Möten

 

Klubbaktiviteter under året:

Gåsamiddag

I november månad anordnar vi gåsamiddagar på äldreboendena Åshaga och Munka Ljungbygården med gås och alla tillbehör med äppelkaka som dessert samt kaffe och avec som avslutning, Därtill bjuder vi på underhållning i form av sång och musik.

Julmarknader

Lagom till skyltsöndagen varje år har Lions Munka.Ljungby sina traditionella Julmarknad med Chokladhjul, lotteri, fiskdamm och korv och kaffe/glöggförsäljning. Någon vecka senare håller vi vår Julmarknad tillsammans med Lions Ängelholm på Tingstorget i Ängelholm med tomtegrottor och luciakröning osv.

Julkaffe

Mellan Nyår och Trettondagen bjuder vi de boende på Åshaga och Solhaga på vårt traditionella Julkaffe med musikunderhållning

Julgransinsamling

Lagom till Tjugonda Knut samlar vi in årets julgranar från dem i Hjärnarp, Munka-Ljungby samt delar av Ängelholm som lagt ut sina julgranar för avhämtning för vidare  transport till återvinningscentralen i Ängelholm

Påskrisaktiviteten

Företagen i Munka-Ljungby, Hjärnarp samt delar av Ängelholm erbjuds möjlighet att kunna utsmycka sin fasad eller ingång med höga fjäderpyntade påskris som vi placerar ut innan och tar bort efter påskhelgen. Risen tas in i god tid inomhus och sätts i vatten så att gröna fina blad kommit fram i tid för utsättningen.

Disco på Ekebo

2 gånger per år anordnar Lions Munka-Ljungby vårt populära Disco på Ekebo för funktionshindrade ungdomar med egen DJ.

Utflykter

Några gånger per år tar vi ut de som vill och orkar från äldreboendena Åshaga och Solhaga tillsammans med personal från hemmen på en rundtur i hembygdsparken i Ängelholm med besök på museerna samt en avslutande kopp kaffe med kaka och avec för dem som så önskar.

Bolmsölägret

Varje sommar sedan 2007 har Socialförvaltningen med stöd från Lions klubbarna i Ängelholm och Munka Ljungby arrangerat ett mycket uppskattat läger på Bolmsö Lägergård för utsatta barn, primärt där man har missbruksproblem hos anhöriga. Ett 20-tal barn och ungdomar, 6 – 17 år, från Ängelholms Kommun deltar under midsommarveckan i vårt läger.

Barnen får en kostnadsfri äventyrsvecka i den natursköna miljön på Bolmsö med bad, kanoting, fiske, lekar, spel och tävlingar, som ger välgörande gemenskap med kompisar och vänner, både barn och vuxna.

Här på Bolmsölägret kan dessa barn slappna av och ”ladda om batterierna” med professionellt stöd, säger Mats Brunkestam med kollegor, alla med lång erfarenhet från rehabilitering av barn och ungdomar i Ängelholms Kommun.

Med Lions som sponsor räknar Socialförvaltningen i Ängelholm med att kunna fortsätta och vidareutveckla denna angelägna lägeraktivitet för de många ofta bortglömda barnen i kommunen, med missbruksproblem hos anhöriga.

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter