Kokoukset

Lucia

Pj. Sofia Heikkilä

Lucia-neitoehdokkaat myyvät marras- joulukuussa äänestysarpoja, ja arpojen tuotto ohjataan perintesesti ilmajokisille lapsille ja nuorille. Ehdokkaat käyvät laulamassa erilaisissa tilaisuuksissa Ilmajoella ja Lucia kruunataan Lucia-juhlassa joulukuussa, ennen lucianpäivää. Lucia-neitoehdokkaat saapuvat kulkueena kauneimpiin joululauluihin Ilmajoen kirkkoon, jossa he laulavat yhdessä kruunatun Lucia-neidon kanssa Lucia laulun.

Lahjapuu

Pj. Maija Kaukonen

Usean vuoden ajan LC Ilmajoki/Viljojen aktiviteettina on ollut joulun alla toteutettava Lahjapuu- hyväntekeväisyyskampanja, jonka avulla lahjoitetaan hyvä joulumieli myös niille ilmajokisille lapsille, joille edes yhden lahjatoiveen täyttyminen ei ole itsestäänselvyys. Lahjapuu järjestetään vuosittain yhteistyössä kunnan sosiaalitoimen kanssa. 

Ilmajoen kirjastossa sijaitsevasta joulukuusesta voi jokainen hyvän mielen lahjoittaja noutaa sosiaalitoimiston täyttämän nimettömän kortin, jossa kerrotaan lahjan saajan ikä ja sukupuoli, sekä mahdollinen lahjatoive tai mielenkiinnon kohde. Lahjan antaja voi myös itse päättää, mitä kyseiselle lapselle haluaa antaa lahjaksi. Perinteisesti lahjapaketeista on löytynyt vaatteita, leluja, kirjoja tai lautapelejä. Lahjat palautetaan saman joulukuusen alle, josta klubimme jäsenet toimittavat lahjan sosiaalitoimelle, joka yhdessä klubilaisten kanssa hoitaa paketit edelleen lahjan saajille.

 

Auta lasta- auta perhettä

Pj. Laura-Maria Lepola-Fräntilä

Ilmajoen S- ja K- markettien eteisissä toteutettu aktiviteetti oli keväällä 2018 ensimmäinen laatuaan Viljoilla. Ihmiset oli mahdollisuus omien ostostensa yhteydessä hankkia ja lahjoittaa Viljojen ostoskärryyn kuivaelintarvikkeita ja hygieniatuotteita. Vaikka tapahtumaa ei mainostettu paljoa, ihmiset lahjoittivat tuotteita niin paljon, että monta ostoskärryä oli täynnä. Tuotteet lähtivät sosiaalitoimen kautta vähävaraisille lapsiperheille Ilmajoelle. 

 

Kevät-aktiviteetti
 Pj. Niina Haapamäki

 

Quest- koulutus

Pj. Paula Ala-Lahti

Viljat ovat kustantaneet jo useampana vuotena yhden kasvattajan toimintavuoden aikana Quest-kurssille. Lisätietoa itse Quest-koulutuksesta saa Lions-liiton sivuilta.

 

Rauhanjuliste

Pj. Paula Ala-Lahti

Lions-klubit eri puolilla maailmaa sponsoroivat joka vuosi Lionien kansainvälistä rauhanjulistekilpailua paikallisissa kouluissa ja nuorisryhmissä. Tämä kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta sekä levittämään rauhaa ja kansainvälistä yhteisymmärrystä.

Viimeisen 25 vuoden aikana yli neljä miljoonaa lasta lähes sadasta maasta on osallistunut kilpailuun. Kauden 2015-16 kilpailun teema on "Jaetaan rauhaa". Kilpailuun voivat osallistua nuoret, jotka ovat 11-, 12 tai 13- vuotiaita 15. marraskuuta.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter