Kokoukset
Jäsenet

Klubin perustaminen

Ravintola Zapatan kerhohuoneeseen kokoontuivat 16.11.1994 varapiirikuvernööri Matti Paavolan ja lohkon puheenjohtaja Maili Suonperän (LC Hyvinkää/Höffinga) johdolla Marja-Liisa Takala, Anu Panschin, Marju Handolin, Anja Laine, Leena Sariola, Virpi Söderholm, Anja Malminen, Liisa Orsila, Päivi Laaksonen (nyk. Salonen), Vuokko Niiranen (nyk. Ui­monen) sekä Helena Rahko suunnittelemaan ensimmäisen naisklubin perustamista Järvenpäähän. Innostus oli suuri ja tiedossa oli monia toiminnasta kiinnostuneita. Asia et­eni hyvin nopeasti ja klubin perustamiskokous päätettiin pitää 8.2.1995. Uuden klubin kummiklubiksi nimettiin LC Hyvinkää/Höffinga ja kummeiksi lionit Paula Pylvänäinen ja Maili Suonperä. Perustettavan klubin opasleijonaksi päätettiin pyytää lion Marja-Leena Kulmala LC Tuusula/Hyrylästä.

Klubin nimeksi haluttiin jotain paikkakuntaan liittyvää. Aino-nimi säveltäjämestari Jean Si­beliuksen Aino-vaimoon ja Ainolaan liittyvänä tuntui selkeältä, mutkattoman suomalaiselta ja kulttuurihistoriallisesti hyvin merkittävältä.

LC Järvenpää/Ainot oli 29. Suomessa perustettu naisklubi ja C-piirin kymmenes. Klubin perustajapresidenttinä, ns. charterpresidenttinä toimi Vuokko Uimonen. Klubin Charter-juhlaa vietettiin 27.5.1995 Taistelukoulun Upseerikerholla ja mukana oli 21 perustajajäsentä.

 

Klubin lippu ja pöytäviiri

Yhdistyksen oman lipun suunnittelu alkoi keväällä 1999 klubilaisten toimesta. Ehdotuksista järjestettiin äänestys ja voittaja oli "Ainojen liehuvat päänauhat", jonka toteuttaminen hyvin väririkkaana todettiin kuitenkin liian kalliiksi.

Äänestyksessä toiseksi tuli lion Maija Vitikaisen suunnittelema "Aino-leijonan jalanjälki" ja se sitten toteutettiin PDG Simo Waltenbergin toimesta. Lion Maija oli halunnut hankkia eh­dotelmansa pohjaksi oikean naarasleijonan jalanjäljen. Hänen yhteyshenkilönsä Afrikasta kirjoitti seuraavasti:

 

Tämänkin aamu on hiostavan kuuma; yhtä kuuma kuin kaikki muutkin aamut Zimbab­wessa, Viktorian putouksilla. - Taas niitä tulee - leijonia. Taidankin saada sopivan otoksen, sillä tuo parhaassa iässä oleva naarasleijona kulkee haravoidun alueen yli. Siinä se on; tassun kosketus Ainojen lippuun.

 

Edellä mainittu kuva tuli faksilla Maijalle, joka sitten kuvaili Ainojen lipun sanomaa seuraavasti: "Minne astumme, missä vaikutamme, sinne jää meistä hellä kosketus. Kosketus, joka ei ole vailla tunnetta, mutta ei myöskään vailla päättäväisyyttä. Aino-leijo­nan tassunkosketus jättää kanssakulkijoihimme pehmeän jäljen, sieluun tai ruumiiseen. Se ei ole vaativa vaan tarjoava, kysyvä, hienotunteisesti lähestyvä." Upea lippu "Aino-leijonan jalanjälki" naulattiin juhlallisin menoin 5.1.2000 ja se vihittiin käyttöön 5-vuotis-charter-juhlan yhteydessä 5.2.2000.

 

Samaa aihetta ilmentävä pöytäviiri valmistui keväällä 2002.

Samaa aihetta ilmentävä pöytäviiri valmistui keväällä 2002.

LC Järvenpää Ainot vietti toimintansa 25-vuotisjuhlaa 8.2.2020 Gustavelundissa.

Kuva: Samuel Salonen

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter