Kokoukset
Jäsenet

Naistenpäivä tapahtumasta. 5.2.2019

 

Valokuvakilpailun voitto LC Turku / Lucian Riitta Aallolle

Kestävän kehityksen toimikunta, johtajanaan toimikunnan puheenjohtaja Britta Wiander, järjesti kesäksi 2018 vakokuvakilpailun. Kilpailussa oli kaksi sarjaa. Toiseen odotettiin kauniita kuvia vesistöistämme ja toiseen vesistöjämme pilaavia kuvia. Liekö ollut kaunis sää syynä, että kilpailuun ei tullut ainuttakaan valokuvaa turmeltuneista tai turmeltuvista vesistöistämme. Sitä vastoi kuvia tuli kauniista vesistöistämme.

Marraskuun 22. päivän aamu oli sumuinen, mutta sumusta huolimatta kaunis sää. Liedon Ilmaristen matkailukeskukseen oli kokoontunut lionsien A-piirin hallitus ja muut kiinnostuneet. Hallitus ja muut paikalla olleet A-piiriläiset saivat äänestää kolmesta ennakkoon valitusta työstä mielestään parhaan.

Parhaaksi valokuvaksi valittiin klubimme jäsenen Riitta Aallon valokuva. Hän sai siitä palkinnoksi piirikuvernööri Björn Hägerstrandin ja toimikunnan puheenjohtajan Britta Wiaderin onnittelulla varustetun valokuvakirjan ja Markku Patrikaisen kehystyttämän valokuvan Riitan omasta työstä.

Klubin presidentti kävi ylpeänä vastaanottamassa Riitalle osoitetut palkinnot ja ojensi palkinnot kukkien ja A-piirin pinssin kanssa Riitalle klubikokouksessa 3.10.2018.

Me klubilaiset onnittelemme ja kiitämme Riittaa kilpailuun osallistumisesta ja voitosta.

Hilkka Mäkelä, klubin presidentti


                          

 

                              

                    

 

Muiden auttaminen tekee Sirpa Laineelle hyvää

Sirpa Laine rakastaa käsitöitä, ja on onnellinen jos voi ilahduttaa niillä muita. Kuva: Marianne Rovio

7.11.2018 8:26 Aamuset

Raisiolainen Sirpa Laine rakastaa käsitöitä. Hänellä on aina jotain tekeillä puikoilla, ompelukoneella tai virkkuukoukulla. Käsitöiden lisäksi hän haluaa antaa ajastaan muiden auttamiseen. Hänet valittiin juuri Lionsien vuoden hyväntekijäksi, koska hän on käsityötaidoillaan innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sekä lakanoita sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle.

– Olemme valmistaneet ja myös ostaneet välillä pehmoleluja lapsille tsemppilahjoiksi, joita heille annetaan esimerkiksi verikokeiden ottamisen jälkeen. Parhaillaan suunnittelen sellaista virkatuista eläimistä muodostettua nauhakoristetta lastensängyn päätyihin. Lapset voivat sen viedä sitten sairaalasta kotiin palatessaan mukanaan, kertoo Lions Club Turku/Lucia ry:ssä toimiva Laine.

Tyksin lisäksi lahjoituskohteita löytyy myös useita muita, ja kohteet vaihtelevat. Antajalle merkitsee paljon hyvillä mielin vastaanotettu lahja.

– On ilo nähdä hoitajien olevan lastensairaalassa innoissaan lahjoitusten puolesta. Siitä tulee myös itselle hyvä mieli, että kelpaavat, Laine kertoo.

Lionseilla on kestävä kehitys -teemana.

– Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja verhoja tai pöytäliinoja lakanoiden valmistamiseen ja jämälankoja kudotuissa materiaaleissa, Laine sanoo.

Laine on ollut mukana vapaaehtoistyön parissa neljä vuotta. Lions Club Turku/Lucia perustettiin vuonna 2012, ja Laine osallistui toimintaan pari vuotta yhdistyksen perustamisen jälkeen. Hänet innosti mukaan hänen työpaikkansa johtaja.

– Olen neljän lapsen äiti. Kun lapset muuttivat pois, mietin mitä voisin tehdä, koska aikaa oli paljon. Teen työtä lastenkodissa, ja johtajani innosti minut mukaan lionsien toimintaan mukaan. Minä olen aina halunnut auttaa apua tarvitsevia, ja toisaalta myös käsityöintoni on niin suuri, että valmistuvat käsityöt kaipaavat uusia omistajia. Tuntuu todella hienolta, että voin lahjoittaa käsitöitä eteenpäin ja olen saanut muitakin innostumaan niiden tekemisestä.

Käsityölahjoitusten lisäksi Lions Club Turku/Luciassa tarjotaan apua myös muuten hädässä oleville ja esimerkiksi juhlapyhinä muistetaan vanhuksia.

– Tarjosimme kriisiapua silloin kun Ruskolla tuhoutui tulipalossa asuintalo. Jouluisin annamme kukkakoreja vanhuksille ja lahjoitamme ruokakasseja vähävaraisille perheille. Meiltä käy myös vapaaehtoisia ulkoilemassa vanhusten kanssa.

Laine toivoo uusia ihmisiä mukaan yhdistykseen.

– Myös nuoremmat naiset olisivat erittäin tervetulleita. Myös vinkkejä uusista avustuskohteista kaivataan.y

Marianne Rovio

Luciat asialla.

Naistenpäivänä vietettiin Kavalton tilalla 5.2 .

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter