Kokoukset

Kraananaukaisu

Muisteluita suihkukaivon rakentamisesta

Keskusaukio oli mielestämme aika ankea, joten pohdimme klubissa, mitä asaille voi tehdä.

Joku heitti idean, että suihkukaivo voisi sopiva tälle kylän keskeisellä paikalla. Tuumasta toimeen. Klubiveli Erkki Koskinen laati luonnospirustuksen, joka korjattuna hyväksyttiin ja pyydettiin lion Erkki laatimaan tarkempi piirustus ja suunnitelma.

Alkoi ahertaminen iltatalkoissa joihin osallistui klubi melkein 100 prosenttisesti. Näistä ahkerista talkoolaisista on vielä mukana Aapo Töysä, Risto Liukko, Pentti NIeminen, Olli Haapanen, ja Aulis Pajusaari. Apua saimme myös paikallisilta rakennusliikkeitä.

Suihkukaivon keskeinen osa, eli suihkukivi on peräisin lion Teuvo Alhon kesämökin tien varresta, josta lion Erkki järvinen isolla koneella siirsi sen paikoilleen.

Koitti tärkeä ilta, vapunaatto 1980. Oli juhlallinen luovutus. Kaivon Lion-club Keuruun puolesta luovutti Kaupungille presidentti Erkki Koskinen ja otti kaupungin puolesta vastaan teknillinen johtaja Jussi Jokela.

Lopuksi Jussi sukelsi altaaseen, todetakseen, että pohja pitää. Jokelasta tuli kraananeuvos nro 1, ja perinne on jatkunut katkeamattomana tähän päivään.

Tilaisuus laajeni vuosien saatossa ohjelmalliseksi niin, että jopa toritansseja kokeiltiin.

Näin muisteli lion Aulis toukokuussa 2021

KRAANANEUVOS 2023

Perinteinen kraananaukaisu pidettiin normaalissa vappu säässä, oli kylmää ja kosteaa. Uusi kraananeuvos nimettiin ja hän on Keuruun kaupungin vapaa-aikatoimen johtaja Heli Peltola. Onnea kraananeuvokselle.

KRAANANEUVOS 2022

Klubin pitkäaikainen perinne, kraananaukaisu, yleisötapahtuma vapun aattona toteutettiin perinteisesti kahden korona rajoitus vuosien jälkeen. Keuruun 41. kraananeuvos on Keuruun kaupunginjohtaja Noora Pajari. Kraananeuvoksen ensimmäinen tehtävä oli tarkistaa sukeltamalla suihkulähteenpohja. Noora Pajari suoritti tehtävän täydellisesti.