Möten
Medlemmar

Vill du skänka saker till vårt Loppis! Ring mobil: 0761013483

Vill du skänka en penninggåva går det bra att göra det via vårt Bankgiro: 418-6375

(Obs! Ange vilket ändamål du vill att gåvan ska gå till)

Vill du hjälpa till i vår verksamhet:

Kontakta Sune på telefon 070-668 60 65, eller via vår email: solleftea.lions@gmail.com

 

 

 

 Besök oss även på Facebook och Instagram

Lions tillgodoser behov både lokalt och runtom i världen varje dag, för medlemmarna delar en grundläggande tro – att hjälpa till i samhället.

Lions har en dynamisk historia. Organisationen bildades 1917, vi är mest kända för att bekämpa blindhet, men vi gör frivilliginsatser för många andra typer av hjälpprojekt, till exempel miljöprojekt, mat till hemlösa samt hjälp till äldre och handikappade.

Lions ger synen tillbaka. Genom att utföra synundersökningar, donera utrustning till sjukhus och kliniker, distribuera medicin och sprida information om ögonsjukdomar arbetar Lions för sitt mål att ge syn till alla. Vi har utökat vårt engagemang att bevara synen genom otaliga lokala insatser och genom vårt internationella SightFirst-program, vilket arbetar för att utrota blindhet i världen.

Lions stödjer ungdom. Våra lokala projekt ger ofta stöd till lokala barn och skolor genom stipendier, rekreation och mentorskap. Internationellt erbjuder vi många program, till exempel fredsaffischtävlingen, ungdomsläger, ungdomsutbyte och Lions Quest.

Vårt leoklubbprogram ger ungdomar i världen möjlighet till personlig utveckling genom att delta i frivilliginsatser. Det finns cirka 144 000 leomedlemmar och 5 700 leoklubbar i mer än 140 länder runtom i världen.

Lions beviljar anslag. Sedan 1968 har Lions Clubs International Foundation (LCIF) beviljat mer än USD 700 miljoner i anslag som stöd till Lions humanitära projekt runtom i världen. LCIF blev år 2007 rankad som den främsta frivilligorganisationen i en studie gjord av The Financial Times.

Lions hjälper till efter katastrofer. Vår stiftelse och Lions medlemmar hjälper tillsammans till med hjälpinsatser efter det att katastrofer har inträffat, bland annat omedelbar hjälp i form av mat, vatten, kläder och mediciner samt i långsiktiga återuppbyggnadsinsatser.

Lionmedlemmarna är aktiva. Vårt motto är "Vi tjäna". Lions ingår i ett globalt servicenätverk och vi gör det som behövs för att hjälpa våra lokala samhällen.

För mer information om Lions besöker du vår webbplats www.lionsclubs.org

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen

 

 

2024

Loppis  har stängt Midsommardagen/Lördagen 22/6-24! Välkommen åter tisdag 25/6!

 

Loppis är stängt på Påskafton, välkommen åter på tisdag 2:a april!  GLAD PÅSK!

 

LIONS Sollefteå bjuder på underhållning med Klas Norberg och Pär-Åke Stockberg!
Varmt välkomna!

Då var det dax igen, varmt välkomna!

2023

Idag den 2/12 var det Nallekonsert med julbasar på församlingsgården. Barnen kom med mjukisdjur som ska skickas till barnen i Ukraina. Theodor Nygren sjöng julsånger med barnen och Lions bjöd på fika och fiskdamm. Ett samarbete med Rädda Barnen och  Kyrkan.

Årets upplaga av Lions Julkalender finns nu att köpa på vår LOPPIS. Öppet tisdagar och lördagar 11-15 fram t.o.m lördag den 9/12 då vi stänger för säsongen.
VÄLKOMMEN!

Nu har vi pyntat med julsaker i lokalen hos oss på Lions Loppis i Sollefteå.
Välkommen att fynda julklappar m m, tisdagar och lördagar kl 11:00-15:00.
Årets sista öppetdag 2023 är lördag 9/12, men vi öppnar igen i mars 2024
enligt kommande info.
Välkommen
Lions Loppis Sollefteå

 

 

 

 

Lions deltagande vid Nationaldagsfirandet i Sollefteå!

 

Insamlat under Seniorkväll 19/4 på Hullsta Gård.Swish och kontanter totalt 8.175:- Lions Club i Sollefteå dubblerar den summan totalt 16.350:- till förmån för drabbade av jordbävningen i Turkiet.

Obs.  Loppis, Påskafton STÄNGT!

 

 

 

Då var det dags igen, varmt välkomna!

 

Lions Loppis i Sollefteå öppnar igen fr o m 7/3 2023, tisdagar och lördagar kl 11.00-15.00 tills vidare.
Hjälp Lions att hjälpa!

2022

LIONS BJÖD PÅ UNDERHÅLLNING OCH TÅRTA.

Den 16/12 var Lions i Sollefteå på Solgården och bjöd på tårta, kaffe och underhållning. 75 personer var närvarande och fick höra musikern Kent Sundberg sjunga och spela allt från gamla slagers till julmusik, vilket var mycket uppskattat av deltagarna.
Den 20/12 gjordes samma sak på Skärvstagården med ett 30-tal besökare som även dom fick höra Kent Sundberg spela julsånger och kända visor. Besökarna sjöng glatt med och tårta till kaffet med underhållning var mycket uppskattat av alla. 
Lions kan göra det här för att många skänker saker till vårt Loppis och försäljningen går till bl.a. olika lokala projekt.

 

10 st Lionsbröder från Sollefteå besökte Bollstasågen på onsdagmorgonen. Imponerande anläggning och ett fint mottagande. Förmiddagen avslutades med lunch på Hola Folkhögskola. Tack till Leif som körde bussen. // Jan Hägglund

 

 

 

 

Årets sista Loppis på lördagen den 10 december kl. 11.00 - 15.00
Passa på att handla billiga klappar hos oss på Lions loppis i Sollefteå.

Vi önskar alla en riktigt God Jul och Gott Nytt Loppis år!

 

Så här många gossedjur blev insamlade när Nallekonserten genomfördes idag på församlingsgården i Sollefteå. Theodor Nygren stod för underhållningen tillsammans med alla barn.  Ett arrangemang tillsammans med Kyrkan, Rädda Barnen och Lions.Vi ordnar med transporten  till barnen i Ukraina 

 

Tord Gustafson och Ahle Lind informerar om Lions verksamhet för medlemmar i Reumatikerföreningen.

 

 

Lions underhållning med Lars Hägglund på äldreboenden under hösten 2022

 

6000:- insamlat under Seniorkvällen 👍🙏🙌. Lions skänker motsvarande summa och skickar totalt 12.000:- till stöd för Ukraina.

 

Från Sollefteå Lions Loppisförsäljning delades på Hullsta Gård under Seniorkväll, bidrag till 4 föreningar på 15.000:- vardera.

,

 

Lion Club i Sollefteå informerar om Lions verksamhet utanför Ica Kvantum i Sollefteå.

 

 

.

 

Lions i Sollefteå säljer kolbullar under Nipyran 2022. Onsdag och fredag 11-15

Nya öppettider gäller från 5/7 tills vidare!

 

Obs! Lions Loppis stängd under midsommarhelgen!

Vi önskar alla en glad midsommar och en varm & skön sommar.

 

 

 

Lions Club i Sollefteå bjuder brukare vid Solgården på kolbullar och musikunderhållning!

 

 

Lions på Skärvstagården

Den 3:e maj kunde Lions klubb i Sollefteå åter genomföra ett musikcafé för äldreboende på Skärvstagården. Under pandemin har det inte varit möjligt, men nu var det åter dags. Musikern Kent Sundberg spelade och underhöll. Under pausen bjöds det på gott fika.

Musikcaféet är ett återkommande inslag, tillsammans med kommunens personal, där Lions Klubb bjuder de boende på underhållning med kaffe och dopp.

 

Lions i Sollefteå har arrangerat Seniorkväll på Hullsta-Gård i Sollefteå. Cirka 200 besökande var på plats och fick lyssna på hemmasonen Lars Hägglund ackompanjerad av Anders Mattsson. Publiken fick lyssna på låtar av Cornelis Vreeswijk och Håkan Hellström m.fl.

Efter uppehåll på två år pga. pandemin kunde nu Lions äntligen bjuda in till underhållning genom Hamberg- Angeby Stiftelsen. Under kvällen informerade Lions om sin verksamhet och att man genom sin Loppisförsäljning nu skänker 50.000:- till Cancerfonden.

Man passade även på att utmana publiken att Swisha in en slant till förmån för den drabbade befolkningen i Ukraina. Förutom dom 30.000:- som Lions skänkt tidigare kunde man nu tillsammans med publikens insättning, skänka ytterligare 13.600:-

 

 

 

 

 

 

2021

Nu har vi stängt vårt LOPPIS för i år. Välkommen åter våren 2022

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------

Sollefteå Lions Club söker 2 st välsjungande flickor i gymnasieåldern för komplettering av 2021 års Luciakör.
Anmäl snarast ditt intresse med ett sms till 070-3202241.

Luciakommittén

 

--------------------------------------------------------------------

Lions Club i Sollefteå firade internationella Lionsdagen 8/10

Dagen började med en radiointervju i Lokalradion, Radiosol, där Ahle Lind och Tord Gustafson medverkade med information om Lions verksamhet.

På eftermiddagen samma dag var Sollefteå LC i full fart på COOP-parkeringen i Sollefteå med att bjuda på hamburgare och samla in glasögon till Lions projekt Sight First.

12 Lions medlemmar hade fullt upp med att grilla hamburgare (Sponsrade av COOP) och informera om vår verksamhet och hur vi arbetar för att hjälpa internationellt, nationellt och lokalt. Det bjöds även på svängig musik av Kent Sundberg och flera kartonger med glasögon samlades in.

På plats fanns även ett tält att titta på av samma typ som Lions reser i världens krisområden till stöd för flyktingar och vid katastrofer.

 

 

Lions i Sollefteå stöttar kampen mot diabetes genom Robin Bryntesson och Sockertoppen med hans satsning på läger för ungdomar med diabetes.

På bilden nedan, Lions aktivitetsansvarig Håkan Hällholm och Robin Bryntesson

 

Nu öppnar vi Lions Loppis i Sollefteå med start den 6 juli 2021.
Följande öppettider gäller tills vidare;
Torsdagar kl 11:00 - 14:00
Lördagar kl 11:00 - 15:00
Se även skyltar vid ICA Kvantum samt infarten till Loppis vid ridskolan.
 
Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens allmänna råd samt restriktioner.
 
Hjärtligt välkomna
Sollefteå Lions Club

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Lions firar Internationella Lionsdagen den 8:e oktober-20 vid ICA Remsle i Sollefteå. Man informerar om Lions verksamhet och bjuder på kaffe o kaka

 

 

———————-

 

 

 

 

Lions Club i Sollefteå och Sollefteå Lions Nipsippan arrangerar aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning som senare ska delta i Special Olympics Games som går av stapeln i Östersund och Åre

Drygt ett 60-tal deltagare från Estland, Hongkong, Canada, Finland och Nederländerna fick prova på aktiviteter som Bowling, Boule, bad och gym

--------------------------------------------------------------------------------

 

JULGRANSPLUNDRING

Text & foto: Johannes Sjödin

Foto: Allehanda/ Johannes Sjödin

 

----------------------------------------------------------------------

 

 

Gladasmileytomtar på Lions Jullunch

 

 

 

 

 

 

Insamling av julklappar till barn och handikappade i Lettland och Ukraina

 

 

Sollefteå Lions Lucia 2019

 

 

Rolf Forsberg överlämnar en TV i gåva till Dagvården från Lions Club i Sollefteå

 

 

 

 

—————

 

Lions Club i Sollefteå genom Ahle Lind delar ut 50.000:- till Cancerforskningsfonden i Umeå och 25.000:- till Barncancerfonden

 

Sahlen o Stockberg underhöll 300 nöjda seniorer på Hullsta Gård

 

 

 


 

Försäljning av kolbullar under Nipyran 2019 och

bil Sponsrad av Lions Club Sollefteå

 

Cancergolfen 2019

 

 

Lions på Nationaldagen

 

----------------------------------------------------------------------

 

Lionsdag på Hågestaön!

Onsdagen den 5 juni bjöd Lions Club i Sollefteå och Lions Nipsippan in äldre boende på Solgården och boende med hemhjälp till en aktivitetsdag på Hågestaön. 

Övriga medverkande var personal på Solgården, Vårdskolan på GB, arbetsgrupp från Kommunal samt körsång av elever från prästbordets skola.

Under dagen bjöds på Kaffe, bingorunda, lunch med kolbullar, prisutdelning och transporter

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 

GRATTIS! Rolf Forsberg till MELVIN JONES FELLOW!

 

 

Ett stort TACK till Jan Röhlander för information om vad som händer angående näringslivsfrågor för närvarande i Sollefteå Kommun

 

 

Nu är det vår på Loppis!


 

BENGAN JANSSON DROG FULLT HUS PÅ HULLSTA GÅRD!!

Lions Club Sollefteå bjöd på seniorafton i torsdags på Hullsta Gård och troligen blev det något av ett publikrekord! Ca: 400 förväntansfulla personer kom, och mängder med extra stolar fick letas fram från alla utrymmen i huset!

 

 

 

 


Grattis Rolf Jonasson till Melvin Jones fellow

55 år i Lions tjänst
 

Digert program av Lions Club i Sollefteå under julen

SOLLEFTEÅ Lions medlemmar i Sollefteå LC kan nu ”pusta ut” ett tag efter genomförda julaktiviteter.

Allt har fungerat utmärkt och vi är säkra på att alla medborgare som tagit del av verksamheten är nöjda. Det är en stor arbetsinsats som görs men den görs med glädje eftersom det medför härlig julstämning hos alla.

Det som genomförts är:

Senhöstens konsert på Hullsta Gård med sånger och musik kopplat till Sonya Hedenbratts fina alster. Det blev fullt hus med många av kommunens äldre som roades.

Besök med fika och musikunderhållning på kommunens äldreboenden. Detta mottogs mycket väl och många sjöng med i Dick Straals utmärkt framförda sånger och visor. Ovanstående två aktiviteter kunde genomföras tack vare Hamberg-Angebyfonden som stipulerar att klubben skall göra saker som är bra för de äldre i kommunen.

Försäljning av Lions julkalendrar som engagerar samtliga medlemmar.

Luciafirandet med uttagning, förberedelser, kröning i kyrkan, kortege genom staden och sång på torget. Lucia med följe har därefter besökte många olika institutioner och sjungit de vackra luciasångerna till allas glädje.

Insamling av julklappar som sedan skickats till barn i Litauen. Många Sollefteåbor bidrog med fina julklappar. Det tackar vi särskilt för!

Julklappsutdelning av våra eminenta Lions-tomtar till olika boenden med mera på julafton.

Annorlunda Jul då vi bjöd på en jullunch för de som är ensamma i juletid. Stort tack till musikanterna! Cirka 60 personer kunde njuta av julbord och underhållning.

Julgransplundringen avslutade julens aktiviteter på söndag 6 januari. Många barnfamiljer var närvarande och njöt av tomteorkestern, Åke Trollkarl, Evas ledning av dans och lekar runt granen samt våra tomtars utdelning av godispåsar och bananer. Cirka 70 barn deltog.

Aktiviteterna har kunnat genomföras tack vare stöd från Kyrkan, Svensk Handel, Tidningen Ångermanland, Sollefteå kommun med flera, samt inkomster främst från vårt fina loppis och inte minst våra medlemmars utmärkta engagemang!

Sven-Erik Söderin

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 Lionsdagen för diabetes-forskning

I Sollefteå slås det på stort för diabetesforskningen.

Bilder nedan: Sollefteå Lions Herr och- Damklubbar

Vid Kvantum var dessutom två sjuksköterskor med för att informera om diabetes och visa diverse hjälpmedel, bland annat en insulinpump.

Diabetes har blivit något av en folksjukdom i Sverige. Ungefär en halv miljon personer i Sverige har diabetes i dag. Av dem är det mellan 85 och 90 procent som har typ 2-diabetes, som ibland kallas åldersdiabetes.

Med tanke på att det var Internationella Lionsdagen passade man även på att informera om den egna verksamheten.

 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter