Möten
Medlemmar

           

 Fotot ovan visar klubbens medlemmar mars 2020 (Två medlemmar saknas på fotot). 

Välkommen till Lions Club Göteborg /Tuve Säve 

Klubben bildades den 23 november 1993.

 

 

Kristine Åslund fick Lions Club Göteborg / Tuve Säves Utmärkelse för år 2020.

Den 12 oktober tilldelades Kristine Åslund LC Göteborg Tuve Säve´s Utmärkelsen 2020. På grund av Coronaviruset så kunde priset inte delas ut på Tuvedagen vilket annars är tradition.

”Genom en insats präglad av stor idealitet och oegennytta har Kristine Åslund utmärkt sig på ett mycket förtjänstfullt sätt genom visad omsorg och hjälpverksamhet mot medmänniskor i Lions anda”.

Kristine har under 32 år drivit 4H-gården i Kättilsröd, Tuve tillsammans med sina medarbetare. Där ett mycket stort antal barn och ungdomar har fått lära sig om djur, natur och mycket annat som berör skötsel av en bondgård.

4H är en ideell barn- och ungdomsorganisation som är politiskt och religiöst obunden. 4H finns i ett 80-tal länder världen över. Till Sverige kom 4H organisationen 1918.

4H står för Huvud (kunskap), Hjärta (medkänsla), Hand (färdighet) och Hälsa (sunt levnadssätt) och symbolen är en fyrklöver med ett H på varje blad. 


 

Vill du veta mer om Lions Tuve Säve, läs då en artikel införd i Tidningen Backa / Kärra  november 2018, sidan 16.

Länk till tidningen.

 


Lions är en internationell organisation med ca 1,4 miljoner medlemmar.Vi finns i mer än 200 länder och geografiska områden i c:a 46 000 klubbar.I Sverige är vi c:a 10000 medlemmar i mer än 400 klubbar. Lions är politiskt och religiöst obundet.

Lions Club Göteborg/Tuve Säve bildades 1993 och är en öppen förening för både kvinnor och män. Vi träffas en gång i månaden för planering av vår verksamhet och för att ta beslut om bidrag till behövande. Allt i syfte för att hjälpa medmänniskor.

Ett medlemskap i Lions innebär ett personligt och praktiskt engagemang i gott kamratskap. Vi använder vår tid och våra talanger till att förbättra livskvalitet för behövande medmänniskor. Tillsammans utvecklar vi nya färdigheter, knyter bestående vänskapsband och möter nya utmaningar.

Vårt valspråk är ”För samhällsansvar och livskvalitet”, vilket innebär att vår huvudsakliga verksamhet är att hjälpa. Vi vill hjälpa där samhällets övriga resurser inte räcker till. Den hjälpen kan vara ekonomisk eller stöd på annat sätt. Vi hjälper lokalt, nationellt och internationellt.

  

 

 

 

 

 

 

 
 
susnet.nu statistik


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Presentera evenemang
Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter