Kokoukset

Lucia

Pj. Pirjo Mäki-Välkkilä

Perinteinen Lucia-neito kruunattiin Lucia-juhlassa Ilmajoen seurakuntakeskuksessa. Vuoden 2015 Lucia neidoksi valittiin Juulia Vuorenmäki.

Lahjapuu

Pj. Maija Kaukonen

Usean vuoden ajan LC Ilmajoki/Viljojen aktiviteettina on ollut joulun alla toteutettava Lahjapuu- hyväntekeväisyyskampanja, jonka avulla lahjoitetaan hyvä joulumieli myös niille ilmajokisille lapsille, joille edes yhden lahjatoiveen täyttyminen ei ole itsestään selvyys. Lahjapuu järjestetään vuosittain yhteistyössä kunnan sosiaalitoimen kanssa.
 

Paikallisessa lastenvaateliikkeessä sijaitsevasta joulukuusesta voi jokainen hyvän mielen lahjoittaja noutaa sosiaalitoimiston täyttämän nimettömän kortin, jossa kerrotaan lahjan saajan ikä ja sukupuoli sekä mahdollinen lahjatoive tai mielenkiinnon kohde. Lahjan antaja voi myös itse päättää, mitä kyseiselle lapselle haluaa antaa lahjaksi. Perinteisesti lahjapaketeista on löytynyt vaatteita, leluja, kirjoja tai lautapelejä. Lahjat palautetaan saman joulukuusen alle, josta klubimme jäsenet toimittavat lahjan sosiaalitoimelle, joka yhdessä klubilaisten kanssa hoitaa paketit edelleen lahjan saajille. Vuonna 2014 sosiaalityöntekijöiden valitsemia perheitä oli 45 kpl ja Lahjapuun kautta lahjan sai yhteensä 104 lasta.

 

Ikä-ihmisten-aktiviteetti

Pj. Tuula Löppönen

Ikäihmisten aktiviteetin tavoitteena on tuoda iloa oman kunnan ikäihmisille. Syksyllä ja keväällä olemme vieraillleet Niittykodissa ulkoilemassa yhdessä asukkaiden kanssa.Itsenäisyyspäiväviikolla 2014 lauloimme tuttuja joululauluja Niittykotien asukkaitten kanssa.

 

Kevät-aktiviteetti
 Pj. Niina Hakala

Kevään 2017 aktiviteetti on vielä mietinnässä.

Quest- koulutus

Pj. Paula Ala-Lahti

Me,Viljat, olemme kustantaneet useampana vuonna yhden kasvattajan toimintavuoden aikana Quest-kurssille. Lisätietoa itse Quest-koulutuksesta saa Lions-liiton sivuilta.

 

Rauhanjuliste

Pj. Paula Ala-Lahti

Lions-klubit eri puolilla maailmaa sponsoroivat joka vuosi Lionien kansainvälistä rauhanjulistekilpailua paikallisissa kouluissa ja nuorisryhmissä. Tämä kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta sekä levittämään rauhaa ja kansainvälistä yhteisymmärrystä.

Viimeisen 25 vuoden aikana yli neljä miljoonaa lasta lähes sadasta maasta on osallistunut kilpailuun. Kauden 2015-16 kilpailun teema on "Jaetaan rauhaa". Kilpailuun voivat osallistua nuoret, jotka ovat 11-, 12 tai 13- vuotiaita 15. marraskuuta.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter