Kokoukset

Muisteloita tammikuussa 2013

Lc Liperi Leonilla

 

LC Liperi Leonilla on perustettu 26.4.2009.  Aloitteen klubin perustamiselle teki Lc Liperi. Opasleijonina toimivat Rauno Pelkonen ja Erkki Lääperi. Perustamisjuhla pidettiin 24.10.2009. Perustajajäseniä oli tuolloin 23 henkilöä, joista vielä (tammikuussa 2013) toiminnassa mukana on 13 henkilöä. Kaikkiaan leonilloja tällä hetkellä on 21 henkilöä (tammikuussa 2019).

Toiminta alkoi varovasti tutustuen eri mahdollisuuksiin ja myös toisten klubien toimintaan:

 1. Lc Ursuloihin ja heidän taitokilpailuunsa tutustuttiin Kontiolahden ampumahiihtostadionilla 2009,
 2. Lc Liperin sökökisaan 2010,
 3. Savonlinnan Linnattareihin Savonlinnassa toukokuussa 2012.
 4. Kevätjäällä 2012 testasivat liperiläiset klubit myös pilkkitaitojaan, ja Leonilla tuli toiseksi joukkuekilpailussa edustajaan Kaarina Eskola.
 5. Kolmena perättäisenä vuotena on ollut liperiläisten klubien yhteiskokous, jossa vieraillut piirikuvernööri; 2010 tapaamisen vetäjänä toimi Lc Liperi, 2011 Lc Liperi Leonilla ja 2012 Lc Liperi Kiessit.  

Leonilla on etsinyt omaa tapaansa toimia ja on muun muassa ”sivistynyt” Varkaudessa Laila-musikaalissa, Joensuussa Cabaretissa ja Sound of Musicassa, kuntoillut keilaillen ja kokeillen JangSua sekä shoppaillut Outokummun Donnassa ja Joensuussa Sarustiikassa. Klubilaisten toiveesta yritysvierailujen kohteena on ollut liperiläisiä yrittäjiä, esimerkiksi käsityöläinen Varpunen kotiseutumuseoineen.  

Keväältä 2010 alkoi muotoutua oma palveluaktiviteetti vanhusten ulkoilutuksena, ja leonillat veivät vanhuksia ja vammaisia Liperin teatteriin ja parin joulun alla joululauluihin kirkkoon. Mukaan tulivat palvelutalojen kerrankuukaudessa tapahtuvat  ulkoilutuslauantait, joihin on osallistunut jossain määrin myös miesleijonia. Keväällä 2011 luovutimme myös aurinkolaseja Liperin terveyskeskuksen osastoille Sarastukseen ja Iltaruskoon. Kaudella 2011–2012 tuli mukaan ajatus kummiluokasta, joksi valittiin Ylämyllyn koulun pienluokka.

Leonilla on kokeilemalla etsinyt omaa hyvää toimivaa tapaa hankkia varallisuutta;

 1. Kylvettiin pellavaa keväällä 2010, jota kitkettiin vuorotellen ja niitettiin loppukesästä sekä myytiin Liperin joulunavajaisissa. Tuolloin myytiin myös talkoilla itse tekemiämme ovikransseja ja arpoja.
 2. Loppukesällä 2011 niitimme kauraa lyhteiksi ja keräsimme niistä vapaehtoista maksua kummiluokkamme hyväksi samalla myydessämme kuumaa makkaraa Paloaukean joulumyyjäisissä 2011.
 3. Lisäksi myymme vuosittain joulukortteja ja adresseja
 4. 2012 mukaan tuli myös Pilkkoset sukkien myynti, mikä on ollut tuottoisimpia hankkeita.
 5. Tietovisailujen laatijoina leonillat kunnostautuvat joka klubikokouksessaan osallistumismaksuna á 2 euroa.
 6. Kesäkuulle 6.6.2013 on suunniteltuna torstaitori Liperin torille.

Leonillan arvot kirjattin keväällä 2012, ja niiden pohjalta on tekeillä muistokirjanen klubilaisten yhteistyönä.  Outokummun ammatiopiston oppilastyönä on klubille piirretty luonnos Leonillaviiristä, mutta klubi ei ole vielä työstänyt asiaa valmiiksi.

Klubimme kummiluokka on Ylämyllyn koulussa toimiva pienluokka. Tuemme heidän toimintaansa lahjoituksin sekä vierailuin. Yhteinen taipaleemme on vasta alkanut.

Kummiluokan Hippiäis-näytelmän, esitys 21.3.2012, laulunsanat  kertovat elämästä niin paljon.Hippiäis näytelmän laulun sanoja

 

 

Loppuvuonna 2012 lahjoitimme yhdessä Liperin miesklubien kanssa liperiläisille 4 luokkalaisille oppilaille kotiin vietäväksi "Vastuu on minun" -oppaan. Opasta voidaan käyttää perheissä apuna keskusteltaessa hyvästä tietokoneen ja internetin käyttötavasta. (http://www.vastuuonminun.info/)

Klubimme varhainhankinta-aktiviit järjestivät upean Keväisen hyväntekeväisyyskonsertin Viinijärven koululla 24.3.2013 esiintyjinä Liperi-orkesterin säestyksellä Anu Nevanen, Arto Pippuri, Jukka Ikonen, Mauri Tolvanen ja Virpi Eronen. Konsertin juonsi leijona Pirkko Hyvärinen.

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter