Möten

Klubbens historia

Vännäs Lions klubb bildades 26 januari 1960 med Gällivare LC som fadder. Rolf Nyberg kom därifrån och samlade ihop några vänner som beslöt att bilda en klubb i Vännäs. Som faddergåva skänkte Gällivare LC en ordförandeklubba som är i bruk än idag.

Det har under årens lopp förekommit olika aktiviteter för att samla in pengar, en del lyckade och en del med mycket arbete för liten vinning. T ex pappersinsamling som var aktuell på 70-talet. Klubben har deltagit i skyltsöndagsfirandet under många år för att sälja kärvar, julgranar och pepparkakslotter. Zoo-Fia, julgrisen, göds varje år för att vara extra tung när vikten ska gissas.

1990, i samband med klubbens 30-årsjubileum, togs 3 kvinnor in som de  första kvinnliga medlemmarna i distrikt 101P, Anna Eriksson, Maria Nygren och Vera Tjäder.

Från 1975 har kaffe och goda wienerbröd serverats vid blodbussens besök i Vännäs. Bidrag till Lions Cancerforskningsfond har lämnats i stort sett varje år. Klubben har 2 fadderbarn, de har kommit från olika länder och världsdelar. 1992 startades en aktivitet som har blivit klubbens största inkomstkälla, byggandet av en friggebod, som lottats ut på Vännäsdagarna.

I samband med Vännäsdagarna delas ett stipendium ut, ena årets till en ungdomsledare, andra ett kulturstipendium.

 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter