Kokoukset
Jäsenet

Uusimpia projektejamme:

Mattisen rajakivi vuodelta 1533 oli yksi Ruoveden ja Pohjankyrön suurpitäjien rajamerkeistä. Myöhemmin myös Ruoveden ja Pietarsaaren suurpitäjien rajamerkki. Lehtimäki kuului silloin kahteen suureen pitäjään. Esi-isien rakentama kirkko valmistui vuonna 1800 Mattisenmäen kummulle, parisataa metriä kivestä länteen. Kivi oli hallitsevan näköinen maamerkki.

Kun Lehtimäeltä 1800 luvulla rakennettiin teitä naapuripitäjiin oli kivi Töysän, Ähtärin ja Soinin tieden risteyksessä, lähellä Rauhalan kauppaa (myöh "Kesäniemi") ja postitoimistoa.

Kivi oli vielä 1950-luvulla keskellä tietä ns. "Kesäniemen" risteyksessä. Sitä oli kuitenkin räjäytetty tietöiden yhteydessä kooltaan huomattavasti alkuperäistä pienemmäksi. Vuonna 1962 neljän tien risteystä siirrettiin noin 200 metriä Töysän suuntaan Mattisen pellolle. Nähtävästi silloin kivi nostettiin paikaltaan tien sivuun Kirkonkyläntien js Keisasentien kulmaukseen. Lehtimäki-Seuran toimesta kiveen laitettiin myöhemmin sen historiasta kertova kyltti.

Nyt kivi on palannut lähelle alkuperäistä paikkaansa LC Lehtimäen toimesta ja Pentti Moision rahaston tuella.

 

Mukana Ränkipäivillä

Lehtimäen kesämarkkinoilla, "Ränkipäivillä" LC Lehtimäki jakoi Lehtimäen Osuuspankin kanssa koulutiensä aloittaville ekaluokkalaisille pyöräilykypärät.

Tämän lisäksi klubi muisti ansioituneita lehtimäkeläisiä. Nuorena Urheilijana palkittiin jäärata-ajaja Ossi Ojala,vuoden "liikuttajana"  Olli Raivio, joka on tehnyt suuren määrän talkootyötä hiihtoharrastuksen mahdollistamiseksi Lehtimäellä ja vetänyt luontopatikkaa, sekä kulttuurihenkilönä Sisko Halonen, mmansioistaan lehtimäkeläisen vapaaehtoistoiminnan organisoijana ja senioreiden sivistys- ja kulttuuritapahtumien ideoijana ja järjestäjänä.

-----

 

 

 

Turvavarustus vapaaehtoistyöntekijöiden pyöriin

Lehtimäen opiston kansainväliset vapaaehtoistyöntekijät saivat maailmanvaihdon ja Lehtimäen Osuuspankin sponsoroimana kulkuvälineikseen polkupyörät. LC Lehtimäki varusti pyörät talvirenkailla, koreilla, valoilla, lukoilla sekä sponsoroi tytöille myös kypärät.  Klubi toivottaa turvallista talvipyöräilyä näille kallisarvoista työtä palkatta tekeville nuorille!

 

Sydäniskuri

Sydäniskuri turvaksi paikkakunnalle

Sydäniskuri on laite, jolla annetaan pysähtyneelle sydämelle sähköisku. Sähkö johdetaan sydäniskurista sydänlihakseen kahden rintakehälle liimattavan elektrodin kautta.

Sydäniskuri on tarpeen silloin, kun jonkun sydän on pysähtynyt äkillisesti. Sydämen pysähtyessä ihminen menee tajuttomaksi muutamassa sekunnissa. Yleisin sydämen pysäyttävä rytmihäiriö on kammiovärinä. Silloin tarvitaan pikaisesti sydäniskuria.

Sydäniskureita on hankittu esimerkiksi työpaikoille, kauppakeskuksiin tai muihin julkisiin tiloihin. Lehtimäkeä lähin laite on tällä hetkellä Alajärvellä. Mutta tilanteeseen tulee muutos. Tällaisen sydäniskuri-laitteen on Lions Club Lehtimäki nyt hankkinut yleiseen käyttöön Lehtimäelle.
Se saapui kesällä. Kun tämä sydäniskuri on saatu rekisteröityä, laitteen sijaintipaikka  on keskustassa S-Marketissa. 

Televisio hoivakodille

Lehtimäen Lions Clubin lahjoittama 50 tuumainen televisio luovutettiin 26.11. hoivakoti Helmiinaaan, vähän niinkuin joululahjana. Asennuksen hoiti Ari Yli-Kesäniemi. Niin asukkaat kuin henkilökuntakin olivat todella iloisia lahjoituksesta. Nyt kelpaa katsella mm. vanhoja Suomi-filmejä isosta näytöstä ja kuunnella selkeää äänentoistoa! 

Oviavustus nuorisoseuralle

Klubi päätti kevättalvella hankkia Lehtimäen nuorisoseuran yläkerran rikkinäisen parioven tilalle tukevamman metallivahvisteinen oven ikkunoineen. Alavus Ikkunat ja ovet –firmasta tilattu ovi saapui keväällä ja Alajärven kaupunki hoiti asennuksen syksyllä. Yläkerran ovi on yksi rakennuksen hätäpoistumisväyliä, joten sen toimivuus on tärkeää myös nuorisotilojen turvallisuuden kannalta. Tämä nuorisoseuran turvallisuushanke esiteltiin yhtenä klubin Suomi 100-hankkeena.


LC-tiernapojat Pandatalolla Ähtärin kaupungin henkilöstön pikkujoulutilaisuudessa. Kuulijoita n. 300.

Tiernapojat


 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter