Kokoukset
Jäsenet

Esimerkkejä LC Kangaslammilla aktiivisesta toiminnasta

Klubin projekteihin kuuluu vuoden aikana kerätä rahaa mikä välitetään apua tarvitseville alueen asukkaille. Lisäksi pyrimme auttamaan vanhuksia erilaisten aputöiden muodossa.

 

Vuonna 2014 toimintansa kolmea vuosikymmentä juhliva LC Kangaslampi on ahkeroinut aktiviteettiensa parissa. Yhdistystä oli aikanaan perustamassa n. 25 veljeä, runsaimmillaan jäsenmäärä on 30 paikkeilla ja nykyisellään jäseniä on 16, joista kolme on itseoikeutettuja "vapaaherroja".

- Kylä on hiljentynyt eri kerhotoimintojen osalta ja nuoria ei tänä päivänä kiinnosta operatiivinen toiminta. Käskyttämistyyli on nykypäivän vapaaehtoistyössä aikansa elänyt, toteaa LC Kangaslammin presidentti, klubin perustajajäsen Kari Pakarinen.

- Klubimme jäsenistön keski-ikä on n. 62 vuotta, askel on lyhentynyt ja tietty porukka toimii aktiivisesti. Olemassaolosta taistellaan ja 3-vuotisstrategiaa suunnitellaan, hän jatkaa.

Klubin toimintakauden alkujaksolle vuoden 2012 puolella ehdittiin tarttua moneen aktiviteettiin. Heinäkuun alkupuolella perinteisillä Kangaslampi-päivillä klubin veljet ja ladyt tekivät "aika ison savotan" huolehtimalla tapahtumapäivän kahviotoiminnasta muurinpohjalettu- ja makkaratarjonnan kera. Varkauden Taulumäen torilla elokuun lopulla pidetyillä maalaismarkkinoilla ladyt kauppasivat salaatinkastiketta ja veljet järjestivät "karhuarpajaiset" eli arvuuteltiin puuveistoksen painoa. Edellä mainitut aktiviteetit kartuttivat lahjoitettavia rahavaroja mukavasti.

- Tuotto tulee työstä. Työläin aktiviteettimme on ollut perinteinen aurausviittojenpystytys. Huippuvuosina pystytimme aurausviittoja n. 150 km:n matkalle, nyt n. 50 km:n matkalle.

Klubimme leijonien autoihin myydään kolmen kuukauden jaksoissa mainostarroja. Marraskuun alun Nenäpäivän aikana keräsimme kahvipöydässä lippaalla rahaa Nenäpäivä-keräykseen ja marraskuun puolivälissä klubi oli mukana toisten varkautelaisten klubien kanssa Puutu koulukiusaamisen-seminaarin järjestelyissä.

Kari Pakarinen kertoo, että joulukuun alussa ladyt järjestivät perinteiset joulumyyjäiset. Itsenäisyyspäivän aamuna veljet perinteen mukaisesti kävivät sytyttämässä sankarivainajien haudoille hautakynttilät sekä kävivät edesmenneiden veljien haudoilla. Kangaslammilla järjestetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa ladyt olivat kahvinkeittäjinä. Ennen joulua veljet veivät joulukuuset Kangaslammin palvelukeskukselle, jossa ladyt kävivät laulattamassa asukkaita joululauluin.

 

Tuolilahjoitus

 

Muutamaa päivää ennen joulua klubi luovutti Kangaslammin palvelukeskuksen asukkaiden käyttöön aurausviittojenpystytyksellä tienatuilla rahoilla hankitun geriatrisen tuolin. Pöydällä varustettua tuolia pystyy käyttämään myös asukkaiden ulkoiluttamiseen eli tuoli helpottaa ja auttaa asukkaiden elämää.

Tuoli on hyvä erityisesti sellaiselle ihmiselle, joka ei pysty itseään paljoa kannattelemaan. Tuolissa on hyvät niska-, kylki-, käsi- ja jalkatuet.

- Lions-klubin lahjoitus on erittäin toivottu. Henkilökuntamme sai esittää toiveita tarpeista, ja tuoli nousi esisijaiseksi toiveeksi. Tuoli on aika kallis eikä kaikilla ole varaa sitä ostaa. Tuoli on tarkoitettu palvelukeskuksen yhteiskäyttöön ja pääsääntöisesti sellaisille henkilöille, jotka ovat vuoteissa tai istuvat vain lyhytaikaisesti tuolissa. Näin heidät saadaan muiden asukkaiden joukkoon, kertoo palvelukeskuksen esimies Tiina Rintala.

Eikä tässä vielä kaikki. LC Kangaslampi haluaa todella palvella lähimmäisiään - ei rahasta vaan rakkaudesta. Jos jollakin kyläläisellä on vaikeaa, häntä käydään tarinoittamassa ikään kuin tukihenkilöinä. Naapurustoapua on annettu kesäaikaan nurmenleikkuilla ja pihakunnostuksilla. Ja tulevana keväänä lumien ja roudan sulettua ladyt lahjoittavat liukumäen Kangaslammin ryhmäperhepäivähoitokotiin.

- Toki apu kehitysmaihin on tärkeää ja siihen klubimme on osallistunut. Palveluaktiviteetit pyrimme antamaan omalle kylälle, jossa apu varmasti menee perille ja oikeaan tarkoitukseen. Edellisvuonna annoimme rahaa Kangaslammin palo- ja pelastuskerholle ensiapurepun tarvikkeisiin, nyt kohteena olivat vanhukset ja vammaiset tuolilahjoituksen välityksellä, presidentti Kari Pakarinen toteaa.

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter