Möten
Medlemmar

 Lions Club Ängelholm

 

Nu är det full aktivitet igen hos Lions Ängelholm med alla förberedelser inför vår traditionella Julmarknad på Tingstorget. Det är en del att pyssla med och bland annat ska vi baka och dekorera cirka 200 pepparkakshus till vårt populära lotteri. Så här ser det ut helgen innan första advent då vi har fullt upp. Sen är det mycket annat på gång och vi hoppas nu att det inte kommer något annat i vägen. Vi ses väl?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag fick vi den stora glädjen att träffa Simay Cakmak från Turkiet som var en av de fina ungdomarna som vi lärde känna på Lions Ungdomsläget Camp Hope i Vemmentorp 2015. Nu kommer Simay att studera Management och Svenska i Lund så vi vill önska henne lycka till och att våra väger möts snart igen.

Här kan ni också lyssna på en låt som ungdomarna gjorde med en text som fortfarande känns aktuell.

Ingvar Möller 50 år i Lions!

 

Den 29 juni hade vi i Lions Ängelholm möjlighet att äntligen kunna genomföra ett  fysiskt medlemsmöte innan vårt sommaruppehåll. Vi hade då den stora glädjen att gratulera vår medlem Ingvar Möller, som varit med i Lions i 50 år! Klubben överlämnade en unik gåva som tillverkats av vår duktiga keramiker Sofia Nilsson i Ängelholm i  form av en lergök som var specialbeställd till Ingvar med en personlig inskription. Det var klubben president Bengt-Ove Bengtsson och Henry Carlsson som hade nöjet att överlämna gåvan.

 

ÄNTLIGEN LITE SOL OCH VÄRME!

I dessa konstiga tider så känns det ännu mer underbart när sommaren är här. Sol och värme gör underverk för både kropp och själ. Lions Ängelholm har inte haft några medlemsmöten på länge men styrelsen har träffats under säkra former för att diskutera vår verksamhet och olika aktiviteter som t.ex. Påskrisaktiviteten som genomfödes med bravur och gav ett välkommet tillskott i klubbens kassa.

Nu när restriktionerna har lättat något så planerar vi för att genomföra ett möte för alla medlemmar innan vi går på lite sommarledighet. 

Till nästa verksamhetsår som startar i september hoppas vi kunna genomföra våra möten som tidigare och återkomma med våra populära aktiviteter där  Gåsamiddagen, Lucia och Julmarknaden är de största.

Med förhoppning om att vi alla får njuta av en skön sommar och att vi håller oss friska tills vi kör igång verksamheten igen.

INTRESSERAD AV ATT VARA MED I LIONS? RING ELLER MAILA NÅGON AV OSS. KONTAKTUPPGIFTER HITTAR DU UNDER MEDLEMMAR.

Den 6 juni hade vi nöjet att få dela ut 2 st. LIons Ungdomsledarstipendium på 5000 kr vardera i Hembygdsparken. Eftersom det inte blev någonting förra året så blev det 2 ungdomar som fick priset i år. 

Det blev Jonna Grankvist, ÄFF och Fredrik Hallberg, Strövelstorps GIF som ett litet tillskott till kassan för sitt fina arbete med ungdomar i sina klubbar. GRATTIS!

Visst är det lite ljusare nu och dessutom färre minusgrader så hoppet lever vidare på att vi kommer att få en vår och sommar igen. Lions har inte kunnat bedriva sin vanliga verksamhet, och det var så tråkigt att inte kunna baka våra populära pepparkakshus och genomföra Julmarknaden för första gången på många år. 

Ingenting hindrar oss från att erbjuda våra Påskris som vanligt,  så vi kan pryda stan med mycket färg som vi alla kan behöva. Vi ses!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad händer i Lions Ängelholm i dessa Coronatider?

Som de flesta känner till så är vi många inom Lions som tillhör den så kallade riskgruppen och det betyder att verksamheten i vår inte kommer att se ut som det brukar. Vi har fått ställa in våra promenader för de äldre, utdelning av Ungdomsledarstipendium och sommarlägret för ungdomar vet vi inte än om det går att genomföra. Vi klarade Påskrisaktiviteten i alla fall och det gick över förväntan. Med förhoppning om att det kommer att bli bättre så småningom så hoppas vi att vi klarar oss bra här i Ängelholm som än så länge inte verkar så drabbat vad vi känner till. Ha en skön sommar, håll avståndet, tvätta händerna ofta och var rädda om varandra och de gamla.

Lions Club i Ängelholm

Gåsmiddag 

Varje år bjuder Lions Ängelholm, tillsammans med kommunen på Gåsmiddag på Willan, Kungshaga, Viktoriagården och Åsbytorp. Vi hjälper till att servera och det är alltid en uppskattad och positiv aktivitet. På bilden ser ni Elisabet, Claes, Henry och Torsten i högform.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inget Luciatåg i år! 

Ja, då kom det året när vi inte längre kunde ordna ett Luciatåg som vi gjort i många år. Det är tydligen inte speciellt attraktivt att vara Lucia längre så vi var tvungna att ställa in. Vi lovar att återkomma med någon annan trevlig aktivitet i stället men kanske inte i år. 

Promenad på Kungshaga

Idag blev det en liten tur med glada pensionärer från Kunghaga som ville komma ut i det fina höstvädret. Efter promenaden bjöds det på kaffe med hembakade kakor. Tack för en trevlig stund och vi kommer gärna tillbaka igen! En uppskattad aktivitet!

Nu är Lions i full gång med planering av höstens aktiviteter som Gåsmiddagar, Pepparkakshusbakning och vår årliga Julmarknad på Tingstorget. 

Jag vill gärna dela med mig av ett inlägg från Mattias Nordkvist på Facebook som berörde mig mycket och jag hoppas att ni också får en tankeställare att alla goda handlingar behövs i den tuffa verklighet vi lever i idag! Ha en underbar dag!

"Idag stod jag i kön i en mataffär. Det tog tid. Det började suckas och himlas med ögon. Även jag började bli irriterad. Jag lutade mig åt sidan och såg då att det som tog tid var en kvinna i 90 årsåldern som inte kom ihåg sin kod till sitt kort och inte riktigt såg på displayen. Hela hennes kropp signalerade skam och förvirring. Nån i kön sa ”Va fan är det frågan om!” Folk vände sig om och nickade medhållande. Jag stod där. Alldeles för länge. Men tillslut gick jag förbi kön, la armen om henne och sa: Vet du. Idag betalar jag det här åt dig. Då började hon gråta. Och hon greppade om min arm med en kraft som avslöjade många års slit i yrkeslivet. Jag återvände till min plats i kön och mötes av tystnad och förvånade miner. När jag satte mig i bilen så började jag gråta. Tänk så många dom är. Dessa gamla människor som byggde upp det här landet. För att vi skulle ha det så här bra. Det är fan vår plikt att betala deras matkassar med jämna mellanrum. Och nej, jag är ingen hjälte. Jag är ingen god människa. Jag tror inte på sånt. Jag tror på att lyfta blicken och se helheten och inte sin egen navel. Hon hade köpt kassler och potatisgratäng. Hoppas det smakade."

Vi på Lions Ängelholm vill önska alla en underbar sommar! Du kan alltid höra av dig om du undrar något eller är intresserad av att bli medlem i Lions. Maila då till lionsangelholm@gmail.com  eller kontakta någon under sidan "medlemmar" så kan vi hjälpa till. 

 

 

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter