Möten
Medlemmar

Här presenteras våra återkommande aktiviteter som vi genomför inom Lions Hässleholm med syfte att samla in pengar till välgörande ändamål. Ni ser även några hjälpaktiviteter där vi genom aktiviteten hjälper våra medmänniskor på olika sätt.

Tycker även du det känns bra att hjälpa en medmänniska?
-Välkommen att kontakta oss för att bli medlem i Lions Hässleholm.

 


Lokal hjälpverksamhet
Lions största och viktigaste lokala uppgift är att finnas till stöd för de personer som av olika anledningar tillfälligt har behov av ekonomisk hjälp. Det kan gälla att sätta guldkant på en handikappads tillvaro, att bistå med julklappar till en utsatt familjer eller att ge ett stöd till någon av Hässleholms föreningar och ideella organisationer som gör en välgörande insats.

Julskyltning
Vi skapar på julskyltningen i Hässleholm julstämning med tomtar, halm och glögg på bakgården vid Madrix. Vi säljer korv och bjuder på en och annan tomtekram. Till barnen finns det fiskedamm och det erbjuds ponnyridning. 

Jul i gemenskap
Vi tycker att alla människor förtjänar att fira jul i gemenskap under en högtid där ingen människa ska behöva känna sig ensam. Det finns folk i Hässleholm som sitter ensamma under julen. Skänk en slant till alla dem som känner sig ensamma eller inte har råd så att de också kan få en trevlig jul.

Julgransinsamling
Vi tar hand om din julgran efter jul! Sätt ut din julgran med en slant i toppen så tar vi hand om din julgran. Allt återvinns till värme via fjärrvärmeverket. Och insamlade medel går till vår lokala hjälpverksamhet... Ifall du inte har en gran vi kan ta hand om så säljer vi gärna ett reflexband till dig!

Björkaktivitet
Vi pyntar björkar och påskkvastar i Hässleholms centrum både för att skapa vårkänslor, samt för att samla in pengar till hjälpverksamhet. De som finansierar utskyckningen är Hässleholms kommun, samt för påskkvastarna centrums köpmän och centrumförening.

Sight first
Vi valde Sight first för att vi tycker att alla människor har rätt att se. Många i vår värld ser dåligt och har inte tillgång till glasögon eller annan synvård och vardagen blir därför mycket försvårad för dessa personer. Med endast ett sms kan du hjälpa synskadade runt om i världen att se och samtidigt förändra någons liv.

Katastrofhjälp
När naturkatastrofer sker är Lions International ofta bland de första att erbjuda frivillig katastrofhjälp. När en jordbävning ödelade Haiti. När orkanen Katrina drabbade USA, och när jordbävning och påföljande tsunami orsakade oerhörda skador i Japan var Lions på plats och gav både omedelbar och långsiktig katastrofhjälp.

Stipendieutdelningar
Vi delar ut årligen ut musikstipendier och kulturstipendier för att inspirera framtida talanger och uppmuntra engagerade personer.

Ungdomsaktiviteter
Vi genomför olika satsningar på ungdomar i Hässleholm. Ett exempel är 
Lions Quest vilket är ett uppskattat och väl beprövat värdegrundsprogram för skolungdom både i Sverige och internationellt.

Äldreaktiviteter
Vi har valt Lions Äldreaktivitet därför att vi tror att det är viktigt att ta hand om de äldre. Vi kommer alla bli gamla någon gång och förmodligen hamna på ett äldreboende där det är ont om resurser och inte finns så många ljusa stunder som förgyller dagen. Därför vill vi hjälpa Lions aktiviteter för de äldre.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter