Kokoukset
Jäsenet

Klubimme kotimaan toimintaa

Sanomattakin on selvää, että lähes 40 vuotta kestäneen toimintamme puitteissa olemme ehtineet olla mukana mitä moninaisimmissa aktiviteeteissa. Useissa niistä myös puolisoiden osuus on ollut merkittävä.

Valtakunnallisissa Punainen Sulka- ja Punainen Sydän -kampanjoissa sekä sotainvalidien tukemiseksi järjestetyssä kampanjassa olemme parhaamme mukaan keränneet oman kortemme yhteiseen kekoon.

Omalla paikkakunnalla olemme lähettäneet varattomille lapsiperheille joulupaketteja, tehneet joululyhteitä, raivanneet metsää tehden samalla tienvarsille aurausviittoja, hakanneet halkoja, osallistuneet hirvenmetsästykseen, korjanneet huonokuntoisia rakennuksia, pitäneet joulumyyjäisiä ja toripäiviä, järjestäneet konsertteja ja näytelmäesityksiä sekä lapsille omia tapahtumia, kyydinneet sotilaita heidän keräystensä yhteydessä, keränneet rahat grillikatokseen ja suihkulähteeseen, järjestäneet huumevalistusta koululaisille, hankkineet ulkoilukäyttöön soveltuvan pyörätuolin Palvelukeskus Himmeliin yhdessä LC Sotkamon kanssa jne.

Selvänä vuosittaisena ykkösaktiviteettina klubillamme on ollut viimeiset viisitoista vuotta polkupyöräkypärän hankinta jokaiselle paikkakunnallamme opintiensä aloittavalle ekaluokkalaiselle. Viime vuosina tämä aktiviteetti on toteutettu yhdessä LC Sotkamon ja Sotkamon kunnan kanssa. Oman maksuosuutemme olemme saaneet kasaan ensisijaisesti määrävuosivälein toteuttamastamme ns. Välikäsi-aktiviteetista, jossa olemme tehneet vain paikkakunnan numeroita käsittävän puhelinluettelon.

Klubimme kansainvälistä toimintaa

Klubimme on luonnollisesti omalla panoksellaan osallistunut koko maapallolla joinakin toimintavuosina valittuihin yhteisiin suuraktiviteetteihin. Näistä mainittakoon Sight First -aktiviteetti, jossa kerättiin käytöstä poistettuja silmälaseja Intiaan. Uuteen pienimuotoiseen silmälasikeräykseen osallistuimme myös keväällä 2010.

Yhdessä kummiklubimme LC Sotkamon kanssa olemme järjestäneet kansainvälisen nuorisoleirin Sotkamossa kesällä 1979 ja toistamiseen kesällä 2002. Eniten osallistujia on leirille tullut Euroopan maista. Kaukaisimmat osallistujat ovat olleet Amerikasta ja Japanista. Olemme omalta osaltamme tukeneet leijonien nuorisonvaihto-ohjelman puitteissa kolmea sotkamolaista nuorta. Maaliskuussa 1999 teimme mielenkiintoisen bussimatkan Kostamukseen, minkä yhteydessä toimitimme ruoka-apua kuivatuotteina, käyttökelpoisia vaatteita ja jalkineita Paateneen Ukko-kotiin. Matkaan liittyneet ennakkojärjestelyt ja lupa-asiat hoiti ansiokkaasti klubiveljemme Pentti Komulainen.

Toimintakaudella 1986-1987 ryhdyimme avustamaan Sri Lankassa köyhää nelilapsista perhettä, josta isä kuoli lasten ollessa vielä hyvin pieniä. Vanhin lapsi Chaminda oli 6-vuotias ensimmäisen avustuserämme saapuessa perheelle. Tukemme avulla kaikki perheen lapset saivat paikallisen peruskoulutuksen, johon heillä ei muutoin olisi ollut varattomuuttaan mahdollisuuksia. Viimeisen avustuserän (vuodelle 2000 ) klubimme jäsenet Vilho Horttanainen ja Jorma Saarelainen toimittivat perille henkilökohtaisesti tehdessään lomamatkan Sri Lankaan joulukuussa 1999.Vierailuisäntänä ja oppaana matkalla perheen luo toimi paikallinen yhdyshenkilömme lion Pandula Kannangara, jolle veimme tuliaisina klubimme viirin ja hänen toivomuksestaan lisäksi pienikokoisen Suomen lipun.

 


 

 

Yläkuvassa yleisnäkymä perheen kodista ja pihapiiristä. Pieni piha oli joka puolelta riisipellon ympäröimä.  Maanomistajan otettua tonttimaankin riisinviljelykselle perhe joutui luopumaan kodistaan ja kyhäämään vielä vaatimattomamman asumuksen jonnekin lähistölle. Paikalle oli saapunut myös pari uteliasta naapuria.

Keskimmäisessä kuvassa ovat Pandula lippu ja viiri kädessään sekä Ajith, joka oli tullut meitä vastaan Pandulan asunnolle Hikkaduwan kaupunkiin.

Alakuvassa Jorma, tytär Asoka, perheen äiti, nuorin poika Chamara (Vilhon polvella) ja Ajith. Perheen vanhin poika Chaminda oli suorittamassa asepalvelustaan, joten häntä emme valitettavasti tavanneet ollenkaan.

Tapahtui myöhemmin:

Perheen kotona vieraillessamme veimme tuliaisina lion Pandula Gannangaran ehdotuksesta pienen riisisäkin ja joitakin paikallisia kuivaelintarvikkeita. Sittemmin jo kotimaahan palattuamme saimme (klubimme sai) kiitokseksi käynnistämme ja todisteeksi siitä, että varsinainen avustusrahaerämme meni todella perheen käyttöön, oheisen tarramuovikalvon alle sijoitetun kirjeen kuvineen ja logoineen. Kuvista ja tekstistä ilmenee, miten lähettämämme rahasumma virallisesti luovutetaan juhla-asuihinsa sonnustautuneille vastaanottajille eli Ajithille ja hänen äidilleen.

Yhteisklubiksi: 

Vuonna 2010 LC Sotkamo/Vuokatti rekisteröityi yhteisklubiksi. Ensimmäiset kaksi naisjäsentä liittyi keväällä miehiseen joukkoon. Kaudella 2013-2014 jäseniä klubissamme on 34, joista 11 on nuorekasta naisjäsentä.

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter