Kokoukset
Jäsenet

Vainajan kanto pyynnön mukaan

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE

1.7.2023 - 30.6.2024

 

 

   

LC Kuhmo/Kuhmoniemen TOIMINTASUUNNITELMA 2023 - 2024
 

Kansainvälinen tunnuslause: Me palvelemme
Klubimme tunnuslause: Kuhmolaisten hyväksi                                         

  Hallitus
klo18.00
Kuuukausitapaaminen
klo 18.00
Kuukausitapaamisen
teema
Osallistuminen
 
Aktiviteetit
 
Varainhankinta
 

Muut

 
2023        .      
Elokuu 17.8.
 
      Vainajan kanto pyynnön mukaan  
Syyskuu 07.09

 

Ulkoilutapahtuman yhteydessä kuukausitapaaminen. Jänisjahti lauantaina 30.9 Ari Piiraisen luona, Ylä-Vieksi. Vaihtoehtona xx.9 Pajakkakosken ala suvannon laavulla.
 
Yritysvierailu / kuukauksitapaaminen AA-Puu Oy tiloissa, esittelijänä Hannu Gröhn
 
Maija Tähkämään ja Selma Haverisen pihamaan siivous.

 
Vainajan kanto pyynnön mukaan  
Lokakuu 05.10 19.10 Vuosikokous toimintakertomus/tilinpäätös 8.10 Hyvä Teko päivä vietetään samaan aikaan Kuhmon Kaupungin ulkoilutapahtuman  yhteydessä.Ikolan pappilan alueella. Klubi kustantaa grillimakkarat. Lions palvelupäivänä kuljetusapua kirkkoon vanhuksille ja vammaisille. Vainajan kanto pyynnön mukaan Klubi kustantaa osaanottomaksun 4H järjestämään "Lasten kalastus päivä" tapahtumaan syyslomalla.
Marraskuu

 

09.11.

 


23.11
 

Kuukausitapaaminen..  


 

  Vainajan kanto pyynnön mukaan  
Joulukuu 07.12   Klubin pikkujouluateria 24.11 klo 18:30 puolisoiden kanssa Hotelli Kainuussa. Esiintymässä Helenoiden harrastajanäytelmä "Herra Alzheimer"

6.12 Itsenäisyyspäivänjuhlaan osallistuminen. 

Äiti-lapsi ryhmälle tarjotaan 13.12 Seurakunta talon kerhotilassa  Karhunpesässä ilmainen jouluateria.

  Vainajan kanto pyynnön mukaan  
2023
Tammikuu
04.01 18.01   Lions-viikolla seppeleen lasku sankarihaudalle, kolehdin keruu kirkossa ja kirkkokahvitus.   Vainajan kanto pyynnön mukaan  
Helmikuu 02.02 15.02 Kuhmon MoniTorissa, pienoismalli näyttelyn esittely. Hannu Huotari luenoi aiheesta.     Vainajan kanto pyynnön mukaan  
Maaliskuu

07.03.

21.03       Vainajan kanto pyynnön mukaan Alueen keilakisat ! 
Pyritään saamaan monta joukkuetta Kuhmosta.
Huhtikuu 07.04 26.04 LC Kuhmo-Kuhmoniemi 50 vuosi päivän juhlatilaisuus Hotelli Kainuussa
 


  

  Vainajan kanto pyynnön mukaan Lohkon pilkkikisat.
Toukokuu 02.05. 16.05 Vaalikokous nimetään uusi hallitus
Toimintasuunnitelma/talousarvio
Osallistuminen äitienpäivänjuhlan järjestelyihin  seurakuntatalo Tienvarsien siivous Vainajan kanto pyynnön mukaan Stipendit oppilaille,
Hymypatsaat ala-asteelle.

 

Kesäkuu

 

Heinäkuu

.

Hallituksen vaihtokokous

"EERON PYTTY" kisoissa toimitsijoina

 

  Vainajan kanto pyynnön mukaan  

 

LC Kuhmo/Kuhmoniemen hallituksen kokous pidetään kuukauden ensimmäinen torstai klo 18.00 ja kuukausitapaaminen kuukauden kolmas torstai klo 18.00  Hyvinvointi Sammossa, Väinämöinen 1  88900 Kuhmo

LC Kuhmo/Kuhmoniemi   4028 028057

Linkki aukeaa pdf-tiedostona

 Klubin säännöt  v. 2009

 

 

Hallitus 2.9. -21

Toimintakertomus  2020-2021.pdf

 

Hallitus7_10.pdf

/LiosClub Kuhmo  Kuhmoniemi pöytäkirja 7.10-21

kuukausitapaaminen  2021 21.10..pdf

Hallitus   4_11_-21.pdf

Kuukausitapaaminen  18_11-21.pdf
Kuukausitapaaminen    9_12- 21_.pdf

 

Hallitus  5.1. -22.pdf

/Hallitus   3_2_-22.pdf

Kuukausitapaaminen 17.3.-22 , ehdokkat tulevaan hallitukseen kaudelle2022-2023.pdf

Kuukausitapaaminen 21_4_-22.pdf

Tienvarsisiivous 2022.pdf

kuukausitapaaminen19.5 -22.pdf

KAUDEN 2021 - 2022 TEEMAT

Kansainvälinen teema
Me palvelemme - We Serve  - Vi tjänar

Kotimainen teema - Suomen Lions-liitto
Monta tapaa tehdä hyvää

I piirin teema
Autamme kädellä ja sydämellä

 

 

1. CLUBIN TOIMINNAN TARKOITUS JA VISIO TULEVASTA

 

Toiminta-ajatus

Klubin tarkoituksena on

 1. Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken.
 2. Edistää yhteiskunnallista ja yleishyödyllistä toimintaa.
 3. Kannustaa palvelunhaluisia henkilöitä epäitsekkääseen toimintaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla ilman henkilökohtaista taloudellista hyötyä.
 4. Luoda ja ylläpitää hyvää toveruutta, keskinäistä yhteisymmärrystä ja kiinteitä ystävyyssiteitä klubin jäsenten samoin kuin kaikkien ihmisten kesken.
 5. Antaa tilaisuuksia vapaaseen keskusteluun kaikista yleisesti kiinnostavista asioista, ei kuitenkaan väittelyyn puoluepolitiikasta eikä uskonnosta.
 6. Osoittaa aktiivista harrastusta yhteiskunnan taloudellista, sivistyksellistä, sosiaalista ja siveellistä menestystä kohtaan.
 7. Toimia yhteistyössä lionsklubien kansainvälisen järjestön Lions Clubs Internationalin (myöhemmin järjestö) sekä moninkertaispiirin MD 107 eli Suomen Lions-liitto r.y:n (myöhemmin liitto) kanssa niiden jäseninä.

 

    Tavoitteet

 • Yhdessä tekeminen, osallistuminen aktiviteetteihin ja viihtyminen klubissa
 • Eliniän kestävä jäsenyys
 • Toiminnan hyvä näkyvyys
 • Hyvä paikallinen verkostoituminen
 • Jatkuva toiminnan ja jäsenten kehittäminen
 • Hyvä yhteistyö Kuhmon muiden klubien kanssa

 

2. TULEVAN TOIMINTAKAUDEN PERIAATTEET JA MAHDOLLISUUDET

Periaatteet:

 • Pidä päivätyötäsi kutsumuksena ja hoida työsi niin, että herätät luottamusta.
 • Pyri tekemään työsi menestyksellisesti. Olet oikeutettu kohtuulliseen korvaukseen vaivoistasi, mutta älä tavoittele epäoikeudenmukaisia etuja.
 • Älä lunasta menestystäsi toisen henkilön kustannuksella. Ole vilpitön ja luotettava lähimmäisillesi ja rehellinen omalle itsellesi.
 • Toimi aina epäitsekkäästi. Jos Sinun epäillään menettelevän väärin, käyttäydy silloin lähimmäistäsi kohtaan niin kuin toivot hänen käyttäytyvän Sinua itseäsi kohtaan.
 • Pidä ystävyyttä tavoitteena, ei välikappaleena. Tosi ystävyys ei vaadi mitään itselleen eikä se ole riippuvainen keskinäisistä palveluksista.
 • Täytä yhteiskunnalliset velvollisuutesi. Sanoin ja teoin osoita oikeudenmukaisuutesi ja rehtiytesi maatasi ja yhteiskuntaasi kohtaan.
 • Auta lähimmäisiäsi heidän koettelemuksissaan; surevat tarvitsevat myötätuntoasi, heikot ja vaikeuksissa kamppailevat tukeasi.
 • Ole varovainen arvostelussasi, mutta antelias kiitoksessasi. Toimi rakentavassa mielessä, ei hajottaen.

3. KAUDEN 2021 – 2022 TOIMINTA

Kokoukset

 • Vuosikokous on lokakuussa ja vaalikokous huhtikuussa Kahvila Retrossa.
 • Kuukausitapaamiset pidetään pääsääntöisesti joka kuukauden kolmantena torstaina kello 18.00 alkaen, syyskuusta toukokuuhun kahvila Retrossa, ellei toisin ole ilmoitettu. Kauden avaus pidetään elokuussa-syyskuussa.
 • Kuukausitapaaminen pääsääntöisesti kuukauden 3. torstai klo 18.00 ja hallitus klo18.00 saman kuukaudenensimmäinen ensimmäinen torstai.

Jäsenistö

 • Tulevan toimintakauden aikana pyritään säilyttämään entiset jäsenet ja saamaan vähintään kaksi uutta jäsentä. Jäsenten viihtymiseen, terveytensä ja kunnon ylläpitoon kiinnitetään huomiota. Pyrimme voimakkaasti nuorentamaan jäsenistöämme. Näin turvaamme sen, että voimme palvella tulevaisuudessakin paikkakuntamme avuntarvitsijoita ja heikompiosaisia tuorein voimin.

Talous

 • Tuloja hankitaan jäsenmaksuilla, työaktiviteeteilla, ottamalla vastaan lahjoituksia, arpajaisilla ym. laillisilla toimilla.
 • Taloudenhoidossa pyritään tarkkaan harkintaan.
 • Taloudellinen tilanne kartoitetaan kuukausittain rahastonhoitajan raportilla.

Tiedottaminen

 • Klubi julkaisee hallituksen päätökset jäsenistölle sähköpostilla.  Tarvittaessa lähetetään paperiversiot niille jäsenille, joilla ei ole sähköpostia ja/tai nettiyhteyttä käytettävissä. Tiedot saa myös kotisivuilta ja toivottavasti tulevaisuudessa kaikki voisivat sieltä ne tiedot onkia..
 • Ulkoinen tiedottaminen on sovittu siten että presidentti kulloinkin päättää mitä tiedotetaan ja kuka sen asian hoitaa.

Koulutukset

 • Uusille jäsenille järjestetään koulutusta, johon uusi jäsen kummeineen osallistuu mahdollisuuksien mukaan.
 • Klubilla on myös mahdollisuus kouluttaa sopivaksi katsomansa henkilö Quest -koulutuksessa, ko. koulutuksen sääntöjen mukaisesti. Klubi maksaa koulutettavalle osallistumismaksun.

Toiminnan kehittäminen

 • Jäsen – ja vaalitoimikunta huolehtii jäsenten aktiivisuuden ylläpidosta, osallistumisesta aktiviteetteihin ja uusien jäsenten hankinnasta. Toimii kokousten vaalien avustamisessa.
 • Koulutussuunnitelman laatii koulutusasioista vastaava Arto Heikura yhdessä presidentin kanssa.
 • Talous- ja varainhankintatoimikunta vastaa talouden hoidosta, entisten aktiviteettien kehittämisestä ja kartoittaa uusia varainhankintamuotoja.
 • Tiedotustoimikunta huolehtii tiedottamisesta jäsenistölle, lohkolle ja piirille, toimii sihteerin apuna, vastaa nettisivujen kehittämisestä ja ylläpidosta. Tehtävänä on myös vastata ulkopuolisesta tiedottamisesta yhdessä presidentin kanssa.
 • Kilpailu- ja virkistystoimikunta huolehtii jäsenten virkistäytymisestä, retkien järjestelyistä, aktivoinnista jatkuvaan kunnon ylläpitoon ja jaksamiseen ja osallistumisesta kilpailuihin sekä järjestää kauden aikana mahdollisesti klubin järjestettäväksi tulevat kilpailut.  Suunnittelee klubin järjestämien juhlien ja tapahtumien ohjelman, hankkii juhlien esiintyjät ja osallistuu juhlien järjestelyihin.
 • Nuorisovastaava Pauli Huttunen selvittää yhteistyössä Helenoiden kanssa mahdollisuutta nuorisovaihtoon.
 • Alert -toiminnan kehityksestä vastaa Velimatti Triipponen apunaan Esa Kyllönen. Onnettomuustapausten varalle klubin hälytysryhmät ja ryhmänjohtajat harkintaan.
 •  
 • Aktiivinen toiminta  ??????? 
 •  
 •  HALLITUS JA TOIMIKUNNAT


Klubin asioita hoitaa, sitä edustaa ja sen toimintaa ohjaa toimintavuodeksi kerrallaan valittu hallitus. Hallituksen varsinaisia jäseniä tulevalla kaudella ovat presidentti, I varapresidentti/ jäsenjohtaja, II varapresidentti, past presidentti, sihteeri, rahastonhoitaja, tiedotussihteeri/WEB-Master,  klubimestari ja seremoniamestari(Tail Twister). Yhdyshenkilöt ja asiamiehet osallistuvat kokouksiin  tarvittaessa. Kaikilla klubin jäsenillä on mahdollisuus osallistua hallituksen kokouksiin esim. suorittaakseen paikon.

 1. Presidentti on klubinsa ylin hallintovirkailija. Hän toimii vuosikokousta lukuun ottamatta klubin ja hallituksen kokousten puheenjohtajana.
 2. I varapresidentin tehtävänä on toimia jäsentoimikunnan  johtajana vastuualueena klubin laajentuminen, sekä toimia presidentin sijaisena.
 3.  II varapresidentin tehtävänä on jäsentoimikunnan jäsenenä  jäsenistön säilyttäminen klubissa  ja toimia tarvittaessa presidentin sijaisena.
 4. Sihteeri huolehtii hallituksen ja kuukausikokousten pöytäkirjojen laatimisesta, klubin jäsenten läsnäolotilastosta, jäsenluettelosta sekä arkistosta.
 5. Rahastonhoitaja on vastuussa klubin rahavarojen ja kirjanpidon hoidosta. Hän huolehtii klubille tulevien maksujen vastaanottamisesta sekä klubin maksujen suorittamisesta.
 6. Tiedottaja/WEB-Master huolehtii hallituksen toimeksiannosta sisäisestä ja ulospäin suuntautuvasta tiedottamisesta sekä hallituksen päätösten tiedottamisesta ja toimiminen sihteerin varahenkilönä.
 7. Kilpailu- ja virkistäytymistoimikunnan puheenjohtaja vastaa kauden aikana virkistäytymiseen liittyvistä asioista  ja huolehtii kauden aikana klubille tulevista kilpailujen järjestelyistä.
 8. Klubimestarin hoitaa klubin omaisuutta. Hän huolehtii kokouksiin liittyvistä välineistä, tarvikkeista sekä järjestelyistä.
 9. Seremoniamestarin (Tail Twister) tehtävänä on ylläpitää kokouksissa hyvää henkeä ja edistää viihtyvyyttä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter