Möten
Medlemmar
 

Ansök om stipendium från Lions Club Gnesta

1 Ungdomsledare:
Stipendiet, som är på 5000 kr, utdelas till en ungdomsledare som under en längre tid svarat för förtjänstfulla ideella insatser inom sin förening. Stipendiaten ska vara bosatt eller vara verksam i en förening inom Gnesta Lions upptagningsområde (som är Gnesta kommun och Vårdinge kommundel).
Verksamheten kan gälla alla typer av fritidsverksamhet som till exempel idrott, scouting, friluftsliv, folkdans, teater, musik etc.

och/eller

2 Ungdomstalang:
Stipendiet som är på 5000 kr utdelas till en ungdom som är högst 20 år och som har presterat beaktansvärda resultat. Stipendiaten ska vara bosatt eller vara verksam i Lions Gnesta upptagningsområde (som är Gnesta och Vårdinge kommundel).

Verksamheten kan gälla alla typer av fritidsverksamhet som till exempel idrott, scouting, friluftsliv, folkdans, teater, musik etc.

Ansökan:
Ansökan till stipendierna ska vara inlämnade senast 2023-11-01 till:
Lions Club Gnesta, Dagagatan 9, 646 32  GNESTA
eller via e-post: sekreterare(snabel-a)gnesta.lions.se

Årets stipendier delas ut vid Julmarknaden Söndagen den 26 november 2023.

Övriga upplysningar:
Sune Engström, mobil 0702-213242

 


Årets stipendiater Jessica Blom och Arvid Bergström

Prisutdelningen ägde rum på Julmarknaden 20/11 2022. 5000 kr vardera till stipendiaterna.
På bild, från vänster Sune Engström, Kommité ansvarig, Jessica Blom, Arvids mamma, Lions Club Gnestas President Mikael Sälg samt Arvids Pappa.

Vi gratulerar

Årets ungdomsledare 2022

Jessica Blom


Årets ungdomstalang 2022

Arvid Bergström

 

Stipendierna är på 5 000 kr och delades högtidligen ut av Lions Club Gnestas President Mikael Sälg vid årets julmarknad den 20 november 2022.


 

Årets ungdomsledare 2021

Sandra Gustafsson Smedsta GF och fritidsgården Chill


Årets ungdomstalang 2021

Wera Nygren Telge SIBK Innebandy

 

Stipendierna är på 5 000 kr och delades högtidligen ut av Lions Club Gnestas President Åke Sandklef vid årets julkonsert den 20 december 2021.

 


 

TIDIGARE STIPENDIATER

ÅRETS UNGDOMSLEDARE

Sandra Gustavsson 17 år, Smedsta GF, fritidsgården Chill (2021)

Wilma Modén (2020)

Ida Johansson (2019)

Sebastian Karlsson (2018)

Markus Känngård (2017)

Lisa Hjälm (2016)

ÅRETS UNGDOMSTALANG

Wera Nygren 18 år, Telge SIBK Innebandy (2021)

Viktor Frisk (2020)

Dino Mujanovic (2019)

Johan Hagströmer (2018)

Ida Kristensen (2017)

Lina Dolk (2016)


Årets ungdomsledare 2020

Wilma Modén
Smedsta gymnastikförening/Frisksportsklubben Freja


Årets ungdomstalang 2020

Viktor Frisk
Huddinge AIS

Bild på Lions Club Gnestas stipendiater 2020

Årets ungdomsledare 2020
Wilma Modén har trots sin låga ålder (15 år) under flera år varit ungdomsledare i Gnesta, både i Smedsta Gymnastikförening som dans- och parkourledare och Frisksportklubben Freja som ungdomsledare inom trampolin och DMT samt cirkus.

Årets ungdomstalang 2020
Viktor Frisk (17 år) som bor i Gnesta, men tävlar i friidrott för Huddinge AIS. Hans meriter för 2020 är guld på JSM P17 på 3000 m utomhus och 2000 m inomhus.
 

Stipendierna
Båda stipendierna är på 5 000 kr och delades ut av Lennart Magnusson - President i Lions Club Gnesta på Strömmentorget, lördagen den 19 december 2020.

Se utdelningen av stipendierna här:https://fb.watch/2xBm8tey28/

2019

Årets ledare

Ida Johansson, Smedsta gymnastikförening

Barn och ungdomsansvarig Ida Johansson har under flera år tagit stort ansvar både som ledare för bl.a barn och ungdomsgrupper och som ansvarig och samordnare för alla barn och ungdomsledare i Smedsta gymnastikförening. Hon visar på ett stort engagemang och är en stor förebild för alla ledare i föreningen.

 

Årets ungdomstalang

Dino Mujanovic, Gnesta Taekwon-Do

Världsmästarer i juniorklassen, herrar krossteknik 2019. Dubbla silvermedaljer i Europamästerskapen 2019. Dino som tävlar med goda resultat är även tränare i sin hemmaklubb Gnesta Taekwon-Do. En förebild för både stora och små, kille som tjej och allt däremellan.

 


2018

Årets ledare Sebastian Karlsson

Denna ledare brinner verkligen för att utveckla våra ungdomar både till bra innebandy spelare men också till att hjälpa dom att förstå varför det är viktigt att vara aktiv både ur ett fysiskt och socialt perspektiv. Denna person är oerhört intresserad av att hela tiden lära sig nya rön inom ungdomsutveckling och har under lång tid jobbat stenhårt med att förmedla denna kunskap till sina ledarkollegor och våra ungdomar. Trots ett hårt schema med både familj, jobb och eget spel i klubben så prioriterar hen det ideella arbetet högt och bidrar enormt i utvecklingen av IFK Gnesta och framförallt dess ungdomsverksamhet.

 

Årets ungdomstalang Johan Hagströmer

Johan är en mycket sympatisk och ansvarstagande ung man med idrottslig talang i orientering. Han har tävlat i orienteringslöpning sedan barnsben. Johan är en utmärkt förebild som ledare och idrottsman som ser vad som ska göras, som genomför sina uppgifter till hundra procent. Han är en god förebild för  övriga  medlemmar i klubben och tvekar aldrig inför något. Johan tränar ambitiöst och deltar på alla tävlingar. Han har axlat ansvaret för många projekt. Han tar ansvar fullt ut och var en av två banläggare för Klemmingeampen i april  2018. Johan  hade också delat tävlingsledarskap  för OK Klemminngens sprint-orienterg i maj. Nu har Johan avslutat orienteringsgymnasiet i Nyköping och läser på LIU Linköpings Universitet. Och i höst har han valt att tävla i orienterngslöpning med OK Hällen eftersom att där finns lika talangfulla orienterare. I OK Klemmingens Orienteringsskyttesektion har Johan mycket stora framgångar. Han deltar på alla ol-skytte-tävlingar och har många medaljer i SM och VM. Som orienteringsskytt ställs stora krav på styrka, koncentration, pricksäkerhet och orienteringstalang.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter