Kokoukset
Jäsenet

 

LC Lieto on jo 47 vuoden ajan järjestänyt oman alueensa vuotuisen suurtapahtuman, Liedon Mikkelinmarkkinat. Ne edustavat elävää markkinaperinnettä parhaimmillaan ja ovat tavallaan suora jatke alueella  jo keskiajalla toimineelle Sauvalan kauppapaikalle.

 

Mikkelinmarkkinat 2018 Liedossa sunnuntaina 30.9.2018

 

Markkinoiden järjestäjä Lions Club Lieto

Virallinen markkina-aika on 30.9.2018 klo 11:00 – 16:00

 

Uusi markkina-alue on esitetty oheisissa kartoissa:

Alueen yleiskartta ja markkinapaikkakartta sekä havainnekuvia markkinapaikkojen sijoittumisesta alueelle.

 

Paikkojen koko ja hinnat ovat:

  •          4m x 5m 80€
  •          4m x 5m sähköjakelualueella 85€
  •          4m x 7,5m 120€ (sisältää sähkön)
  •          Lipanaluspaikat 30 €/2jm (lisähinta 30€/jm)

Paikat tulevat myyntiin 1.8.2018 ja paikkoja voi siitä lähtien tiedustella myyntipaikkapäivystäjältä numerossa 044 9450 297 arkipäivinä klo 14:00 – 18:00 välisenä aikana.

! Teknisten ongelmien vuoksi Markkinapuhelin saadaan avattua vasta 6 tai 7.8 !

Markkinoita koskeviin tiedusteluihin vastaavat markkinapäällikkö Heikki Rajaniemi 0500 2245 41

LC Lieto pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Markkinalehti

Mikkelinmarkkinoiden yhteydessä julkaistaan joka vuosi Markkinalehti. 

Liedon Mikkelinmarkkinoiden synty

Idean kunnon vanhan hyvän ajan markkinoista esitti klubin sen aikainen presidentti, Säästöpankin johtaja, kunnallisneuvos Jaakko Kailiala, joka muutenkin vaikutti ratkaisevasti markkinoiden syntyyn. Hän jopa kiersi henkilökohtaisesti lähialueen toreja ja markkinoita tiedottaen kauppiaille uusista Liedon markkinoista. Markkinoiden syntymiseen ja ennen kaikkea niiden luonteeseen vaikutti myös hyvin laajasti paikalliseen historiaan perehtynyt kotiseutuneuvos Mauno Wanhalinna. Aluksi Mikkelinmarkkinat pyrkivät olemaan maalaismarkkinat ”vanhaan malliin”. Pestuuosuutta niissä ei kuitenkaan ollut, mutta maalaismarkkinoiden henkeä on säilynyt näihin päiviin saakka, vaikka myytävät tuotteet ja kauppiaatkin ovatkin pikku hiljaa vaihtuneet vuosien saatossa.

 

Toimiva järjestelyorganisaatio

LC Liedon jäsenmäärä vaihtelee 35-40 välillä. Vuotuiset markkinat on niin iso voimainponnistus pienelle yhdistykselle, että käytännössä joka ikinen jäsen puolisoineen osallistuu tavalla tai toisella järjestelyihin. Järjestelyjä koordinoi markkinatoimikunta, jonka puheenjohtaja ”vastaa” markkinoista kahden vuoden ajan. Tällöin seuraaja on aina jo vuoden mukana opettelemassa kaikkia huomioitavia asioita. Ladyt puolestaan huolehtivat markkinakahvilasta. Partiolaiset ohjaavat autoja P-alueille ja koululuokat auttavat jälkisiivouksessa. Näin markkinoilla on moninaisia vaikutuksia varsinkin, kun niiden tuotoilla tuetaan mm. paikallista nuorisotyötä, sotaveteraaneja, vanhuksia, vammaisia ja monia muitakin yleishyödyllisiä ja ajankohtaisia hankkeita. Klubi kustantaa vuosittain mm yhden tai kaksi lietolaista nuorta Lions-nuorisovaihtoon, -kaukaisin lieneekin ollut Japanissa. Huomioliivit ekaluokkalaisille ja opettajien Quest-koulutus (yhdessä kasvamisen ja päihteiden käytön ennalta ehkäisemisen-ohjelma) on jatkuvasti ohjelmassa. Kansainvälisen järjestön osana klubi antaa tukea myös valtakunnallisiin ja maailmanlaajuisiinkin avustusprojekteihin. Valittiinhan Lions-järjestö kolme vuotta sitten maailman luotetuimmaksi avustusjärjestöksi.

Alueellinen suurtapahtuma

Ensimmäisillä Liedon Mikkelinmarkkinoilla lähes 50 vuotta sitten oli kolmisenkymmentä myyjää. Nykyisin markkinoilla on 100-130 myyntipaikkaa ja useita tuhansia kävijöitä.  Mikkelinmarkkinat ovat nykyisin puhtaasti kaupalliset markkinat ilman ”häiritsevää” ohjelmaa. Tapahtuma on  myös kauppiaiden suosiossa, kiitos hyvien järjestelyjen ja oikean ajankohdan. Ei siis ihme, että tunnuslauseeksi onkin muodostunut ”Mitä näiltä markkinoilta et saa, sitä et tarvitsekaan”.

 

 

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter