Möten
Medlemmar
 

Ansök om stipendium från Gnesta Lions 

1 Ungdomsledare:
Stipendiet, som är på 5000 kr, utdelas till en ungdomsledare som under en längre tid svarat för förtjänstfulla ideella insatser inom sin förening. Stipendiaten ska vara bosatt eller vara verksam i en förening inom Gnesta Lions upptagningsområde (som är Gnesta kommun och Vårdinge kommundel).
Verksamheten kan gälla alla typer av fritidsverksamhet som till exempel idrott, scouting, friluftsliv, folkdans, teater, musik etc.

och/eller

2 Ungdomstalang:
Stipendiet som är på 5000 kr utdelas till en ungdom som är högst 20 år och som har presterat beaktansvärda resultat. Stipendiaten ska vara bosatt eller vara verksam i Lions Gnesta upptagningsområde (som är Gnesta och Vårdinge kommundel).

Verksamheten kan gälla alla typer av fritidsverksamhet som till exempel idrott, scouting, friluftsliv, folkdans, teater, musik etc.

Ansökan:
Ansökan till stipendierna ska vara inlämnade senast 2020-11-01 till:
Lions Club Gnesta, Tängslinge Granö Gård, 646 92  GNESTA
eller via e-post: sekreterare(snabel-a)gnesta.lions.se

Stipendiet eller stipendierna kommer att utdelas vid Lions Julkonsert 2020.

Övriga upplysningar:
Sune Engström, mobil 0702-213242

TIDIGARE STIPENDIATER

ÅRETS UNGDOMSLEDARE

Ida Johansson (2019)

Sebastian Karlsson (2018)
Markus Känngård (2017)
Lisa Hjälm (2016)

ÅRETS UNGDOMSTALANG

Dino Mujanovic (2019)

Johan Hagströmer (2018)
Ida Kristensen (2017)
Lina Dolk (
2016)


2019

Årets ledare

Ida Johansson, Smedsta gymnastikförening

Barn och ungdomsansvarig Ida Johansson har under flera år tagit stort ansvar både som ledare för bl.a barn och ungdomsgrupper och som ansvarig och samordnare för alla barn och ungdomsledare i Smedsta gymnastikförening. Hon visar på ett stort engagemang och är en stor förebild för alla ledare i föreningen.

 

Årets ungdomstalang

Dino Mujanovic, Gnesta Taekwon-Do

Världsmästarer i juniorklassen, herrar krossteknik 2019. Dubbla silvermedaljer i Europamästerskapen 2019. Dino som tävlar med goda resultat är även tränare i sin hemmaklubb Gnesta Taekwon-Do. En förebild för både stora och små, kille som tjej och allt däremellan.

 


2018

Årets ledare Sebastian Karlsson

Denna ledare brinner verkligen för att utveckla våra ungdomar både till bra innebandy spelare men också till att hjälpa dom att förstå varför det är viktigt att vara aktiv både ur ett fysiskt och socialt perspektiv. Denna person är oerhört intresserad av att hela tiden lära sig nya rön inom ungdomsutveckling och har under lång tid jobbat stenhårt med att förmedla denna kunskap till sina ledarkollegor och våra ungdomar. Trots ett hårt schema med både familj, jobb och eget spel i klubben så prioriterar hen det ideella arbetet högt och bidrar enormt i utvecklingen av IFK Gnesta och framförallt dess ungdomsverksamhet.

 

Årets ungdomstalang Johan Hagströmer

Johan är en mycket sympatisk och ansvarstagande ung man med idrottslig talang i orientering. Han har tävlat i orienteringslöpning sedan barnsben. Johan är en utmärkt förebild som ledare och idrottsman som ser vad som ska göras, som genomför sina uppgifter till hundra procent. Han är en god förebild för  övriga  medlemmar i klubben och tvekar aldrig inför något. Johan tränar ambitiöst och deltar på alla tävlingar. Han har axlat ansvaret för många projekt. Han tar ansvar fullt ut och var en av två banläggare för Klemmingeampen i april  2018. Johan  hade också delat tävlingsledarskap  för OK Klemminngens sprint-orienterg i maj. Nu har Johan avslutat orienteringsgymnasiet i Nyköping och läser på LIU Linköpings Universitet. Och i höst har han valt att tävla i orienterngslöpning med OK Hällen eftersom att där finns lika talangfulla orienterare. I OK Klemmingens Orienteringsskyttesektion har Johan mycket stora framgångar. Han deltar på alla ol-skytte-tävlingar och har många medaljer i SM och VM. Som orienteringsskytt ställs stora krav på styrka, koncentration, pricksäkerhet och orienteringstalang.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter