Kokoukset
Jäsenet

 

LC Lieto on jo 47 vuoden ajan järjestänyt oman alueensa vuotuisen suurtapahtuman, Liedon Mikkelinmarkkinat. Ne edustavat elävää markkinaperinnettä parhaimmillaan ja ovat tavallaan suora jatke alueella  jo keskiajalla toimineelle Sauvalan kauppapaikalle.

Mikkelinmarkkinat järjestetään sunnuntaina 1.10.2017

Markkina-alue ja myyntipaikat

Oheisesta kartasta näet myyntipaikat ja niiden sijainnit. Markkina-alue sijaitsee Liedon torilla.

Varaukset paikoista voit tehdä syyskuun alusta alkaen numeroon 044-945 0297

Markkina-alue ja myyntipaikat

Oheisesta kartasta näet myyntipaikat ja niiden sijainnit. Markkina-alue sijaitsee Liedon torilla.

Markkinalehti

Mikkelinmarkkinoiden yhteydessä julkaistaan joka vuosi Markkinalehti. 

 

Liedon Mikkelinmarkkinoiden synty

Idean kunnon vanhan hyvän ajan markkinoista esitti klubin sen aikainen presidentti, Säästöpankin johtaja, kunnallisneuvos Jaakko Kailiala, joka muutenkin vaikutti ratkaisevasti markkinoiden syntyyn. Hän jopa kiersi henkilökohtaisesti lähialueen toreja ja markkinoita tiedottaen kauppiaille uusista Liedon markkinoista. Markkinoiden syntymiseen ja ennen kaikkea niiden luonteeseen vaikutti myös hyvin laajasti paikalliseen historiaan perehtynyt kotiseutuneuvos Mauno Wanhalinna. Aluksi Mikkelinmarkkinat pyrkivät olemaan maalaismarkkinat ”vanhaan malliin”. Pestuuosuutta niissä ei kuitenkaan ollut, mutta maalaismarkkinoiden henkeä on säilynyt näihin päiviin saakka, vaikka myytävät tuotteet ja kauppiaatkin ovatkin pikku hiljaa vaihtuneet vuosien saatossa.

 

Toimiva järjestelyorganisaatio

LC Liedon jäsenmäärä vaihtelee 35-40 välillä. Vuotuiset markkinat on niin iso voimainponnistus pienelle yhdistykselle, että käytännössä joka ikinen jäsen puolisoineen osallistuu tavalla tai toisella järjestelyihin. Järjestelyjä koordinoi markkinatoimikunta, jonka puheenjohtaja ”vastaa” markkinoista kahden vuoden ajan. Tällöin seuraaja on aina jo vuoden mukana opettelemassa kaikkia huomioitavia asioita. Ladyt puolestaan huolehtivat markkinakahvilasta. Partiolaiset ohjaavat autoja P-alueille ja koululuokat auttavat jälkisiivouksessa. Näin markkinoilla on moninaisia vaikutuksia varsinkin, kun niiden tuotoilla tuetaan mm. paikallista nuorisotyötä, sotaveteraaneja, vanhuksia, vammaisia ja monia muitakin yleishyödyllisiä ja ajankohtaisia hankkeita. Klubi kustantaa vuosittain mm yhden tai kaksi lietolaista nuorta Lions-nuorisovaihtoon, -kaukaisin lieneekin ollut Japanissa. Huomioliivit ekaluokkalaisille ja opettajien Quest-koulutus (yhdessä kasvamisen ja päihteiden käytön ennalta ehkäisemisen-ohjelma) on jatkuvasti ohjelmassa. Kansainvälisen järjestön osana klubi antaa tukea myös valtakunnallisiin ja maailmanlaajuisiinkin avustusprojekteihin. Valittiinhan Lions-järjestö kolme vuotta sitten maailman luotetuimmaksi avustusjärjestöksi.

Alueellinen suurtapahtuma

Ensimmäisillä Liedon Mikkelinmarkkinoilla oli 40 vuotta sitten  kolmisenkymmentä myyjää. Nykyisin markkinoilla on 100-130 myyntipaikkaa ja useita tuhansia kävijöitä. Markkina-alue on koko tapahtuman historian ajan pysynyt samana eli Säästöpankin edessä oleva aukio ympäristöineen. Mikkelinmarkkinat ovat nykyisin puhtaasti kaupalliset markkinat ilman ”häiritsevää” ohjelmaa. Tapahtuma on  myös kauppiaiden suosiossa, kiitos hyvien järjestelyjen ja oikean ajankohdan. Ei siis ihme, että tunnuslauseeksi onkin muodostunut ”Mitä näiltä markkinoilta et saa, sitä et tarvitsekaan”.

 

 

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter