Möten

 

 

 

Hangö Tidningens artikel 8.1.2015

Hangölejon väntar på lejoninnor

Lions Club Hangö-Hanko tog ett historiskt beslut vid sitt möte den 21 oktober 2014. Klubben beslöt då enhälligt att ändra sina regler så att också damer, dvs. ladyn, kan bli fullvärdiga medlemmar i klubben.

- Vi följer den trend som rått bland klubbarna redan en längre tid. Till exempel klubben i Karis öppnade för två år sedan sina dörrar för ladylejon och erfarenheterna har varit uteslutande positiva, säger presidenten Stig Vesterlund.

Han påpekar att det med tanke på klubbens fortlevnad finns ett behov att bredda rekryteringsfältet och få in nya, gärna yngre, medlemmar med fräscha idéer, oavsett kön. Klubben har för tillfället 31 medlemmar.

- Vi har fått in några nya yngre medlemmar och den första ladyaspiranten är redan på lut, men det faller ju också hela tiden bort äldre medlemmar, konstaterar Vesterlund.

Klubbmedlemmarnas ladies har länge haft aktiviteter tillsammans och deltar till exempel aktivt i klubbaktiviteterna såsom lopptorget sista veckoslutet i maj. Det är dock inte självklart att de blir nya ordinarie lejoninnor.

- Vi välkomnar alla som är intresserade av vårt välgörenhetsarbete och klubbgemenskapen att ta kontakt med någon av klubbens medlemmar, säger Vesterlund.

Man kan bekanta sig med klubbens aktiviteter på internet men oturligt nog håller Lions på att förnya sina nätsidor, vilket betyder att den information som finns där nu inte är uppdaterad.

- Vi finns numera också på facebook, tillägger Vesterlund.

Klubbens närmaste aktivitet är utdelningen av julklappar åt ensamma och nödställda personer i Hangö. Under hösten har klubben också sponsorerat cykelhjälmar till skolornas alla andraklassister och har stått för transporten av äldre hangöbor från centralerna Nova och Astrea till aktiviteter som gymnastik och utedagar.

- Det har uppskattats, säger Vesterlund.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter