Kokoukset
Jäsenet

 

LC Lieto on jo 49 vuoden ajan järjestänyt oman alueensa vuotuisen suurtapahtuman, Liedon Mikkelinmarkkinat. Ne edustavat elävää markkinaperinnettä parhaimmillaan ja ovat tavallaan suora jatke alueella  jo keskiajalla toimineelle Sauvalan kauppapaikalle.

50. Mikkelinmarkkinat järjestetään 2.10.2022 klo 10-15 Liedon kaupungintalon pysäköintialueilla

Paikkamyynti alkaa 5.9.2022 numerossa 0449450297

(arkisin klo 16-18)

 

 

Näistä linkeistä löytyvät markkinoiden paikkakartta ja ohjeet markkinamyyjille

Palautetta, toiveita ym. yhteydenottoja varten on käytettävissä markkinoiden sähköposti: markkinat.lclieto(at)gmail.com

 

Markkinalehti

Mikkelinmarkkinoiden yhteydessä julkaistaan joka vuosi Markkinalehti, joka jaetaan markkinaviikolla jokaiseen kunnan kotitalouteen.

HUOM! Markkinamyyjä, mikäli haluat ilmoituksen markkinalehteen, kerro siitä sähköpostilla osoitteeseen markkinat.lclieto(at)gmail.com. Ilmoitushinnat 2022

 

Liedon Mikkelinmarkkinoiden synty

Idean kunnon vanhan hyvän ajan markkinoista esitti klubin sen aikainen presidentti, Säästöpankin johtaja, kunnallisneuvos Jaakko Kailiala, joka muutenkin vaikutti ratkaisevasti markkinoiden syntyyn. Hän jopa kiersi henkilökohtaisesti lähialueen toreja ja markkinoita tiedottaen kauppiaille uusista Liedon markkinoista. Markkinoiden syntymiseen ja ennen kaikkea niiden luonteeseen vaikutti myös hyvin laajasti paikalliseen historiaan perehtynyt kotiseutuneuvos Mauno Wanhalinna. Aluksi Mikkelinmarkkinat pyrkivät olemaan maalaismarkkinat ”vanhaan malliin”. Pestuuosuutta niissä ei kuitenkaan ollut, mutta maalaismarkkinoiden henkeä on säilynyt näihin päiviin saakka, vaikka myytävät tuotteet ja kauppiaatkin ovatkin pikku hiljaa vaihtuneet vuosien saatossa.

Toimiva järjestelyorganisaatio

LC Liedon jäsenmäärä vaihtelee 30-40 välillä. Vuotuiset markkinat on niin iso voimainponnistus pienelle yhdistykselle, että käytännössä joka ikinen jäsen puolisoineen osallistuu tavalla tai toisella järjestelyihin. Järjestelyjä koordinoi markkinatoimikunta, jonka puheenjohtaja ”vastaa” markkinoista kahden vuoden ajan.  Partiolaiset ohjaavat autoja P-alueille ja koululuokat auttavat jälkisiivouksessa. Näin markkinoilla on moninaisia vaikutuksia varsinkin, kun niiden tuotoilla tuetaan mm. paikallista nuorisotyötä, sotaveteraaneja, vanhuksia, vammaisia ja monia muitakin yleishyödyllisiä ja ajankohtaisia hankkeita. Klubi kustantaa vuosittain mm. yhden tai kaksi lietolaista nuorta Lions-nuorisovaihtoon, -kaukaisin lieneekin ollut Japanissa. Huomioliivit ekaluokkalaisille ja opettajien Quest-koulutus (yhdessä kasvamisen ja päihteiden käytön ennalta ehkäisemisen-ohjelma) on jatkuvasti ohjelmassa. Kansainvälisen järjestön osana klubi antaa tukea myös valtakunnallisiin ja maailmanlaajuisiinkin avustusprojekteihin. Lions-järjestö valittiin vuonna 2015 maailman luotetuimmaksi avustusjärjestöksi.

Alueellinen suurtapahtuma

Ensimmäisillä Liedon Mikkelinmarkkinoilla yli 50 vuotta sitten oli kolmisenkymmentä myyjää. Nykyisin markkinoilla on n. 100 myyntipaikkaa ja useita tuhansia kävijöitä.  Mikkelinmarkkinat ovat nykyisin puhtaasti kaupalliset markkinat ilman ”häiritsevää” ohjelmaa. Tapahtuma on  myös kauppiaiden suosiossa, kiitos hyvien järjestelyjen ja oikean ajankohdan. Ei siis ihme, että tunnuslauseeksi onkin muodostunut ”Mitä näiltä markkinoilta et saa, sitä et tarvitsekaan”.

 

 

 

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online
Twitter