Kokoukset
Jäsenet

LC Kuortaneen veljet aamutelkkarissa

Heinäkuussa 2013 klubin toimesta poltettu tervahauta pääsi Ylen Aamu-TV:n Luonto lähellä -lähetykseen Kuortaneen kunnan taloudellisella tuella. Toimittaja Paul Segersvärd tutustui parin päivän aikana tervanpolton saloihin ja toimitti ohjelman, joka on vielä Yle Areenassa nähtävillä oheisen linkin kautta:

https://areena.yle.fi/1-2003944

 

Leijonakota - kaiken kansan hyvinvointipaikka

LC Kuortaneen veljet toteuttivat 2014-15 Leader- hankkeena hirsikodan sekä puuladon Vanhainkodin rantaan aivan Kuortaneenjärven läheisyyteen. Kodan kokonaiskustannukseksi tuli 22 000 euroa kökkätunnit mukaan lukien. Hankkeelle saatiin avustusta paikalliselta Leader-toimintaryhmältä Kuudestaan ry:ltä 9000 euroa ja loput kökkätunteina, joita kertyi yli 800.

Veistomestarina hankkeessa toimi Petri Hakala Kuortaneen Hirsitalot Oy:stä. Kodan hirret ovat 150 millin vahvuiset ja nurkkien salvokset on toteutettu taidokkaasti lohenpyrstöliitoksin. Suuren kodan ilmavuutta lisää viiden metrin korkeus. Istumatilaa on reilusti, sillä seiniä kiertää penkit ja kodan keskellä sijaitsevan tulisijan ympärillä on useita istumapölkkyjä. Kodassa pystyy liikkumaan myös pyörätuolilla, tilaa on riittävästi.

Kota on tarkoitettu niin yksityisten, yhdistysten kuin yritystenkin käyttöön aivan ilmaiseksi. Kodan varaajan tulee olla täysi-ikäinen henkilö. Vierailijoina voi toki olla nuorempiakin, mutta aina pitää olla aikuinen vastuuhenkilö paikalla. Kodalla voi järjestää ympärivuotisesti mukavan tapaamisen yhdessä grillaillen ja seurustellen. Varauksen voi tehdä ja avaimen hakea Kuortaneen kunnan neuvonnasta.

 

Terwanpoltosta Frisbeegolfiin – LC Kuortaneen nokiottat kökkähommissa

Lions Club Kuortaneen miehet päättivät syksyllä 2017 hakea paikalliselta Leader toimintaryhmältä Kuudestaan ry:ltä tukea ”Terwa –frisbeegolfradan jatko” –hankkeelle. Hankkeen hyväksytty kustannusarvio on 10 000 €, josta tuen osuus on 7500 € ja loput klubin omaa kökkätyötä ja ”selvää rahaa”. Klubi kilpailutti kolme yritystä joista radan suunnittelijaksi ja välineiden toimittajaksi valittiin Innova Champion Europe Oy. Sama yritys on suunnitellut ja toteuttanut myös Aholankankaan ensimmäisen radan.
Kuortaneen urheiluopistosäätiön edustajat ovat olleet hankkeessa tiiviisti mukana alkumetreiltä aina maaliin saakka; suostumukset saatiin jouhevasti ja toukokuussa 2018 radan suunnitteluun maastossa osallistui mm. toimitusjohtaja Jussi Töyrylä. Radan suunnittelusta vastasi Innova Champion Europe Oy:n pitkän linjan ammattilainen Pasi Koivu, jonka meriittilista on pelaajana pitkä niin kansainvälisellä kuin kansallisella tasolla. Rataa suunniteltaessa opiston asettama tavoite oli että rata tarjoaa sopivasti haastetta kokeneellekin harrastajalle mutta ei ole kuitenkaan liian haastava vasta-alkajillekaan. Näillä opeilla klubin miehet aloittivat urakan rata-alueiden aluspuuston raivauksella sekä heittoalustojen kehikoiden, tekonurmen sekä korien asennuksella. Radan asennuksen edetessä perässä tulivat jo ensimmäiset pelaajat ja korit kilisivät iloisesti ennen kuin opastaulut oli saatu asennettua. Hankkeella oli ilmeisesti tilausta pelaajien parissa! Kökkätunteja kertyi porukalle yli 179 miestyötuntia ja 13 konetyötuntia, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 2600 €. Klubissa on jäseniä 34 joista 25 miestä ehti kökkimään radanasennushommissa. LC Kuortaneen edellisessä Leijona-kota Leaderhankkeessa kökkätunteja kertyi yli 800.

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter