Meetings
Members

 


 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΣΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 • Η Λέσχη Δράμας ιδρύθηκε στις 25-3-1961 από την Λέσχη HOST
 • Το έμβλημα της Λέσχης είναι δύο πουλιά από την πλούσια πανίδα της περιοχής που μεταφέρουν την Λαϊονική ιδέα (το σήμα των Λάϊονς). Το 1971 ίδρυσε την Λέσχη “Άγιος Παύλος” Καβάλας, το 1983 ίδρυσε Λέσχη Λαϊονές, που αργότερα ενσωματώθηκε στην Λέσχη των ανδρών, ενώ για πολλά χρόνια λειτούργησε και Λέσχη
 • Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της είχε αξιόλογα μέλη πολλά από τα οποία έχουν αναλάβει καθήκοντα αξιωματούχων στο Θέμα και έχουν τιμηθεί από τους διάφορους Κυβερνήτες αλλά και από τους Διεθνείς για την δράση τους.
 • Το έργα της Λέσχης είναι πολλά. Κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση θα έλεγε κανείς ότι οι Λάιονς της Δράμας πέρα από τα συνήθη έργα φιλανθρωπίας και πολιτισμού, προγράμματα των Διεθνών για τυφλότητα, ναρκωτικά, αφίσα ειρήνης κλπ, έριξαν το κύριο βάρος της δράσης τους στα παιδιά.
 • Είναι η μοναδική Λέσχη στο Θέμα που εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια παίρνει μέρος συστηματικά στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων. Κάθε χρόνο στέλνει περισσότερα από 5 παιδιά σε διάφορες κατασκηνώσεις και φιλοξενεί ανάλογα παιδιά από το εξωτερικό. Για την δράση της αυτή και επειδή φιλοξένησε πολλά παιδιά από την Ιαπωνία, το περιοδικό
 •  Τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας της Δράμας πολλές φορές έχουν δεχτεί την βοήθειά των Λάιονς και κάθε χρόνο διοργανώνονται γι’αυτά εκδρομές και διάφορες δραστηριότητες, ώστε να μην νοιώθουν αποκομμένα από την κοινωνία.

   

 • Οι Λάιονς της Δράμας πολλές φορές και για πολλά χρόνια προσέφεραν την βοήθειά τους στο Ειδικό Σχολείο.
   Κορυφαίο έργο της Λέσχης είναι φυσικά η ανέγερση ενός Ολοήμερου Σχολείου, το οποίο επιχορηγήθηκε από το L.C.I.F. με 20.000 δολ. το 1999. Το Σχολείο αυτό είναι προσφορά στον Δραμινό λαό και θα φέρει για πάντα το έμβλημα μας, σήμερα πλέον είναι γνωστό σαν “Σχολείο των Λάιονς”.

   

  • Όλα αυτά τα χρόνια η δράση και το έργο της Λέσχης αναγνωρίστηκε από τους πολίτες και τους φορείς της Δράμας και είχε πάντα την συμπαράστασή τους. Όλες σχεδόν οι εκδηλώσεις της Λέσχης γίνονται με την χορηγία κάποιου φορέα. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που έγιναν σε συνεργασία με τον Δήμου και με την Νομαρχία. Για παράδειγμα υλοποιώντας το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής μέλη της Λέσχης φιλοτέχνησαν ένα τετράδιο ζωγραφικής με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και η Νομαρχία ανέλαβε τα έξοδα εκτύπωσης. Το τετράδιο αυτό φέρει τα σήματα της Λέσχης, μοιράζεται στα Δημοτικά Σχολεία και σε συνεργασία με την Τροχαία γίνονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής πάνω σ’ αυτό.
  • Στόχος της Λέσχης είναι να είναι παρούσα σχεδόν σε όλες τις πολιτιστικές κλπ εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή και είναι μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Οργανώσεων του νομού Δράμας.
   M. J. F. M.J.F. ενώ όλα τα μέλη της Λέσχης έγιναν Contributing Members στο L.C.I.F.

    

    

    

    

    

    

  • Οι Λάιονς Δράμας γνωρίζουν ότι δεν είναι η μοναδική οργάνωση η φορέας που επιτελεί αξιόλογο έργο. Κατά καιρούς αναγνώρισαν, τίμησαν και βράβευσαν επιχειρηματίες του Νομού, την Όμάδα δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας, το Λύκειο Ελληνίδων, την Δημοτική Χορωδία, το Επιμελητήριο, τον πρώην Δήμαρχο (και πρώην Υπουργό Β. Ελλάδας) για το πολιτιστικό του έργο στην πόλη της Δράμας και τον Νομάρχη, τον οποίον ανακήρυξαν σε
  • Η Λέσχη έχει επίσης άλλα 2 μέλη
  • Ο Δήμος Δράμας αναγνωρίζοντας την προσφορά της Λέσχης και τα αξιόλογα προγράμματα της, παραχωρεί ξεχωριστό περίπτερο στην ονειρούπολη (το χωριό του “Αη Βασίλη” που κάθε Δεκέμβριο από το 2003 στήνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης) και αυτό είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για την προβολή του Λαϊονισμού.
  • Στην διάρκεια της ονειρούποληςγίνονται διάφορες δράσεις όπως συγκέντρωση σκελετών γυαλιών, κουμπαράς αγάπης με κυριότερη την συγκέντρωση παιχνιδιών, τα οποία στην συνέχεια προσφέρονται σε Ιδρύματα και σε άπορα παιδιά και των γειτονικών Νομών.
  • Για όλες αυτές τις δραστηριότητες οι δημοσιογράφοι του Νομού Δράμας ανακήρυξαν το 2000 την Λέσχη Λάιονς Δράμας σαν την πλέον δραστήρια οργάνωση στο νομό και η Λέσχη τιμήθηκε από το Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας και την Ε.Ρ.Τ. με ειδική πλακέτα που επιδόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανάπουλο.
  • Για το 2009 τα μέλη συνεχίζοντας την ιστορική διαδρομή της Λέσχης τους έβαλαν σαν επόμενο στόχο τους να δημιουργήσουν μια Αίθουσα Αισθητηριακής Εκπαίδευσης στο Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων του Νομού μας, που θα φέρει το όνομά και το έμβλημά των Λάϊονς.
 •  
Θεσ/νίκης και είναι η πρώτη επαρχιακή Λέσχη στον Ελλαδικό χώρο και η τρίτη σε αρχαιότητα στην Ελλάδα. LEO Δράμας.The Lion του 334 Θέματος της Ιαπωνίας αφιέρωσε το 1994 τέσσερες σελίδες για την δράση της Λέσχης.

Lions Clubs International News
Connect with Us Online
Twitter