Möten
Medlemmar

Oktober 2021

Välkomna tillbaka till klubbens hemsida. Det har varit en jobbig period för oss alla men nu har det äntligen lossnat. Vi har haft två månadsmöten med en decimerad skara men hoppas nu köra på för fullt så vi kan få in lite pengar att dela ut till behövande. På onsdagar och torsdagar hjälper vi Love/Hope i butiken ( www.secondhandmarsta.se ) och det känns fint att få det förtroendet tillbaka .

Har du lust att komma med i vår lilla grupp och offra lite fritid är du välkommen att kontakta oss, vi vill bli flera som kan göra mera. 

    Välkommen som medlem i Vår klubb

Lions Club Märsta-Arlanda bildades den 12 juni 1963. Ordinarie möteslokal är belägen på Strandvägen 38 i Sigtuna. Vi är 16 medlemmar i klubben, med både kvinnliga och manliga medlemmar, och vi träffas tredje onsdagen i månaden kl 18.30 för trevlig samvaro och planering av vår hjälpverksamhet. Under juni och juli månad har vi mötesuppehåll, men viss aktivitet pågar dessa månader som lägerverksamhet i distriktet för ungdomar från hela världen.

Vår klubb - Lions Club Märsta-Arlanda - har under verksamhetsåret 2019-2020 utbetalat bidrag på 159 800 kr i vår hjälpverksamhet. 2021 hade vi ingen verksamhet som genererade medel till bidrag.

Bland bidragen lokalt kan nämnas:  till enskilda familjer och personer i kommunen efter särskild prövning. Guldkantspengar på våra äldreboende i Märsta, Sigtuna Kulturförening,  Svenska Kyrkans familjeläger.

Bland bidragen nationellt: Lions Cancerforskningsfond vid Akademiska sjukhuset, sommarläger för barn med diabetes, utbildningsprogram för att implementera en sund värdegrund bland elever från förskola till och med gymnasiet i vårt utbildningsprogram " Tillsammans ". Bidrag till idrott för funktionsnedsatta.

Bidrag Internationellt: Insamling av glasögon till boende i utvecklingsländer, Sigtuna Stadslopp till förmån för Världens Barn, vaccinationsprogram för att hindra spridning av mässling, utveckling av kvinnors situation i Indien genom organisationen Hand i Hand, hjälp vid katastrofer genom Lions tält med hjälp av MSB ( Myndigheten för Samhällsansvar och Beredskap ), men även genom vår Katastroffond LCIF ( Lions Clubs International Foundation ).

Vill du stötta vår verksamhet får du gärna använda vårt SWISH nummer 123 694 33 51

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter