Möten
Medlemmar

Loppis

Loppisen som är klubbens största och äldsta aktivitet har genom tiderna etablerats som bygdens mest välsorterade kvalitetsloppis.

Svedalabornas givmildhet bidrar i hög grad till att det mesta går att finna vid försäljningsdagarna. Där finns allt från konst, prydnadsglas, porslin, barn- och pocketböcker till antikviteter som efter översyn och varsam hantering säljs under loppisförsäljningsdagarna.

Naturligtvis finns även tyger, husgeråd, kristallkronor, elektronik, hushållsapparater, fritidsgrejor och fräscha leksaker, sammantaget allt som allmänheten skänkt för ändamålet.

Tider

Vår loppis är idag ett stående inslag, 2:a lördagen varje månad, i Svedala.

Öppettider är kl. 10.00 - 13.00.

Inlämning

Inlämning av rena, säljbara och brukbara loppor sker nere i vår nya loppislokal på Svarvaregatan 4 på torsdagar och lördagar mellan kl. 10.00 - 13.00. Under helgveckor håller vi stängt.

VÄLKOMNA!

 

Historia

Redan 1961 var klubben mogen för den första Loppmarknaden. Den väckte stort uppseende och det skrevs långa artiklar i tidningarna om vad som skulle försiggå. Vid insamlingen kungjordes från högtalarbil var insamlingsfordonen var på väg. Marknaden förlades till Execelsiors trädgård (numera Mäklare Jan av Ekenstams bostad) under lördagen den 9/9 mellan kl. 16 – 22 och söndagen den 10/9 mellan kl. 15 – 21. Anledningen till det sena öppethållandet var att det inte enbart var loppmarknad, utan även var familjefest med artistuppträdanden och dans.

Efter ett antal år I Excelsiors trädgård flyttades marknaden till Föreningsvarors trädgård på Malmövägen, där marknaden hölls varje höst fram till 1994.

Klubben har under åren haft ett antal olika insamlingsmagasin, där inlämnade loppmarknadsprylar förvarats fram till marknaderna. Under många år hyrdes gamla godsmagasinet av SJ, därefter flyttades det till Minnesbergsgården under ett antal år och därefter till ett förråd på gamla försökstegelbruket.

Under våren 1994 beslöt klubben att försöka lösa bot på problemen med överfyllda magasin genom att anordna en ”vårloppmarknad” i form av försäljning i vårt magasin. Utbudet var stort – köparna var många – men platsen var för liten.

Inför höstloppmarknaden 1994 hade avtal gjorts med Svedala Kommun om att hyra den stora tegelbruksladan och höstloppmarknaden hölls för första gången inomhus, oberoende av vad vädrets makter erbjöd. Därefter hölls både vårmarknaden och höstmarknaden i dessa lokaler fram till och med hösten 2002., då exploateringen av Tegelbruksområdet var ett faktum.

Ett nytt avtal skrevs med Svedala Kommun om att hyra f.d Sonesson & Mattsons lagerlokal på Stålgatan, dit marknaden flyttades till våren 2003.

Vintern 2014/2015 blev det klart med ny lokal vid hörnet av Gjuterigatan/Åbjörngatan. Se bilder från uppbyggnaden.

Vintern 2022/2023 blev det klart med ny lokal vid Svarvaregatan 4.

 

Lions Clubs Internationals nyheter
Connect with Us Online
Twitter