Möten
Medlemmar

 Lions Club Ängelholm

 

Påsken kommer snabbt

Att tiden går fort är ingenn klyscha! Redan i slutet av februari började vi förbereda påsken genom att hugga ca 430 björkris och samtidigt starta arbetet med att binda ihop ca 5 500 fjäderbuketter. Nästa steg var att sätta dessa buketter i björkarna och placera påskriset i ett 40-tal spannar. Vi vill tacka kommunen för upplåtande av mark och Backahill för lokaler på Valhall där vi kunnat förvara alla dessa björkris.

Och veckan före påsk kan ni alla glädjas av de färgglada påskrisen utanför ett stort antal butiker i stan och i Munka Ljungby. GLAD PPÅSK!

 

Välkommen 2023!

Lions Julmarknad på Tingstorget gav ett bra tillskott i kassan och vi vill på detta sätt passa på att tacka alla er som bidrog genom att köpa lotter m.m. STORT TACK!

Lions Ängelholm kommer som vanligt att fortsätta med populära aktiviteter under året som kommer, för att samla in pengar som vi sedan kan använda för att stödja dem som bäst behöver det. 

Den viktigaste förhoppningen som vi har inför 2023 är att det ska  innebära fred och försoning för de människor som drabbas av krigets fasor.

_____________________________________

195 pepparkakshus tillverkade Lions Ängelholms medlemmar tillsammans med en del barn och barnbarn i går. För att få till så många hus krävdes ca 100 kilo deg, 30 kilo florsocker och 250 ägg till glasyr och 10 kilo godis till dekorationer. 175 av husen lottas ut i samband med Lions Julmarknad på Tingstorget nästa söndag. Välkomna!

 

 

På Lions medlemsmöte den 8 november hade vi nöjet att få lyssna till Kenny Jönssons spännande hockeykarriär. Det blev många frågor och dessutom fick vi "känna på" några av hans finaste guldmedaljer! Tack Kenny!

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du någon gång undrat vad Lions egentligen håller på med?

Du är inte ensam! De flesta känner nog till att vi har en stor Julmarknad varje år med vårt uppskattade pepparkakshuslotteri, tomtegrottor, fiskdamm för de små och mycket mer. Våra Påskris brukar också pryda de flesta butiker och företag i Ängelholms Kommun och sätter lite extra färg på butiker och företag.

De pengar vi samlar in går till olika välgörande ändamål och gör nytta för både barn och gamla i vår kommun och nu även i Åstorp som inte har någon Lions klubb längre utan några medlemmar har i stället valt att fortsätta arbetet med oss i Lions Ängelholm.

Ju fler vi bllir desto mer nytta kan vi göra så är du nyfiken så hör av dig till någon av oss! Under fliken "medlemmar" hitta du oss alla med kontaktuppgifter så ring någon av oss vetja!!

Du kan också naturligtvis maila till lionsangelholm@gmail.com 

Det behövs ideella insatser och ju fler vi är desto mer kan vi uträtta!

  __________________________________________________

Nu är sommaren på upphällningen och träden har så smått börjat att skifta färg. Lions första medlemsmöte gick av stapeln den 13 september och inleddes med ett föredrag av Kjell Svärd som berättade om sitt innehållsrika liv och stora framgångar inom flera områden men kanske främst med alla böcker som publicerats och som finns i de flesta hem.

Höstens Lions aktiviteter är:

Insamling av glasögon: Fredagen den 7 oktober kommer vi att finnas på Stortorget och ta emot begagnade glasögon som sedan skickas vidare till länder där de gör stor nytta för behövande. HÄR kan ni läsa mer om den aktiviteten.

Vi kommer också att ordna aktiviteter på äldreboenden som t.ex. kan vara promenader med de som är rullstolsbundna, att vi bjuder på kaffe och tårta kanske med någon trevlig underhållning. 

Julmarknaden på Tingstorget är ett måste och några helger innan kommer vi baka och dekorera många pepparkakshus som jag tror att de flesta Ängelholmare känner till. Det blir lotterier, tomtegrottor, fiskdamm m.m 

Det kommer att hända lite av varje och är duintresserad att att vara med i Lions så hör av dig till någon av oss. Du hittar kontaktuppgifter under fliken medlemmar.

 

Glad överraskning för 3 elever Kulturskolan i Åstorp!

Lions har beslutat att dela ut diplom till 3 elever som utmärkt sig på flera olika sätt. Eleverna heter Susanna Tram, Ebba Magnusson och Elias Marginean. Det var Boo Nilsson som hade äran att få glädja dessa duktiga elever. Ett pris kommer att överlämnas de närmaste dagarna som vi hoppas kommer till användning för er och stort GRATTIS önskar vi på Lions Ängelholm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utdelning av Lions Ungdomsledarstipendium!

I år blev det Anton Persson från föreningen Alla Kan som fick ta emot Lions stipedium på 10.000:- och han blev både glad och rörd.  Äntligen kunde firandet av vår Nationaldag genomföras igen i Hembygdsparken som var fullsatt med många glada människor som ville vara med och fira.

GRATTIS ANTON!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På månadsmötet i maj fick Gert Ove Johansson ta emot den fina utmärkelsen Melvin Jones Fellowship som delas ut till medlemmar som bidragit med fina arbetsinsatser för klubben under många år. Grattis Gert Ove!

Välkommen kära sommar!

Nu har vi äntligen fått njuta av några underbara dagar då vi kan ta av oss tjocka tröjor och jackor för att ta en promenad och njuta av de första värmande solstrålarna.  

Det som också kännetecknar sommarens ankomst är ju den 6 juni då vi återigen kan fira Nationaldagen med trevligt firande i Hembygdsparken. Som vanligt blir det underhållning, allsång, utdelning av priser och utmärkelser, svenska flaggor och mycket mer.

Vi på Lions Ängelholm har i år valt att uppmärksamma Anton Perssons fina arbete i föreningen Alla Kan och han kommer att få ta emot Lions Ungdomsledarstipendium på 10 000 kr.

Vi är också glada över att klubben växer och på vårt möte i nästa vecka kommer vi att välja in ytterligare en ny medlem hos oss och flera vill veta mer om vårt arbete vilket vi tycker är trevligt även om det blir lite trångt på våra sammankomster! smiley

VÄL MÖTT I HEMBYGDSPARKEN DEN 6 JUNI!

 

Välkommen Simay Cakmak!

Idag fick vi den stora glädjen att träffa Simay Cakmak från Turkiet som var en av de fina ungdomarna som vi lärde känna på Lions Ungdomsläget Camp Hope i Vemmentorp 2015. Nu kommer Simay att studera Management och Svenska i Lund så vi vill önska henne lycka till och att våra väger möts snart igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kan ni också lyssna på en låt som ungdomarna gjorde med en text som fortfarande känns aktuell.

Ingvar Möller 50 år i Lions!

 

Den 29 juni hade vi i Lions Ängelholm möjlighet att äntligen kunna genomföra ett  fysiskt medlemsmöte innan vårt sommaruppehåll. Vi hade då den stora glädjen att gratulera vår medlem Ingvar Möller, som varit med i Lions i 50 år! Klubben överlämnade en unik gåva som tillverkats av vår duktiga keramiker Sofia Nilsson i Ängelholm i  form av en lergök som var specialbeställd till Ingvar med en personlig inskription. Det var klubben president Bengt-Ove Bengtsson och Henry Carlsson som hade nöjet att överlämna gåvan.

 

ÄNTLIGEN LITE SOL OCH VÄRME!

I dessa konstiga tider så känns det ännu mer underbart när sommaren är här. Sol och värme gör underverk för både kropp och själ. Lions Ängelholm har inte haft några medlemsmöten på länge men styrelsen har träffats under säkra former för att diskutera vår verksamhet och olika aktiviteter som t.ex. Påskrisaktiviteten som genomfödes med bravur och gav ett välkommet tillskott i klubbens kassa.

Nu när restriktionerna har lättat något så planerar vi för att genomföra ett möte för alla medlemmar innan vi går på lite sommarledighet. 

Till nästa verksamhetsår som startar i september hoppas vi kunna genomföra våra möten som tidigare och återkomma med våra populära aktiviteter där  Gåsamiddagen, Lucia och Julmarknaden är de största.

Med förhoppning om att vi alla får njuta av en skön sommar och att vi håller oss friska tills vi kör igång verksamheten igen.

INTRESSERAD AV ATT VARA MED I LIONS? RING ELLER MAILA NÅGON AV OSS. KONTAKTUPPGIFTER HITTAR DU UNDER MEDLEMMAR.

Den 6 juni hade vi nöjet att få dela ut 2 st. LIons Ungdomsledarstipendium på 5000 kr vardera i Hembygdsparken. Eftersom det inte blev någonting förra året så blev det 2 ungdomar som fick priset i år. 

Det blev Jonna Grankvist, ÄFF och Fredrik Hallberg, Strövelstorps GIF som ett litet tillskott till kassan för sitt fina arbete med ungdomar i sina klubbar. GRATTIS!

Visst är det lite ljusare nu och dessutom färre minusgrader så hoppet lever vidare på att vi kommer att få en vår och sommar igen. Lions har inte kunnat bedriva sin vanliga verksamhet, och det var så tråkigt att inte kunna baka våra populära pepparkakshus och genomföra Julmarknaden för första gången på många år. 

Ingenting hindrar oss från att erbjuda våra Påskris som vanligt,  så vi kan pryda stan med mycket färg som vi alla kan behöva. Vi ses!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad händer i Lions Ängelholm i dessa Coronatider?

Som de flesta känner till så är vi många inom Lions som tillhör den så kallade riskgruppen och det betyder att verksamheten i vår inte kommer att se ut som det brukar. Vi har fått ställa in våra promenader för de äldre, utdelning av Ungdomsledarstipendium och sommarlägret för ungdomar vet vi inte än om det går att genomföra. Vi klarade Påskrisaktiviteten i alla fall och det gick över förväntan. Med förhoppning om att det kommer att bli bättre så småningom så hoppas vi att vi klarar oss bra här i Ängelholm som än så länge inte verkar så drabbat vad vi känner till. Ha en skön sommar, håll avståndet, tvätta händerna ofta och var rädda om varandra och de gamla.

Lions Club i Ängelholm

Gåsmiddag 

Varje år bjuder Lions Ängelholm, tillsammans med kommunen på Gåsmiddag på Willan, Kungshaga, Viktoriagården och Åsbytorp. Vi hjälper till att servera och det är alltid en uppskattad och positiv aktivitet. På bilden ser ni Elisabet, Claes, Henry och Torsten i högform.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inget Luciatåg i år! 

Ja, då kom det året när vi inte längre kunde ordna ett Luciatåg som vi gjort i många år. Det är tydligen inte speciellt attraktivt att vara Lucia längre så vi var tvungna att ställa in. Vi lovar att återkomma med någon annan trevlig aktivitet i stället men kanske inte i år. 

Promenad på Kungshaga

Idag blev det en liten tur med glada pensionärer från Kunghaga som ville komma ut i det fina höstvädret. Efter promenaden bjöds det på kaffe med hembakade kakor. Tack för en trevlig stund och vi kommer gärna tillbaka igen! En uppskattad aktivitet!

Nu är Lions i full gång med planering av höstens aktiviteter som Gåsmiddagar, Pepparkakshusbakning och vår årliga Julmarknad på Tingstorget. 

Jag vill gärna dela med mig av ett inlägg från Mattias Nordkvist på Facebook som berörde mig mycket och jag hoppas att ni också får en tankeställare att alla goda handlingar behövs i den tuffa verklighet vi lever i idag! Ha en underbar dag!

"Idag stod jag i kön i en mataffär. Det tog tid. Det började suckas och himlas med ögon. Även jag började bli irriterad. Jag lutade mig åt sidan och såg då att det som tog tid var en kvinna i 90 årsåldern som inte kom ihåg sin kod till sitt kort och inte riktigt såg på displayen. Hela hennes kropp signalerade skam och förvirring. Nån i kön sa ”Va fan är det frågan om!” Folk vände sig om och nickade medhållande. Jag stod där. Alldeles för länge. Men tillslut gick jag förbi kön, la armen om henne och sa: Vet du. Idag betalar jag det här åt dig. Då började hon gråta. Och hon greppade om min arm med en kraft som avslöjade många års slit i yrkeslivet. Jag återvände till min plats i kön och mötes av tystnad och förvånade miner. När jag satte mig i bilen så började jag gråta. Tänk så många dom är. Dessa gamla människor som byggde upp det här landet. För att vi skulle ha det så här bra. Det är fan vår plikt att betala deras matkassar med jämna mellanrum. Och nej, jag är ingen hjälte. Jag är ingen god människa. Jag tror inte på sånt. Jag tror på att lyfta blicken och se helheten och inte sin egen navel. Hon hade köpt kassler och potatisgratäng. Hoppas det smakade."

Vi på Lions Ängelholm vill önska alla en underbar sommar! Du kan alltid höra av dig om du undrar något eller är intresserad av att bli medlem i Lions. Maila då till lionsangelholm@gmail.com  eller kontakta någon under sidan "medlemmar" så kan vi hjälpa till. 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter