Möten
 
VÄLKOMMEN TILL LIONS CLUB YSTAD

Vår klubb - Lions Club Ystad - bildades 1952 och har sedan dess varit aktiv i Ystad med omgivningar. Vi är idag (december 2022) 45 aktiva medlemmar och vi ägnar oss åt välgörenhet i Ystad, Sverige och internationellt.  Läs mer om oss under fliken "Om Lions och Lions Club Ystad"

Vi är mycket tacksamma om du vill ge ett bidrag till vår verksamhet  via vårt bankgironummer är  BG 959-4862, vårt swishnummer 1233718319 och vårt organisationsnummer 848000-3220. 

Du kan också stödja regional medicinsk forskning i Skåne via Lions Forskningsfond Skåne https://lffs.se/

Välkomna till Lionshjälpens secondhandbutik 

på Södra Dragongatan 22 c i Ystad 

Vi håller öppet onsdagar 15-18 och lördagar 11-15 om inget annat anges.

Handsprit och plasthandskar kommer att finnas tillgängligt för de som så önskar. Betalning kan ske kontant, med kort eller Swish.Man får själv slå in sina inköpta varor i paket.

Äntligen börjar vi ett nytt, spännande år 2023 för Lions I Ystad.
Det gör vi genom att öppna vår second-hand butik Lionshjälpen i fräscha, nyrenoverade lokaler med en ny ljus, överskådlig visning av lampor, gardiner och tyger samt en bokavdelning i ett eget rum.
Vi finns på Dragongatan 22, har öppet onsdagar 15-18 och lördagar 11-15. Hjärtligt välkommen !
 

Julklappar från Lions till Barnsjukhuset i Ystad

Lions i Ystad genom tomtenissarna Britta, Bengt-Göran och Åke överlämnade 2022 traditionsenligt julklappar till barn som pga sjukdom tyvärr får tillbringa julen på Ystads Lasarett. Det blev i år ett drygt 20 tal paket som till viss del sponsrats av Ohlssons Basar. Sjuksköterskorna Cecilia, Kinna, Anna m fl tackade så mycket för klapparna som säkert kommer att uppskattas av de sjuka barnen på julafton.

 
Leverans till Ukraina.
Under december fick vi iväg drygt 80 lådor med hjälp till Ukraina. De innehåller främst varma kläder men också en hel del sjukvårdsmaterial. Allt har vi fått från generösa Ystads-bor.
I arbetet deltog Göran Sjunnesson, Lena Johansson, Christer Andersson och Sven Malmer. På bilden syns Lena och Christer i den stora uppsamlingshallen i Arlöv utanför Malmö. Därifrån går våra lådor plus många andra lådor från Lions-klubbar i hela Sverige på trailer till Ukraina.
 
 
 
Lions Julmarknad 2022.
Julmarknad och skyltsöndag, då är som vanligt Lions Club på plats.
På Hamngatan i våra blåa tält hade vi försäljning av pepparkakor, lotterier, korv m.m
Barnens fiskedamm och insamling av julklappar,
Julgåvan - BARN TILL BARN.

 

Lions Club Ystads 70-årsdag den 3:e september 2022 !
Pianisten Jan Lundgren inledde kvällen med tre stycken varav ett var tillägnat vår framlidne vän Kurt Jeppson.Välkomsttal hölls av vår president Niki Loong.Lions Club Ystad firade sitt 70-års jubileum tillsammans med sin mångåriga vänklubb från Schleswig. Schleswigs president Rolf Bourgin tackade för inbjudan till jubileet och för de fina vänskapsband som har medfört vänner för livet.Samtidigt överlämnade han en gåva till vår klubb.Göran Johnsson tilldelas Melvin Jones utmärkelse för sitt stora engagemang i vår klubb.Under kvällen, underhållning av Liza's Qvintett .

Nytt rekord för utdelade medel ! 

Lions Club i Ystad slår historiskt rekord för den hjälp och de bidrag man har gett under 2021-2022. När vi räknar samman den hjälp och de bidrag som vi gett under verksamhetsåret blir det 717.705 kronor. För en mer detaljerad redovisning, se under fliken Utdelade medel.

Så mycket har det aldrig tidigare varit under klubbens 70-åriga historia. Detta är tack vare den stora generositet som våra kunder,såvä Ystadbor som alla andra besökare på vår second-hand butik Lionshjälpen visat.  

Hjälp Lions att hjälpa, mest över till de som behöver !

Ny President för verksamhetsåret 2022-2023.

På vårt månadsmöte i augusti hälsade past president Lars-Erik Jelcander vår nya president Niki Loong välkommen som ny president. Han överlämnade klubban, silverkedjan och presidentnålen och önskade henne lycka till.

Tre nya medlemmar.

På vårt månadsmöte i den 11:e augusti kunde vi glädjas åt att kunna ta in tre nya medlemmar. Från Lionsklubben i Piteå kommer Kenneth Holmlund. Han har nu också sin fru Margareta Holmlund med sig in i klubben. På bilden står de längst till vänster med sin fadder Siv Heander mellan sig. Bengt Nilsson är den tredje nya medlemmen. Han står framför fönstret bredvid sin fadder Sven Malmer. Vår nya ordförande Niki Loong längst till höger höll i proceduren.

Lions Club Ystad utser Ystads Demensförening till Årets Förening 2022.

Olof Arvidsson, ordförande för Ystads demensförening mottog på Lions ordinarie månadsmöte den 10:e mars utmärkelsen Årets förening 2022 av Göran Sjunnesson.

Förutom det skriftliga beviset på den hedrande utmärkelsen fick Olof Arvidsson även en check på 10.000 kronor att använda i föreningens verksamhet.

Motivet till valet är att Ystads demensförening med stort engagemang bedriver en mycket viktig verksamhet för anhöriga och närstående med råd, stöd och kunskap om demenssjukdomar, något som ofta även kallas "de anhörigas sjukdom".

Olof Arvidsson tackade så mycket för utmärkelsen och passade på att berömma vårdpersonal och tjänstemän inom demensvården i Ystad. Här finns det flera eldsjälar.

 
.
 
Ny president i Ystads Lionsklubb
På vårt månadsmöte den 12:e augusti 2021 tog Lars-Erik Jelcander över ledningen av Lions Club Ystad för ett år framåt. Den avgående presidenten Göran Sjunnesson (till höger) önskar honom här lycka till.

 

Mr. Gourmet bjöd Lionsklubben i Ystad på middag som ett tack för att vi hjälpt honom bl.a. med leveranser i samband med Covid-pandemin. Det ägde rum på Sjöbos golfklubb i strålande väder den 12:e maj och var mycket uppskattat av alla.
I samband med detta inofficiella samkväm passade Lions president Göran Sjunnesson på att hälsa en ny medlem, Anders Daun, välkommen i klubben. Dessutom delade vi ut två Melvin Jones-utmärkelser. Den ena gick till Åke Uthas för att han kraftfullt och kreativt utvecklat klubbens lokala hjälpverksamhet.
Den andra gick till Björn Boholm för hans långa och trofasta arbete med vår second-handbutik Lionshjälpen.

STÖDET TILL MAHMOUD ÖVER 100.000 kr. TACK

På styrelsemötet den 8:e april i Lions Club Ystad kunde vi glädjas åt att insamlingen för rättshjälp till Mahmoud och hans familj nu efter en månad är uppe i över 100.000 kronor, ett belopp som överträffar alla förväntningar.

Det visar med all önskvärd tydlighet det stora engagemang som finns för att hjälpa Mahmoud och hans familj för att finansiera ansökningsarbetet för att få arbets- och uppehållstillstånd i Sverige.

Det är många som anser att familjen blivit orättvist behandlad, känner sig upprörda och därför vill ge sitt bidrag. Det rör sig om över 500 personer, organisationer, företag och föreningar som gett bidrag allt från 1 kr till 15.000kr. Bland annat Marsvinsholms Intresseförening och Odd Fellow-logen nr 8 Linnea.

Lions president Göran Sjunnesson och Göran Johnsson tackar här Alexandra Nilsson, ordförande i Marsvinsholms Intresseförening och Kenneth Engström styrelseledamot i samma förening för deras stora och generösa bidrag, vilket innebar att vi passerat 100.000 kr.

Mahmouds juridiska biträde Christine Koch på Vestra Advokatbyrå lämnade under februari 2021 in läkarintyg och överklagade utvisningsbeslutet av den yngste sonen med hänsyn till hans hälsotillstånd. Det innebär att beslutet om avvisning inte får verkställas innan Migrationsverket har avgjort om en ny prövning ska ske. Därför avvaktar vi ett beslut från Migrationsverket. Tack vare att vi nu disponerar över så mycket pengar, så tvekar vi inte att utnyttja det juridiska stöd som kan behövas i framtiden, speciellt om vi tvingas gå till Europadomstolen. Styrelsen för Lions Club i Ystad övervakar och administrerar dessa utbetalningar.

Tack för det stora stöd, engagemang och generositet som vi har mött för att finansiera ansökningsarbetet för att få arbets- och uppehållstillstånd för Mahmoud och hans familj i Sverige.

 

Friluftsfrämjandet i Ystad utnämnd till Årets Förening 2020.

För att uppmärksamma föreningar som gör en värdefull insats i Ystad utser Lions Club i Ystad varje år Årets förening. I år har vi valt att tilldela Friluftsfrämjandet priset med motiveringen "Genom att ge barn och vuxna upplevelser i naturen ger Friluftsfrämjandet i Ystad kunskaper och stimulerar barnens upptäckarglädje och respekt för naturen. Detta främjar en sund gemenskap, barnens miljömedvetenhet och livsglädje ". Årets förening tilldelas 10.000 kr. Pengarna överlämnades av Håkan Lund och Göran Sjunnesson till Henrik Stridh, glad och tacksam ordförande i Friluftsfrämjandet, vid en liten ceremoni på Lions secondhand butik.

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter