Möten
Medlemmar

 

 Foto Bengt-Arne Westerlind
Lions Club Lilla Edet
Lions i Sverige har ca 13 000 medlemmar i 500 klubbar. I Lilla Edet är vi 30 medlemmar. Lions är människor som vill hjälpa andra människor och bidra till samhället. Lions är en politiskt och religiöst obunden, ideell organisation, med samhällsnyttig inriktning. Lions uppgift är att engagera människor i frivillgt arbete för att möta humanitära behov, verka för fred i världen och främja internationell förståelse. Sveriges Lions motto är: För samhällsansvar och livskvalitet. Internationellt motto: We serve - Vi hjälper.
Det finns inga gränser för Lions. Vi arbetar lokalt, nationellt och internationellt. Lions hjälper vid katastrofer, direkt och vid återuppbyggnad. I Sverige samarbetar Lions med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Lions i Sverige samlar in 50-75 miljoner per år. Lions i Lilla Edet samlar in ca 225 000 kr per år. Dessa går till olika samhällsprojekt och till att hjälpa människor som har det svårt. Insamlade medel går till hjälpverksamheten. Lions organisation och administration betalas med medlemsavgifter.
Lions i Lilla Edet arbetar för närvarande bland annat med Edetfestivalen samt Luciatåget. Från 1999 utökades Lionsmarknad med festivaltält och artister, som blev det vi kallar Edetfestivalen. Detta koncept har sedan utvecklats allt mer och har av kommuninnevånarna blivit ett uppskattat arrangemang. Edetfestivlen som arrangeras sista helgen i augusti har stärkt ”bidragskassan” rejält.  Även luciatåget som Lions arrangerar tillsammans med TTELA har sedan många år blivit en uppskattad återkommande tradition.
Vår historia
Lions grundades 1917 av Melvin Jones i USA: "Världen behöver mera av medkänsla och mindre av självupptagenhet." Sveriges och Europas första klubb bildades 1948 i Stockholm. År 1958 bildades klubben i Lilla Edet. Sedan klubben i Lilla Edet chartrades den 18/3 1958 har medlemmarna arbetat med en rad olika projekt i Lilla Edet.

 

Lions Clubs International är världens största serviceklubborganisation. Klubbens 1,4 miljoner medlemmar i mer än 46 000 klubbar hjälper samhällen i cirka 200 länder och geografiska områden runt om i världen.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter