vinster från handlarna i Ystad.
I pepparkakstältet serverade vi glögg och spritsade pepparkakor men mest poulärt bland barnen var det självklart att få träffa träffa tomtefar och tomtemor.  
 

 

Lions stödjer Freezonen, Brottsoffer- och Kvinnojouren i sydöstra Skåne.

För att visa sin uppskattning av Freezonens viktiga arbete lämnade Lions Club Ystad under oktober 2017 över en check till Freezonen - Brottsoffer- och Kvinnojouren Sydöstra Skåne - genom vår ordförande Sven Malmer.  På bilden syns även ordförande Marie-Louise Wentzel och verksamhetschef Susanna Udvardi.

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter